Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πρωτοβουλία για συγκέντρωση αδέσποτων

Συνεργασία Δήμου Ζαγοράς - Βόλου για μεταφορά από το Χορευτό στη Ν. Ιωνία
Συνεργασία Δήμου Ζαγοράς – Βόλου για μεταφορά από το Χορευτό στη Ν. Ιωνία

Στην εφαρμογή προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Βάσει του προγράμματος, συνεργεία του Δήμου με τη συνδρομή φιλόζωων και εθελοντών θα συγκεντρώνουν τα αδέσποτα, τα οποία θα μεταφέρονται στο κυνοκομείο του Δήμου Βόλου στη Νέα Ιωνία, όπου θα στειρώνονται και θα εμβολιάζονται. Συνεργεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, φιλόζωοι και εθελοντές προχωρούν σήμερα σε εκστρατεία συγκέντρωσης αδέσποτων στο Χορευτό και μεταφοράς τους στο κυνοκομείο του Δήμου Βόλου για στείρωση και εμβολιασμούς.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου με την υλοποίηση του προγράμματος είναι η προστασία των αδέσποτών ζώων, τα οποία κινδυνεύουν κυρίως από φόλες, καθώς και από διάφορες ασθένειες που τα ταλαιπωρούν και ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται κατόπιν συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την αντίστοιχη του Βόλου, καθώς και με το σύλλογο φιλόζωων Βόλου «Κόσμος και Φύση».

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου δεν διαθέτει την οικονομική κυρίως δυνατότητα για την κατασκευή και τη λειτουργία κυνοκομείου στην ευρύτερη περιοχή και αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δράσης, συνεργεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου σε απόλυτη συνεργασία με συλλόγους φιλόζωων, αλλά και εθελοντές θα συγκεντρώνουν τα αδέσποτα από την ευρύτερη περιοχή, κυρίως από τον Αη – Γιάννη και το Χορευτό, όπου ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος, και στη συνέχεια θα τα μεταφέρουν στο κυνοκομείο του Δήμου Βόλου, που λειτουργεί στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να στειρώνονται και να εμβολιάζονται.

Βάσει της εφαρμογής του προγράμματος, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τη συγκέντρωση και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο κυνοκομείο της Νέας Ιωνίας.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συνεργεία του Δήμου και εθελοντές φιλόζωοι προχωρούν σήμερα το πρωί σε εκστρατεία συγκέντρωσης αδέσποτων στο Χορευτό, καθώς και στους γύρω οικισμούς.

Τα αδέσποτα ζώα θα συγκεντρωθούν και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο κυνοκομείο του Δήμου Βόλου στη Νέα Ιωνία για εμβολιασμούς, στείρωση και προστασία.

Η σημερινή πρωτοβουλία αναλαμβάνεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου για την προστασία των αδέσποτων ζώων από τις φόλες, τις ασθένειες και την κακοποίηση, ενώ στόχος είναι και η απομάκρυνσή τους από την ευρύτερη περιοχή, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή είναι η απομάκρυνση των αδέσποτων από τους δρόμους και η μεταφορά τους στο κυνοκομείο, όπου θα εμβολιάζονται, θα στειρώνονται και επιπλέον θα προστατεύονται.

Στο μεταξύ, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προγραμματίζει ήδη ενημερωτική καμπάνια, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του προγράμματος εθελοντικά όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες και κάτοικοι, από τους οποίους θα ζητηθεί επιπλέον να ενημερώνουν το Δήμο σχετικά με την παρουσία αδέσποτων, προκειμένου συνεργεία του να σπεύδουν και να τα απομακρύνουν.

Επιπλέον, στην εφαρμογή του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων, όπως από το Δήμο γίνεται γνωστό, πρόκειται να συμμετάσχουν τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου φιλόζωων Ζαγοράς, καθώς και τα αντίστοιχα της ομάδας που έχει ήδη συσταθεί στην Τσαγκαράδα.

«Προχωρούμε στην υλοποίηση του προγράμματος» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Μαρία Σαμαρά «με κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο των προστασία των αδέσποτων ζώων από τις φόλες, την κακοποίηση και τις ασθένειες, οι οποίες τα ταλαιπωρούν και ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Η δράση αναλαμβάνεται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και θα συμμετάσχουν φιλόζωοι και εθελοντές. Ο Δήμος θα αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τη συγκέντρωση και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο κυνοκομείο του Δήμου Βόλου στη Νέα Ιωνία. Συγκεντρώνουμε ήδη κάποια αδέσποτα, στα οποία παρέχουμε τροφή και στέγη. Θα ενημερώσουμε τους πολίτες και ζητούμε ως Δήμος τη συμμετοχή και τη συνδρομή τους στη δράση. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος, προχωρούμε σήμερα σε εκστρατεία συγκέντρωσης αδέσποτων στο Χορευτό και τους γύρω οικισμούς, σε συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους. Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την παρουσία των αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή μας, ωστόσο για την προστασία τους, αλλά και ενόψει της τουριστικής περιόδου θα τα συγκεντρώσουμε με τη βοήθεια των ειδικών και θα τα μεταφέρουμε στο κυνοκομείο του Δήμου Βόλου, όπου θα εμβολιάζονται, θα στειρώνονται και θα προστατεύονται» καταλήγει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς.  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το