Τοπικά

Προφυλάκιση 42χρονου στο Βόλο για απόπειρα ληστείας

Στη φυλακή θα οδηγηθεί σήμερα ένας 42χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως ο δράστης απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, πριν από μερικές ημέρες. Η Αστυνομία εξιχνίασε τη ληστεία και συνέλαβε ως δράστη τον Αλβανό, ο οποίος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 42χρονος κατηγορείται ότι στις 21 Αυγούστου προσπάθησε να ληστέψει 82χρονη, έγινε όμως αντιληπτός από τον 52χρονο γιος της και έτσι αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή..

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το δράστη δύο μέρες και στη συνέχεια να το συλλάβουν. Ο Αλβανός κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ έχει ήδη ποινικό παρελθόν.

Ο Αλβανός καταδικάστηκε πριν από πέντε χρόνια σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών (αγορά, κατοχή, μεταφορά, διάθεση, απόπειρα πώλησης). Αποφυλακίστηκε το 2010 υπό όρους και με αναστολή.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας, για την εξιχνίαση της θρασύτατης ληστείας που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με θύμα 85χρονο, την ώρα που εκείνος βάδιζε στο δρόμο. Γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, άγνωστοι, πιθανώς νεαροί στην ηλικία, λήστεψαν τον ηλικιωμένο, την ώρα που αυτός περπατούσε στο δρόμο και αφού το χτύπησαν στο κεφάλι. Οι άγνωστοι δράστες φέρεται να απέσπασαν το ποσό των 4.000 ευρώ περίπου. Η Αστυνομία ωστόσο διερευνά την υπόθεση προς όλες τις παραμέτρους της, καθώς εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος περπατούσε στο δρόμο, βράδυ Σαββάτου και είχε στην τσέπη του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Απόπειρα αυτοκτονίας 25χρονου στη Ν. Ιωνία

Προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του παίρνοντας ποσότητα χαπιών, έγινε όμως έγκαιρα αντιληπτός από συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και σώθηκε. Η απόπειρα αυτοκτονίας ενός νέου άντρα, 25 ετών, φέρεται να αποδίδεται σε ψυχολογικά προβλήματα. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στη Νέα Ιωνία.

Ο νεαρός φέρεται να έκανε θεραπευτική αγωγή και προχθές το απόγευμα πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών. Η πράξη του έγινε έγκαιρα αντιληπτή και συγγενείς του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και έχει αποφύγει τον κίνδυνο. Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθούν οι λόγοι της πράξης του νεαρού άντρα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το