Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική πόλο η Νίκη

Στο κολυμβητήριο της Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Γ’ Εθνικής στην υδατοσφαίριση ανδρών με την ομάδα της Νίκης να κατακτά τον τίτλο και να πανηγυρίζει την άνοδο στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το δεύτερο «εισιτήριο» της ανόδου πήγε στον Ν.Ο. Ρεθύμνου, ενώ ο ΝΟΒΑ πήρε την 3η θέση και απλά παραμένει στην κατηγορία. Το παιχνίδι που έκρινε την άνοδο ήταν αυτό ανάμεσα στις δύο ομάδες του Βόλου που έγινε χθες το πρωί με τη Νίκη να επικρατεί άνετα με 16-6. Στη συνέχεια αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια κερδίζοντας στον τελικό τον Ν.Ο. Ρεθύμνου με 9-6, ενώ ο ΝΟΒΑ επιβλήθηκε στον μικρό τελικό των Βετεράνων με 7-4.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Για να φτάσει στην 1η θέση της Γ’ Εθνικής η Νίκη χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια. Πρώτα έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» στον Β’ όμιλο, τερματίζοντας την κορυφή του. Στην πρεμιέρα της Πέμπτης σάρωσε με 18-7 τους Βετεράνους (τα οκτάλεπτα ήταν: 6-1, 3-2, 4-2, 5-2) με τον Καρκαλιάνη να πετυχαίνει πέντε γκολ, τον Λέτσιο τέσσερα, τον Ευαγγελινό τρία, τους Κουρτίδη και Ξυφώλη από δύο και τους Λ. Παρασκευά και Αδαμάσογλου από ένα.

Την Παρασκευή οι «κυανόλευκοι» πήραν ξεκούραστα στο «τρίποντο», αφού ο Κ.Ο. Καρδίτσας δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, ενώ το πρωί του Σαββάτου υπέταξαν τον Άρη Κάμπου με 13-5 (4-2, 2-1, 5-1, 2-1) με τέσσερα τέρματα του Λ. Παρασκευά, δύο των Λέτσιου, Πετρίδη, Ξυφώλη, Κουρτίδη και ένα του Σκοτεινιώτη. Ωστόσο, το ματς κατακυρώθηκε 5-0 στα «χαρτιά» υπέρ της βολιώτικης ομάδας διότι οι Χιώτες χρησιμοποίησαν τον προπονητή Μάκη Μικέδη που σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Γι’ αυτό και από τον Άρη αφαιρέθηκε και ένας βαθμός.

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου η Νίκη διέλυσε και τον Ν.Ο. Καβάλας με 16-2 (4-0, 2-0, 4-1, 6-1). Οι Καρκαλιάνης, Ξυφώλης και Κουρτίδης σκόραραν από τρεις φορές, δύο γκολ πέτυχε ο Λέτσιος και από ένα οι Ι. Μπλάνας, Κακάσης, Μάκος, Πετρίδης και Λ. Παρασκευάς.

Από την πλευρά του ο ΝΟΒΑ ήρθε δεύτερος στον Α’ όμιλο. Την Πέμπτη νίκησε 7-6 τον Νηρέα Κατερίνης (2-1, 4-1, 2-3, 0-2) με τους Κόφφα, Μωραΐτόπουλο και Παρασκευόπουλο να σημειώνουν από δύο γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι νεαροί Μαλλιαρός και Γεωργιάδης. Την Παρασκευή, οι Βολιώτες πήραν ανέλπιστα τους τρεις βαθμούς κόντρα στο Οξυγόνο, που μηδενίστηκε διότι οι άνθρωποί του μπέρδεψαν την ώρα διεξαγωγής του αγώνα με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο κολυμβητήριο.

Τέλος, το Σάββατο ο ΝΟΒΑ έχασε 5-8 από τον Ν.Ο. Ρεθύμνου (0-2, 2-1, 1-2, 2-3) με σκόρερ τους Άγγο (2), Παρασκευόπουλο, Γεωργιάδη, Χατζηιωάννου, ενώ στη συνέχεια νίκησε την Πετρούπολη με 7-6 με δύο γκολ του Μωραϊτόπουλου και ένα των Άγγου, Γιαννόπουλου, Παρασκευόπουλου, Πολίτη και Χατζηιωάννου. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να κρίνεται μία από τις δύο θέσεις ανόδου από τον αγώνα Νίκη-ΝΟΒΑ.

Άνετα η Νίκη κέρδισε τον ΝΟΒΑ

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Νίκη κόντρα στον ΝΟΒΑ στον ημιτελικό της διοργάνωσης που έγινε χθες το πρωί. Ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και η επιτυχία της με 16-6 κρίνεται απόλυτα δίκαιη. Για τους νικητές σε μεγάλη ημέρα ήταν ο Παναγιώτης Κουρτίδης που σκόραρε έξι φορές.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Καρκαλιάνη κοντά στο μάτι στην αρχή της β’ περιόδου μετά από χτύπημα του Άγγου που αποβλήθηκε με αντικατάσταση από τους διαιτητές. Ο έμπειρος περιφερειακός της Νίκης χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου του έγιναν έξι ράμματα ενώ έχασε και τον απογευματινό τελικό με το Ρέθυμνο.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 4-0, 4-4.

