Αθλητισμός

Προχωρεί ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό Β.

ΜΠΡΕΣΚΑ

Προχωρεί ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό Βόλου εν όψει της νέας χρονιάς και μετά τις 10 Ιουλίου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι πρώτες μεταγραφές, μετά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα ΜΜΕ την προσεχή Τρίτη. Η παρούσα διοίκηση, πλαισιωμένη πιθανότατα και με κάποια νέα πρόσωπα, θα ηγηθεί της ΠΑΕ με στόχο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ.

Από τους παίκτες που έχουν λήξει τα συμβόλαια, αυτός που απομένει να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» είναι ο Μάριο Μπρέσκα (θυμίζουμε, πως ήδη έχουν ανανεώσει με τον Ολυμπιακό οι Θοδωρής Γκίτκος και Παναγιώτης Κατσιαρός). Ο έμπειρος επιθετικός βρίσκεται αυτό το διάστημα στη Σλοβακία όπου περνά τις διακοπές του και η επιστροφή του στο Βόλο θα δρομολογήσει τις εξελίξεις. Οι δύο πλευρές είχαν μια πρώτη συνάντηση και συζήτηση λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, ωστόσο, δεν έχει επέλθει συμφωνία. Θα υπάρξει νέα συνάντηση τις προσεχείς μέρες, ενώ  τόσο οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, όσο και ο Μάριο Μπρέσκα επιθυμούν την ανανέωση της συνεργασίας και θα επιδιώξουν να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Ο Θανάσης Παλαιολόγος είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τη διοίκηση της ΠΑΕ, του γνωστοποιήθηκε πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και ήδη ο έμπειρος αμυντικός βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου σταθμού της καριέρας του. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει δείξει ο Ηρακλής Ψαχνών. Η ομάδα της Εύβοιας στοχεύοντας πάλι σε μία καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Football League σκοπεύει να στελεχώσει το ρόστερ του με ποδοσφαιριστές με εμπειρία στη κατηγορία και ο Θανάσης Παλαιολόγος πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Οι πρώτες επαφές έχουν πραγματοποιηθεί και η συμφωνία των δύο πλευρών αναμένεται να επισημοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και τη νέα χρονιά με τον Ολυμπιακό θα κληθούν μέσα στην εβδομάδα να συζητήσουν οι Θανάσης Κωστούλας και Βαγγέλης Γκότοβος και θα ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνουν και τη νέα περίοδο στην ομάδα ή θα κληθούν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό κοινή συναινέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιθανότητες παραμονής του Κωστούλα είναι μοιρασμένες, ενώ ο Γκότοβος όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο. Το ίδιο θα ισχύσει και με τον Πέτερ Στογιάνοφ, ο οποίος δεν είναι στα πλάνα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Στην τελική ευθεία

τα μεταγραφικά

Στην Αθήνα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, Ισπανός επιτελικός μέσος για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να περάσει από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και στην περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι πολύ καλές και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος παίκτης είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των «ερυθρολεύκων». Εφόσον «πέσουν» οι υπογραφές, στη συνέχεια θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ, επιμένουν στην Κέρκυρα να υποστηρίζουν πως δεν γεννάται κανένα θέμα μεταγραφής του Γιάννη Γκέσιου στον Ολυμπιακό Βόλου, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν το νεαρό επιθετικό να έχει συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους».

Όπως επισημαίνουν οι «Φαίακες» ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με την Κέρκυρα και υπολογίζεται κανονικά στην ομάδα για τη νέα χρονιά. Η συγχώνευση της Κέρκυρας με την Κασσιόπη άλλαξε τα δεδομένα και αρκετοί παίκτες που επρόκειτο να αποχωρήσουν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Κέρκυρα, φαίνεται πως θα παραμείνουν.

Ο Στάθης Ρόκας φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως έχουμε γράψει και μάλιστα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτησή του από τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, χθεσινά δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου ανέφεραν πως για τον 29χρονο παίκτη ενδιαφέρον φαίνεται να έχει δείξει η ΑΕΚ. Κατά πόσο είναι υπαρκτό το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ρόκα θα φανεί άμεσα, με τον έμπειρο αμυντικό μέσο, πάντως, να επιθυμεί την επιστροφή του στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η απόκτηση του Στέφανου Μπουκουβάλα φαίνεται να προχωρά στον Ολυμπιακό, καθώς ο 25χρονος δεξιός οπισθοφύλακας μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Κέρκυρα (πέρυσι αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους «Φαίακες») αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Μπουκουβάλας, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού, της Λάρισας και των Τρικάλων, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον διεθνή με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες, δεξιό μπακ και ο θέμα της απόκτησής του είναι ανοιχτό.

Ικανούς επιθετικούς αναζητεί ο Ολυμπιακός για την γραμμή κρούσης της ομάδας, καθώς «άδειασαν» όλες οι θέσεις των κυνηγών. Ο Σολάκης «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή, οι Ογκουνσότο και Μπακαγιόκο αποτελούν παρελθόν, καθώς δεν βρίσκονταν στα πλάνα της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Ναντάγια.

Αυτή τη στιγμή η επίθεση του Ολυμπιακού Βόλου είναι… γυμνή και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις επιθετικών, τόσο από την ελληνική, όσο και από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flnews.gr, στη λίστα του Ολυμπιακού Βόλου έχει προστεθεί ακόμη ένα όνομα, αυτό του Ηλία Ιωάννου, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Βέροια. Ο 34χρονος επιθετικός είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου τη σεζόν 2008-09 (25 συμμετοχές, 15 γκολ) και στη συνέχεια έπαιξε ποδόσφαιρο σε Καβάλα, Κέρκυρα και Βέροια.

 

Θετικός ο Δήμος

για την παραχώρηση

του ΕΑΚ

Όπως όλα δείχνουν θετική θα είναι η απάντηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ στο αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για παραχώρηση του ΕΑΚ, ως αγωνιστική έδρα, για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Οργανισμού για να παρθεί η απόφαση, η οποία στη συνέχεια θα γνωστοποιηθεί στην ΠΑΕ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, προκειμένου να πάρει το ΕΑΚ άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ θα φροντίσει να κάνει τις εργασίες που απαιτούνται στο στάδιο και έχουν να κάνουν με τα αποδυτήρια, τις διάφορες αίθουσες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός, τα δημοσιογραφικά θεωρεία και προπάντων να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις κερκίδες εκείνες που δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στατικής επάρκειας και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, πρόβλημα στατικής επάρκειας αντιμετωπίζει και το πέταλο προς την οδό Αγ. Δημητρίου, όμως δεν χρειάζεται να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις για να μπορεί η συγκεκριμένη κερκίδα να φιλοξενήσει φιλάθλους.

Όσον αφορά την μεγάλη κερκίδα προς την πλευρά του βοηθητικού θα γίνει έλεγχος και θα παρθεί δείγμα από το μπετόν, προκειμένου να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα στατικής επάρκειας και αν μπορούν να γίνουν υποστυλώματα, τα οποία θα παρατείνουν τη χρήση της κερκίδας για άλλα δύο χρόνια.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν πρώτα να πάρουν το «πράσινο» φως για την χρησιμοποίηση του ΕΑΚ και στη συνέχεια θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της έδρα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το