Πολιτισμός, Τοπικά

Προτάσεις ψυχαγωγίας από το Δήμο Βόλου για το καλοκαίρι

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Περισσότερες από 100 προτάσεις ψυχαγωγίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για το Καλοκαίρι 2013. Πρόκειται για εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε γνωστούς αλλά και σε μη αξιοποιήσιμους έως τώρα χώρους, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες, που διοργανώνονται με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου.

Οι εκδηλώσεις στο σύνολό τους παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολο Παντσά και τον δημοτικό σύμβουλο – μέλος της διοίκησης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε., υπεύθυνο σε θέματα Πολιτισμού, Ευθ.Τσάμη.

Όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, «παρά τη μεγάλη κρίση, ο Δήμος Βόλου δεν υποστέλλει τη σημαία του πολιτισμού. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι πρωτίστως η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, που το έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη, αφού,  λόγω της οικονομικής κρίσης, οι μακρινές αποδράσεις για τους περισσότερους έχουν γίνει απαγορευτικές. Εξίσου όμως, μέσα από τη διοργάνωση αξιόλογων εκδηλώσεων στοχεύουμε στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται για ένα «μωσαϊκό» εκδηλώσεων, που συνδυάζουν την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας, με τη φιλοξενία καταξιωμένων καλλιτεχνών και σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξιοποιούνται όλοι οι διαθέσιμοι χώροι, διατηρούνται τα έθιμα των Δημοτικών Ενοτήτων, όπως ο «Πηλιορείτικος Γάμος», τα «Θεοφίλεια», η «Ψαράδικη Βραδιά» που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια, οι «Μνήμες Προσφύγων» που καθιερώσαμε από πέρυσι, όπως και  οι εκδηλώσεις του λουκάνικου, του πεπονιού, του κερασιού, του ροδάκινου, της ελιάς κλπ. Τη σφραγίδα στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού θα βάλουν δύο κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις που συνδιοργανώνουμε με την Περιφέριεα Θεσσαλίας και συγκεκριμένα  η 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών. Μεγάλο γεγονός, επίσης, αποτελεί το Πανελλήνιο Αντάμωμα των Συλλόγων της Ανατολικής Ρωμυλίας, που θα γίνει στη Ν.Αγχίαλο στις 27 Ιουλίου».

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Βόλος έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να συνδυάζει τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό με τον Τουρισμό», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης και υπογράμμισε  την προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι έχει τυπωθεί καλαίσθητο έντυπο το οποίο θα διανεμηθεί σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους, σε ξενοδοχεία και χώρους αναψυχής από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες. Επίσης, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, για την ενημέρωση και την προσέλκυση επισκεπτών.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Απ.Παντσάς υπογράμμισε την προσπάθεια αξιοποίησης όλων των τοπικών δυνάμεων χάρις στη συνεργασία με τους Συλλόγους των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πρόγραμμα να εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις  που δεν περιλαμβάνονται στο έντυπο. Παράλληλα ο κ.Παντσάς επισήμανε ότι οι φετινές εκδηλώσεις είναι χαμηλότερου κόστους σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές .

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος των Πολιτιστικών Θεμάτων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Ευθ.Τσάμης δήλωσε ότι η ποιότητα και η ποικιλία των εκδηλώσεων επιτεύχθηκε χάρις στην έγκαιρη σύσταση επιτροπής εκδηλώσεων που αξιολόγησε τις προτάσεις και κατέληξε στο τελικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1 έως 7 Ιουλίου

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», θεατρική παράσταση με το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου, από τη Θεατρική Ομάδα Ν. Αγχιάλου. Το κείμενο βασίζεται σε νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μαβίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Τουλούπη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώτα Θεολογίδου

Ερμηνεύουν οι: Ασδεράκης Βασίλης – Δήμου Θάλεια – Ερρινάκη Σμαρούλα – Ζαράρη Άννα – Θεοχαράκης Δημήτρης – Καρατζόγλου Δημήτρης – Μουτζούρης Στέλιος – Πετρίδη Βαλασία – Τόλια Εύη.

