Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πρωτοβουλία για μικρό συνεδριακό κέντρο

Στην κατασκευή του στα Καλά Νερά προσανατολίζεται ο Δήμος Νοτίου Πηλίου
Στην κατασκευή του στα Καλά Νερά προσανατολίζεται ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στην κατασκευή και τη λειτουργία πολυκέντρου στα Καλά Νερά, με κυρίαρχο στόχο την ενίσχυση και την περαιτέρω στήριξη του συνεδριακού τουρισμού, προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο και οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου θα αρχίσουν το φθινόπωρο, βάσει του χρονοδιαγράμματος. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του προγράμματος Leader, όπως εγκρίθηκε για τη Δημοτική Ενότητα Μηλεών. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν έργα διάνοιξης και σήμανσης παραδοσιακών μονοπατιών, καθώς και δράσεις στον τομέα του πολιτισμού.

Το πολυκέντρο θα κατασκευαστεί σε κεντρικό σημείο των Καλών Νερών και θα λειτουργεί κυρίως ως μικρό συνεδριακό κέντρο, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα στεγάζονται Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου με την ανέγερση του πολυκέντρου στα Καλά Νερά είναι η ενίσχυση και η περαιτέρω στήριξη του συνεδριακού τουρισμού.

Στο παραθαλάσσιο χωριό λειτουργούν αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες, που, ωστόσο, δεν διαθέτουν χώρους για τη διεξαγωγή συνεδρίων, κενό το οποίο θα έρθει να καλύψει το πολυκέντρο των Καλών Νερών που θα κατασκευαστεί από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ και η δράση θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του προγράμματος Leader, το οποίο εγκρίθηκε για τη Δημοτική Ενότητα Μηλεών Νοτίου Πηλίου.

«Από την έγκριση του προγράμματος Leader για τη Δημοτική Ενότητα Μηλεών» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Βαγ. Νασιόπουλος «ξεχωρίζει η κατασκευή πολυκέντρου στα Καλά Νερά, την ανέγερση του οποίου διεκδίκησε και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα με το ποσό των 200.000 ευρώ και στόχος μας με την υλοποίησή του είναι η ενίσχυση και η περαιτέρω στήριξη του συνεδριακού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Στα Καλά Νερά λειτουργούν αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες. Ωστόσο, δεν διαθέτουν χώρους για τη διεξαγωγή συνεδρίων. Το πολυκέντρο θα διαθέτει ένα μικρό συνεδριακό κέντρο, ικανό να καλύπτει τις ανάγκες διεξαγωγής συνεδρίων, καθώς σχετικές προτάσεις υπάρχουν πολλές. Στον ίδιο χώρο προβλέπεται να υπάρχουν χώροι και γραφεία για τη στέγαση Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Ο συνεδριακός τουρισμός είναι σημαντικός για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής και το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο και οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν το φθινόπωρο.

Στο μεταξύ, από το ίδιο πρόγραμμα εγκρίθηκαν για τη Δημοτική Ενότητα Μηλεών και θα χρηματοδοτηθούν έργα και δράσεις, όπως είναι η διάνοιξη και η σήμανση παραδοσιακών μονοπατιών, με κόστος της τάξης των 30.000 ευρώ, καθώς και πολιτιστικά δρώμενα με αντίστοιχο 10.000 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το