ΝΙΚΗ (Δ. Μπλάνας): Μητρούσης, Μπλάνας, Λέτσιος 4, Β. Παρασκευάς 1, Ξυφώλης 1, Μπατζιάκας, Μάκος, Ευαγγελινός 2, Κουρτίδης 6, Καρκαλιάνης 1, Λ. Παρασκευάς 1, Πετρίδης, Σκοτεινιώτης.

ΝΟΒΑ (Σ. Ζουμπουλιάς): Βόντζος, Μαλλιαρός, Κόφφας, Πολίτης, Παρασκευόπουλος 1, Άγγος, Γιαννόπουλος 1, Χατζηιωάννου, Μωραϊτόπουλος 3, Νικολάου 1, Γεωργιάδης, Λάμπης, Χαλέβας, Κατσαμπέκας. 

Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Νίκη

 

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την άνοδο Νίκη και Ν.Ο. Ρεθύμνου διεκδίκησαν και τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στον απογευματινό τελικό. Αν και είχαν κόντρα τη διαιτησία οι «κυανόλευκοι» απέδειξαν ότι διέθεταν το καλύτερο σύνολο της κατηγορίας. Με εντυπωσιακό σερί 4-0 στην τελευταία περίοδο μετέτρεψαν το εις βάρος τους 5-6 σε 9-6 υπέρ τους και κατέκτησαν τον τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-2, 4-0.

ΝΙΚΗ (Δ. Μπλάνας): Μητρούσης, Μπλάνας, Λέτσιος 2, Β. Παρασκευάς, Ξυφώλης 2, Μπατζιάκας, Κακάσης, Μάκος, Ευαγγελινός 1, Κουρτίδης 2, Λ. Παρασκευάς 1, Πετρίδης, Σκοτεινιώτης 1.

Τρίτος ο ΝΟΒΑ

Στον μικρό τελικό που προηγήθηκε ο ΝΟΒΑ κέρδισε με 7-4 τον Α.Ο. Βετεράνων και πλέον είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα για την άνοδο, εφόσον προκύψει κενή θέση στη Β’ Εθνική. Οι Βολιώτες επέβαλαν τον ρυθμό τους μετά την πρώτη περίοδο και πήραν τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 4-0, 2-0, 1-3.

ΝΟΒΑ (Σ. Ζουμπουλιάς): Βόντζος, Μαλλιαρός 1, Κόφφας, Πολίτης 1, Παρασκευόπουλος, Άγγος 1, Γιαννόπουλος, Χατζηιωάννου 2, Μωραϊτόπουλος 2, Νικολάου, Γεωργιάδης, Ζαμάνης, Λάμπης, Τζιανής, Διαμάντης. 

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα στην τελική φάση της Γ’ Εθνικής είναι τα εξής:

Α’ όμιλος: Νηρέας Κατ.- ΝΟΒΑ 7-8, Πετρούπολη-Οξυγόνο 6-14, Οξυγόνο-Νηρέας Κατ. 11-5, Ν.Ο. Ρεθύμνου-Πετρούπολη 14-2, ΝΟΒΑ-Οξυγόνο 5-0 α.α., Νηρέας Κατ.-Ν.Ο. Ρεθύμνου 6-14,  Ν.Ο. Ρεθύμνου-ΝΟΒΑ 8-5, Πετρούπολη-Νηρέας Κατ. 9-5, Οξυγόνο-Ν.Ο. Ρεθύμνου 4-7, ΝΟΒΑ-Πετρούπολη 7-6. 

Η βαθμολογία: Ρέθυμνο 12, ΝΟΒΑ 9, Οξυγόνο 5, Πετρούπολη 3, Νηρέας Κατ. 0. Το Οξυγόνο έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό.

Β’ όμιλος: Βετεράνοι-Νίκη 7-18, Ν.Ο. Καβάλας-Κ.Ο. Καρδίτσας 9-7, Κ.Ο. Καρδίτσας-Βετεράνοι 0-5 α.α., Άρης Κάμπου-Ν.Ο. Καβάλας 0-5 α.α., Νίκη-Κ.Ο. Καρδίτσας 5-0, Βετεράνοι-Άρης Κάμπου 14-8, Άρης Κάμπου-Νίκη 0-5 α.α., Ν.Ο. Καβάλας-Βετεράνοι 5-8, Κ.Ο. Καρδίτσας-Άρης Κάμπου 0-5 α.α., Νίκη-Ν.Ο. Καβάλας 16-2.

Η βαθμολογία: Νίκη 12, Βετεράνοι 9, Ν.Ο. Καβάλας 6, Άρης Κάμπου 3, Κ.Ο. Καρδίτσας -3. Άρης και Κ.Ο. Καρδίτσα έχουν από τρεις μηδενισμούς, ενώ από την ομάδα της Καρδίτσας αφαιρούνται και τρεις πόντοι.

 

Αγώνες κατάταξης

Ημιτελικοί: Ν.Ο. Ρεθύμνου-Βετεράνοι 15-9, Νίκη-ΝΟΒΑ 16-6.

Θέσεις 7-8: Πετρούπολη-Άρης Κάμπου 5-0 α.α.

Θέσεις 5-6: Οξυγόνο-Ν.Ο. Καβάλας 5-0 α.α.

Θέσεις 3-4 (μικρός τελικός): ΝΟΒΑ-Βετεράνοι 7-4

Θέσεις 1-2 (τελικός): Νίκη-Ν.Ο. Ρεθύμνου 9-6

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το