Διοργάνωση: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Αμφιθέατρο Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου

 

4 Ιουλίου

«Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» του Φ.Γ. Λόρκα. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου. Πιάνο: Ιώ Κυριακίδη

Ο Λόρκα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα…

Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

5 Ιουλίου

Συναυλία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από το 4ο Λύκειο Βόλου, με το μουσικό συγκρότημα «Ex-animis» και το χορευτικό «Χορευτές του Ανέμου». Σε συνεργασία με τους «Μουσικούς Ιχνηλάτες» και το συγκρότημα «Manifesto».

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Βόλου, 4ο Λύκειο με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

5-6 Ιουλίου

Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΡΑΚΕΙΑ»,

Τοπική Κοινότητα Δράκειας, Δήμος Βόλου.

Πλατεία Δράκειας

 

6 Ιουλίου

Λαϊκό Πανηγύρι με ζωντανή ορχήστρα

Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Αγίου Ονουφρίου,

Δήμος Βόλου.

Πλατεία Αγίου Ονουφρίου

 

6 και 7 Ιουλίου

«Μιας πεντάρας Νιάτα» των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη, σκηνικά – κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη, ενορχηστρώσεις τραγουδιών του Γιώργου Ζαγόρη, μουσική διδασκαλία της Βάσως Ζαγόρη, φωτισμούς Κώστα Τατάκου και με τις χορογραφικές συμβουλές της Δέσποινας Ακρίβου. Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ζέρβας Θανάσης, Καλογεροπούλου Ματίνα, Κοσμίδης Στέφανος, Κουτρουμάνου Ειρήνη, Κωστοπούλου Νιόβη, Μαβίδης Σπύρος, Μήττα Νατάσα, Μπαλαμώτης Αλέξανδρος, Τσαμαντάνης Περικλής, Τσιρώνης Απόστολος. Συμμετέχουν η Βασιλική Δούφα και ο Γαβρήλος Μουσκής.Επανάληψη της θεατρικής επιτυχίας του χειμώνα με πρόγραμμα παραστάσεων στα θερινά θέατρα Βόλου και Ν.Ιωνίας, καθώς και στις δημοτικές ενότητες Βόλου

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

7 Ιουλίου

«Αναφορά στον Κ.Π. Καβάφη». Συνάντηση Ανάγνωσης και Μουσικής: Συγγραφείς, καλλιτέχνες και άνθρωποι του λόγου θα μοιραστούν κείμενα και σκέψεις για το έργο του έλληνα ποιητή με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση,  ενώ ηθοποιοί και φίλοι της ανάγνωσης θα απαγγείλουν τα αγαπημένα τους ποιήματα του Καβάφη.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης με τίτλο “Ύμνος εις Μούσαν”- τραγούδια ποιητών του κόσμου, θα καλύψουν οι Σάκης Παπαδημητρίου, πιάνο και Γεωργία Συλλαίου, τραγούδι.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Συμπράττουν: Θωμάς Κοροβίνης, βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα», Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.

Κτήμα Κοροβίνη, Πλατανίδια

 

8-14 Ιουλίου

Κύκλος Εκδηλώσεων «ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ»

Μια εκδήλωση θεσμός για την Αγριά, που πραγματοποιείται με επιτυχία επί 50 χρόνια όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς πήρε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Περιηγητική Λέσχη Βόλου να εγκαινιάσει μια εκδήλωση προς τιμήν των Ψαράδων της περιοχής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις κ.ά.

Διοργάνωση: Δημοτική Ενότητα Αγριάς, Διεύθυνση Αρχείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Δήμος Βόλου.

 

8 Ιουλίου

Έναρξη του κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά» με ιστορική αναδρομή – αφιέρωμα στους πρωτεργάτες και χορευτικό πρόγραμμα από το Σύλλογο των Οξυωτών Ν. Αγχιάλου. Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

 

9 Ιουλίου

«Μιας πεντάρας Νιάτα», θεατρική παράσταση των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη (είσοδος ελεύθερη).

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς

 

10 Ιουλίου

Συναυλία με το βολιώτικο ροκ συγκρότημα «Οld Friends»

Παραλία Αγριάς

 

11 Ιουλίου

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», θεατρική παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου.

Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού

12 Ιουλίου

Συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από το Πήλιο και άλλες περιοχές με ορχήστρες.

Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού

 

13 Ιουλίου

Ορχήστρα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής (Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.)

Παραλία Αγριάς

 

14 Ιουλίου

Γιορτή λήξης του κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά» – «Mπαμπάδες με ρούμι», θεατρική παράσταση των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα». (Είσοδος ελεύθερη)

Συμμετέχουν: Δημήτρης Χατζηκωτούλας, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Ελευθερία Σαββάκη, Νικολέττα Βαΐτση, Στέφανος Λάππας και Σοφία Μανούσου. Mουσική επιμέλεια: Φάνης Αλεξανδρής, Aναπαραγωγή ήχων: Εμμανουέλλα Μανούσου.

Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς

 

8 Ιουλίου

«Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε διασκευή του Σ. Ευαγγελινού και σκηνοθεσία της Χ. Στόγια.

Διοργανώνουν οι Σύλλογοι: Καρκινοπαθών, Φίλες του Νοσοκομείου, Αιμοδοτών, Μεσογειακής Αναιμίας και Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

9 Ιουλίου

«Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα»

Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία

Ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα καλύτερα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη Ο.Ε

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

10-24 Ιουλίου

Έκθεση Βιβλίου με λογοτεχνικές βραδιές και παραστάσεις για παιδιά

Διοργάνωση: Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου

Πλατεία Αγίου Βλασίου

 

11 Ιουλίου

«Συναυλία – Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο»

Διοργάνωση: Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και 5ο Λύκειο Βόλου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

 

13 Ιουλίου

«Τα Βαφτίσια» του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Ν. Μουτσινά.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια, Φωτεινή Ντεμίρη, Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη.

Οι ήρωες, στα όρια της υπερβολής, θα σας προσφέρουν ένα δίωρο αληθινής απόλαυσης με πολύ γέλιο, πολλές ανατροπές, πολλές παρεξηγήσεις και πολλούς έρωτες!

Παραγωγή: Live2

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

13 Ιουλίου

Μουσικοχορευτική βραδιά με λαϊκή ορχήστρα

Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα, Δήμος Βόλου.

Κεντρική πλατεία Αϊδινίου

 

13 Ιουλίου

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα των Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τουρκίας «ΑΝΑΤΟΛΩ» σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος της «Θερινής Μουσικής Ακαδημίας».

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

 

14-23 Ιουλίου

Θερινή Μουσική Ακαδημία στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων Δημοτικών Ωδείων με σεμινάρια για νέους και προχωρημένους μουσικούς, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης

Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Δημοτικό Ωδείο Βόλου

 

Ιούλιος – Σεπτέμβριος

ΘΕΟΦΙΛΕΙΑ 2013

Άνω Βόλος, Ανακασιά, Άγιος Ονούφριος

Κύκλος εκδηλώσεων με Μουσική, Θέατρο και Εικαστικά.

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός».

 

15 Ιουλίου

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», θεατρική παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου.

Διοργάνωση: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Αρχοντικό Ζαφειρίου (Άγιος Ονούφριος)

 

16 Ιουλίου

Ιταλικές μελωδίες «piano paladino», ντουέτο με μαντολίνο και κιθάρα.

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», Δήμος Βόλου.

Αρχοντικό Ζαφειρίου (Άγιος Ονούφριος)

 

24 Ioυλίου

«Mπαμπάδες με ρούμι», θεατρική παράσταση των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα»

(Είσοδος ελεύθερη)

Άνω Βόλος

 

27 Ιουλίου

Τελετή αποκαλυπτηρίων επισκευασθέντων μαρμάρινων στηλών τοπικού ευεργέτου Νικολάου Γούλη Ζαφρακοπούλου.

Λόφος Αγίας Ειρήνης

 

9 Αυγούστου

«Μιας πεντάρας Νιάτα», θεατρική παράσταση των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Ανακασιά (περιοχή Πλατανάκια)

 

23 Αυγούστου

«Volos Jazz Oρχήστρα», βραδιά τζαζ με το συγκρότημα του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου

(Είσοδος ελεύθερη)

Λόφος της Επισκοπής (Άνω Βόλος)

 

24 Αυγούστου

«Μέλος και ερμηνεία» με την Έρρικα Πατρικίου και τον Ηλία Χατζόγλου σε έργα Ελλήνων συνθετών που μπλέκονται μαγικά με τα μελοποιημένα έργα των Ελλήνων ποιητών και στιχουργών.

