Photo Gallery, Τοπικά

Πρυτανικές εκλογές στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου

Αναμένεται κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι 21 Φεβρουαρίου

Προκηρύσσονται ξανά οι πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αιτήσεις, ενώ οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Νέες εξελίξεις προέκυψαν χθες από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας το οποίο συνεδρίασε πρώτη φορά έχοντας το σχετικό ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας που το νομιμοποιεί.

Η νέα εξέλιξη είναι ουσιαστικά πως θα γίνει νέα προκήρυξη των πρυτανικών εκλογών. Και επήλθε αυτή η εξέλιξη για λόγους περισσότερο νομικούς, αφού η προηγούμενη προκήρυξη των πρυτανικών εκλογών έγινε σε περίοδο που το Συμβούλιο Διοίκησης δεν διέθετε ΦΕΚ.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του πρύτανη θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση. Στην προηγούμενη προκήρυξη είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο, κ.κ. Πετράκος και Μεσσήνης, προέρχονταν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα ξεκινήσει σήμερα και θα λήξει στις 21 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή.

Συγχρόνως ορίστηκε νέα τριμελής επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση των πρυτανικών εκλογών οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση, αφορούσε στο σχέδιο «Αθηνά». Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η ανησυχία των μελών του Συμβουλίου, ότι το Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνο του και ξεκομμένο από την υπόλοιπη Θεσσαλία. Το θέμα θα συζητηθεί ακόμη καλύτερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου και θα καταγραφεί η οριστική θέση του Συμβουλίου για το σχέδιο «Αθηνά».

Το Τμήμα Πληροφορικής, που το υπουργείο Παιδείας προτείνει να ενταχθεί στην Σχολή επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, διαθέτει μικρό αριθμό καθηγητών.

 

Σε Mercedes και CERN δύο φοιτητές 

Δύο φοιτητές της ομάδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας επελέγησαν να εργασθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών CERN, αντίστοιχα.

Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος, η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009, ύστερα από πρωτοβουλία προπτυχιακών φοιτητών που είχαν όρεξη να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο και να συμμετάσχουν με αυτό στο διεθνή διαγωνισμό FSAE. Η κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού αυτοκινήτου απαιτεί τεχνογνωσία που δεν μπορεί να αποκτηθεί χωρίς το βασικό συνδυασμό: Θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία.. Πέρα από την προσωπική προσπάθεια του κάθε μέλους, ο «Κένταυρος» λειτουργεί ως ομάδα και για αυτό προσομοιώνει σε ικανοποιητικό βαθμό την πραγματική παραγωγική διαδικασία. Έτσι, τα μέλη της ομάδας Κένταυρος εμφανίζονται πιο έτοιμα από το μέσο όρο του προπτυχιακού φοιτητή και έχουν πλεονέκτημα για τις θέσεις που είναι διαθέσιμες για προπτυχιακούς φοιτητές από εταιρείες και ιδρύματα.

Η Κωνσταντίνα Γιακουμή συμμετέχει αυτή την περίοδο σε ένα πρόγραμμα της Mercedes-Benz για προπτυχιακούς φοιτητές. Η Mercedes MG High Performance Power Trains (HPP) διαθέτει θέσεις σε προπτυχιακούς φοιτητές για μια χρονιά στη βιομηχανική παραγωγή σε τομείς της επιχείρησης, όπως η μηχανολογία, η βιομηχανοποίηση, η πληροφορική και τα οικονομικά.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο πρώτος αρχηγός της ομάδας Κένταυρος. Πέρα από την οργάνωση της ομάδας, ασχολήθηκε επίσης με την ανάρτηση του μονοθεσίου για 3 χρόνια, ενώ οι εμπειρίες που αποκόμισε τον οδήγησαν να είναι ένας από τους φοιτητές που θα δουλέψουν στο τμήμα TCD του CERN. Το τμήμα TCD προσφέρει τεχνογνωσία για την εννοιολογική σχεδίαση, τη λειτουργία και τη διατήρηση του μηχανικού μέρους των επιταχυντών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το