Photo Gallery, Τοπικά

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

Νομαρχιακή συνέλευση της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας
Νομαρχιακή συνέλευση της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

«Στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας για την κυβέρνηση συνεργίας, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα. Όμως βασική προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν» σημείωσε – μεταξύ άλλων – η κ. Δώρα Καλλιπολίτη, στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία ήταν η επίσημη προσκεκλημένη της χθεσινής νομαρχιακής συνέλευσης του κόμματος.

Η κ. Καλλιπολίτη μιλώντας στη «Θ» ανέφερε πως το 2013 είναι δύσκολη χρονιά, γιατί θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις και η κοινωνία θα ζοριστεί. «Η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει την άποψη πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών». Όπως είπε, το κόμμα θεωρεί θετικές τις κινήσεις για διευκολύνσεις των νοικοκυριών με μικρότερες και περισσότερες δόσεις. Ταυτόχρονα με επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ να γίνει και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν από τα υπουργεία.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως η λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ικανοποιητική. «Το μεγάλο ζητούμενο είναι τώρα η ανάπτυξη. Και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ασχοληθεί εντατικά η κυβέρνηση. Πάση θυσία πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανεργία, ειδικά των νέων ανθρώπων» επανέλαβε, πολλές φορές, το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η κ. Καλλιπολίτη τάχθηκε κατά των απολύσεων, προσθέτοντας ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα «Κινητικότητα» για τον διορισμό στις κενές θέσεις των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012.

Αναφερόμενη στο περιστατικό της Χαλκιδικής υπογράμμισε πως τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και «έξω από το νόμο». «Οι όποιες αντιδράσεις πολιτών δεν δικαιολογούν τέτοιες ενέργειες. Βίας και καταστροφής, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» τόνισε. Για την τρομοκρατία, η ΔΗΜΑΡ έχει πάρει δημόσια θέση και η κ. Καλλιπολίτη επανέλαβε ότι πράξεις τρομοκρατίας είναι καταδικαστέες. Σχολίασε αρνητικά την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της τρομοκρατίας υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως κόμμα του 3%».

Για τις δημοσκοπήσεις, ειδικά τις τελευταίες που δείχνουν πτώση των ποσοστών της Δημοκρατικής Αριστεράς, η κ. Καλλιπολίτη σημείωσε  πως η κοινωνία εκφράζει μία δυσαρέσκεια, αν και αντιλαμβάνεται πως δεν βλέπει άλλο δρόμο. Πρόσθεσε πως το θετικό είναι ότι η χώρα γλίτωσε την επίσημη, τουλάχιστον, χρεοκοπία, ωστόσο ψηφίστηκαν σκληρά και επώδυνα μέτρα και αυτό η κοινή γνώμη το μεταφράζει στις δημοσκοπήσεις.

Στη νομαρχιακή συνέλευση παρέστη μικρός αριθμός μελών (άλλωστε τα εγγεγραμμένα άτομα στο κόμμα σε τοπικό επίπεδο δεν είναι πολλά), συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και αυτό που τονίστηκε είναι πως οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ πρέπει να γίνουν σαφείς και να ενημερώνονται πιο συστηματικά οι πολίτες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Παντελής Μαστρογιάννης, για το επόμενο δίμηνο οι δράσεις της τοπικής οργάνωσης θα αφορούν στον Τουρισμό και την Αυτοδιοίκηση. Μέσα στο πρώτο 10ημερο του Μαρτίου θα γίνει θεματική ημερίδα για τον Τουρισμό και στη συνέχεια για την Αυτοδιοίκηση. Τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου θα γίνει η νομαρχιακή συνδιάσκεψη του κόμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το