(Είσοδος ελεύθερη)

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου

Λόφος της Επισκοπής (Άνω Βόλος)

 

15 Ιουλίου

Συναυλία με την Χάρις Αλεξίου και τους Nouveau Sextet

Η Χάρις Αλεξίου μαζί με μία νέα μουσική μπάντα, τους “Nouveau Sextet” (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της album «η Τρίπλα» και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με ένα καινούργιο τρόπο. Παραγωγή: Four Seasons

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

16 Ιουλίου

«Ο Ορέστης και ο Σκύλος» της Νανάς Νικολάου

Παιδικό θέατρο σε σκηνοθεσία Πελαγίας Αγγελίδου. Παίζουν: Ορέστης Τρίκας, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Θοδωρής Αντωνιάδης, Μυριέλλα Κουρέντη. Φιλική Συμμετοχή: Κώστας Καζάκος

Μια παράσταση πρωτότυπη, όπου το θέατρο σμίγει με τον κινηματογράφο και απόλυτα διαδραστική, αφού παιδιά και γονείς παίζουν με τους ηθοποιούς ένα “κυνήγι θησαυρού

Παραγωγή: Θίασος 81

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

17 Ιουλίου

Μουσική εκδήλωση

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας «Το ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

 

17 Ιουλίου

Αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

Παρουσίαση του βιβλίου «Καλλιτεχνική σκευωρία» της ιστορικού τέχνης-επιμελήτριας εκθέσεων του «Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ζωρζ Πομπιντού» του Παρισιού, Ευριδίκης Τρισόν -Μιλσανί. Παρουσίαση από την ιστορικό τέχνης Βάσια Καρκαγιάννη-Καραμπελιά. Αφήγηση: Σπύρος Μαβίδης, Μαρία Χαϊντούτη. Προβολή του ντοκιμαντέρ με τη συνέντευξη του Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Μουσική με ιταλική μαντολινάτα

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Δ/νση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» – πεζόδρομος Μεταμορφώσεως

 

19 Ιουλίου

«Μήδεια» του Ευριπίδη. Θεατρική παράσταση σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου.

Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη «Μήδεια» σε ένα σύγχρονο δράμα

Παραγωγή: Θέατρο Βασιλάκου (Lead Bullet A.E.)

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

20 Ιουλίου

Μουσικοχορευτική βραδιά με λαϊκή ορχήστρα

Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα, Δήμος Βόλου.

Κεντρική πλατεία Μικροθηβών

 

20 Ιουλίου

Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

Παραγωγή: Plenty Projects με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου – Δ/νση Πολιτισμού

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

 

20 Ιουλίου

Γιορτή λουκάνικου

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Τοπική Κοινότητα Σταγιατών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Σεραφείμ”

Κεντρική πλατεία Σταγιατών

 

20 Ιουλίου

11η Γιορτή Πεπονιού – Δωρεάν πεπόνι και γλέντι από την ορχήστρα του κ.Μούτσελου

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου.

Πλατεία Διμηνίου

 

21 Ιουλίου

«Βάκχες» του Ευριπίδη. Θεατρική παράσταση σε μετάφραση Γιάννη Λιγνάδη, σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Παίζουν: Σάκης Ρουβάς, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Καρατζογιάννης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Κίτσιου

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση…

Παραγωγή: Θέατρο ΑΡΓΩ

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

22 Ιουλίου

«Cave Man » του Rob Becker. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Στο ρόλο του Caveman ο Ζήσης Ρούμπος.

Η επιτυχία του Caveman είναι να ιντριγκάρει, να προβληματίζει, να αστειεύεται, να κεντρίζει τα δύο φύλλα! Ο Caveman έχει υπάρξει… ο καλύτερος θεραπευτής ζευγαριών στη σύγχρονη κοινωνία!

Παραγωγή: Θέατρο Coronet

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

22, 23 Ιουλίου

«Μιας πεντάρας Νιάτα» των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

 

22-28 Ιουλίου

Φεστιβάλ jazz

Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής

Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας

 

25 Ιουλίου

«Μάικ ο Φασολάκης» της Μαρί Κυριακού. Παιδικό θέατρο σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου. Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Βησσαρίων Τσιώνας κ.ά.

Φιλική συμμετοχή: Σάκης Ρουβάς.

Ο αγαπημένος ήρωας όλων των παιδιών, ο Μάικ ο Φασολάκης, αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Ελλάδα και μοιράζεται με τους μικρούς του φίλους την πιο όμορφη ιστορία!

Παραγωγή: Φιλοθέατον Ο.Ε.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

25 Ιουλίου

Πανηγύρι λαϊκή ορχήστρα

Διοργάνωση:  Δήμος Βόλου, Τοπική Κοινότητα Άνω Βόλου

Άνω Βόλος (πλατεία της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας)

 

26 Ιουλίου

«Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Θεατρική παράσταση σε μετάφραση – σκηνοθεσία – μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

27 Ιουλίου

Γιορτή Τσίπουρου. Συμμετέχει λαϊκή ορχήστρα. Ο επισκέπτης θα γευτεί το ντόπιο τσίπουρο, που παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή.

Διοργάνωση:  Δήμος Βόλου, Τοπική Κοινότητα Κατηχωρίου

Πλατεία Αγίου Αθανασίου Κατηχώρι

 

27 Ιουλίου

Μουσική συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάϊμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

27 Ioυλίου – 4 Αυγούστου

7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής

 

27 Ioυλίου: Τελετή έναρξης, Παραλία Βόλου

 

29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στον ίδιο χώρο θα γίνονται αστροβραδιές.

Διοργάνωση: Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος, Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Α.Π.Θ και International Olympiad on Astronomy and Astrophysics (IOAA).

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

3 Αυγούστου

Αποχαιρετιστήριος χορός μαθητών-καθηγητών. Εκδήλωση της 7ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας Αστροφυσικής στην κεντρική πλατεία Μακρινίτσας.

 

4 Αυγούστου

Τελετή λήξης της 7ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας Αστροφυσικής

Μελισσάτικα (συνεδριακό κέντρο Μητρόπολης)

 

27 Ιουλίου

Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Διοργάνωση: Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου, Δήμος Βόλου.

Πλατεία Αγίου Βλασίου

 

27 Ιουλίου

Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα.

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου, ΠΟΣΑΡ.

Παραλιακό πάρκο Νέας Αγχιάλου

 

28 Ιουλίου

Επέτειος Ολοκαυτώματος Αγχιάλου

Κεντρική πλατεία Νέας Αγχιάλου

 

29 Ιουλίου

«Mπαμπάδες με ρούμι», θεατρική παράσταση των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα» (είσοδος ελεύθερη)

Πλατεία Αγίου Λαυρεντίου

 

29 Ιουλίου

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Ζαχαρίας Ρόχας

Η τραγωδία του Αισχύλου, η πρώτη της τριλογίας “Ορέστεια”, αναφέρεται στη δολοφονία του Αγαμέμνονα από τη σύζυγό του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο, που παντρεύτηκαν μεταξύ τους όσο εκείνος πολεμούσε στη Τροία.

Παραγωγή: Θέατρο Αιχμή

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

 

30 Ιουλίου

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κάππα. Παίζουν: Κωνσταντίνος Κάππας και Σωκράτης Πατσίκας. Μια παράσταση που σατιρίζει την αλλοπρόσαλλη νεοελληνική νοοτροπία.

Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας και Ομάδα «Κ»

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

31 Ιουλίου

«Ελένη» του Ευριπίδη. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν: Πέμυ Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη. Η παράσταση κινείται στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που ένα τέτοιο έργο απαιτεί, ενώ τονίζεται η «πιραντελική» διάσταση του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι».

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας & ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

1 Αυγούστου

«Χάιντι – Το κορίτσι των Άλπεων» της Γιοχάνα Σπίρι

Παιδικό θέατρο. Η Χάϊντι…. ο Πήτερ…. ο παππούς και η κατσίκα…. μας ταξιδεύουν στα Αλπικά τοπία….και στις απλές καθημερινές χαρές της ζωής….

Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Λάρισας

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

2-12 Αυγούστου

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα το χωριό και τις τοπικές δραστηριότητες

Οργάνωση: Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου.

Πλατεία Αγίου Βλασίου (Εντευκτήριο Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου)

 

3 Αυγούστου

Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Διοργάνωση: Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας, Τοπική Κοινότητα Κάτω Λεχωνίων Δημοκρατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λεχωνίων, Δήμος Βόλου.

Πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου-Κάτω Λεχωνίων

 

4 Αυγούστου

«Mπαμπάδες με ρούμι». Θεατρική παράσταση των Μ.Ρέππα – Θ.Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα» (είσοδος ελεύθερη).

Πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου-Κάτω Λεχωνίων

 

8 Αυγούστου

«Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

8 Αυγούστου

«Μιας πεντάρας Νιάτα», θεατρική παράσταση των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη (είσοδος ελεύθερη)

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Πλατεία Δράκειας

 

8 Αυγούστου

«Τα τραγούδια που ζήσαμε», με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Μάκη Αϊβάζογλου και Μαρία Θωίδου.

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας

Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας

 

9, 10 και 11 Αυγούστου

Γιορτή της Ελιάς

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», Τοπική Κοινότητα Δράκειας.

Πλατεία Δράκειας

 

10 Αυγούστου

«Μιας πεντάρας Νιάτα», θεατρική παράσταση των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη (είσοδος ελεύθερη)

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Πλατεία Αγίου Λαυρεντίου

 

14-15 Αυγούστου

Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου,

Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας, Δήμος Βόλου.

Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας

 

15 – 18 Αυγούστου

Γιορτή κρασιού

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Αγροτικός Παραγωγικός Συν/σμος Ν. Αγχιάλου ΔΗΜΗΤΡΑ,

Φιλοπρόοδος Σύλλογος, Σύλλογος Οξυωτών, Αθλητικός Σύλλογος ΠΥΡΑΣΟΣ, Αθλητικός

Σύλλογος ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ και Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου.

Νέα Αγχίαλος

 

17 Αυγούστου

Γιορτή Ροδάκινου

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Δημοτική Ενότητα Αγριάς, Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου

Πλατεία Αγίου Βλασίου

 

17 – 18 Αυγούστου

Αναβίωση Εθίμων Πηλιορείτικου Γάμου

Διοργάνωση:  Δήμος Βόλου, Δημοτική Ενότητα Πορταριάς

Κεντρική πλατεία Πορταριάς

 

18 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Μουσικό Χωριό

Αγ. Λαυρέντιος

 

23 Αυγούστου

«Πανσέληνος με συναυλία» με την Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου.

Διοργάνωση: Δ/νση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Αρχαιολογικός Χώρος Ν. Αγχιάλου

 

24 Αυγούστου

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Ο Ορέστης και ο Σκύλος» της Νανάς Νικολάου.

Παραγωγή: Θίασος 81

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

24 Αυγούστου

Συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων

Λαϊκό πανηγύρι με τη συμμετοχή χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων.

Διοργάνωση: Δημοτική Ενότητα Αισωνίας, Δήμος Βόλου.

Πλατεία Σέσκλου

 

24 Αυγούστου

10ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν

χορούς από όλη την Ελλάδα.

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου

Πλατεία Διμηνίου

 

25 Αυγούστου

Συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου και Σύλλογοι Ν. Αγχιάλου

Χώρος Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου

 

26 Αυγούστου

«Φαύστα» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ)

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Παίζουν: Νικολέττα Βλαβιανού, Σταύρος Νικολαΐδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Βασίλης Γιαβρής, Χάρης Φλέουρας, Ηλίας Μπέρμπερης.

Η «Φαύστα» είναι ένα έργο που κέρδισε τον τίτλο του κλασικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η σάτιρα του έργου στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

Παραγωγή: Θεσσαλικό Θέατρο

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

27 Αυγούστου

Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη ζωή μου…». Μουσικο-θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη. Ερμηνεύουν: Γρ. Βαλτινός, Φ. Κομνηνού (εναλλάξ με την Αλ. Σακελλαροπούλου), Άρ. Λεμπεσόπουλος, Ελ. Μουτάφη. Τραγουδούν: Κ. Μακεδόνας, Γ. Νέγκα, Κ. Θωμαΐδης, Άν. Λινάρδου.

Μουσική: Μ. Θεοδωράκης.

Η Ελλάδα ταξιδεύει από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη, σε μια μεγάλη παραγωγή που συνδυάζει το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τον κινηματογράφο

Παραγωγή: ADaM Productions, 5η Εποχή Τέχνης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

28 Αυγούστου

Λαϊκό γλέντι

Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Τοπική Κοινότητα Ανακασιάς

Πλατεία Ανακασιάς

 

28 Αυγούστου

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου. Θεατρική παράσταση

Σκηνοθεσία Νικαίτη Κουντούρη.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας

Οι ήρωες της τραγωδίας συνθλίβονται από το βάρος της Ευθύνης που φέρουν και ταυτόχρονα την Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να υπερβεί το πεπρωμένο της.

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

29 Αυγούστου

«Σ’ αγαπάω αλλά…» των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ιωσήφ Μαρινάκης.

Μια ξεκαρδιστική, επίκαιρη, διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία» με θέμα το γάμο, το διαζύγιο και κατ’επέκταση τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

31 Αυγούστου

Πανηγύρι του Αη Γιάννη,

Διοργάνωση:  Δήμος Βόλου, Δημοτική Ενότητα Αγριάς, Αναπτυξιακός Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς.

Παραλία, Σουτραλί Αγριάς

 

1 Σεπτεμβρίου

«Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου»

Παιδικό θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης κ.ά.

Ένα παραμύθι γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας

Παραγωγή: Μαγικές Σβούρες

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

2 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Παραγωγή: Plenty Projects με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου – Δ/νση Πολιτισμού

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

3 Σεπτεμβρίου

«Υπάρχει και φιλότιμο» των Σακελάριου – Γιαννακόπουλου

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Βισκαδουράκης

Ένας υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης, προσγειώνεται ανώμαλα όταν διαπιστώνει πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του “λαού” κυρίως από τη συμπεριφορά των παρατρεχάμενών του …

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

4 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και special guest τον Μηδενιστή

Μια μουσική διαδρομή, που χάρισε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη πλατινένιους δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν στο χρόνο. Και ο μετρ της ελληνικής ραπ ξέρει να δίνει το δικό του παλμό. Παραγωγή: Live2

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

5 Σεπτεμβρίου

«Σφήκες» του Αριστοφάνη. Θεατρική παράσταση σε διασκευή – σκηνοθεσία Νίκου Χανιωτάκη.

Μια διαχρονική κωμωδία με πρωτότυπα τραγούδια. Ο Αριστοφάνης σατιρίζει τους Έλληνες μέσα από τη δικομανία, τη σκανδαλο-λαγνεία και τις εμμονές τους.

Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μυθωδία»

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

 

6 Σεπτεμβρίου

«Μαίρη Πόππινς» της Πάμελα Τράβερς – Παιδικό θέατρο.

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

7 Σεπτεμβρίου

«FAME» του Ντέιβιντ Ντε Σίλβα

Μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές σε μία αναπάντεχη καλλιτεχνική συνάντηση, στον πυρετό της δόξας! Η παράσταση είναι βασισμένη στο κλασικό κινηματογραφικό μιούζικαλ του 1980, που κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ. Παραγωγή: Live2

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

9 Σεπτεμβρίου

«Μνήμες Προσφύγων»

Διοργάνωση: Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Πλατεία Ευαγγελίστριας

 

9 Σεπτεμβρίου

«25 χρόνια»: συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη

Παραγωγή:Live2

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

10 Σεπτεμβρίου

«Ρεσιτάλ», συναυλία με τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή

Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους και τη μοναδική ερμηνεία τους για να μας θυμίσουν και να μας συγκινήσουν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία.

Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη ΟΕ

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

14 Σεπτεμβρίου

Θέατρο- Ρεμπέτικη βραδιά «με διαλόγους στο Ρεμπέτικο Γλωσσικό Ιδίωμα»

Συνδιοργάνωση: «Φλόγα» Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια & ποιητική ομάδα της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

 

16 Σεπτεμβρίου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά. Παίζουν: Άννα Βαγενά, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Κατερίνα Θεοχάρη.

Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα.

Παραγωγή: Θέατρο Μεταξουργείο

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το