Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από τους φορτηγατζήδες για τα διόδια

30 Ιουλίου θα γίνει πανελλαδική συνάντησή τους στο Βόλο

 

 

Στην αντεπίθεση περνούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων προκειμένου να αντικρούσουν τις αγωγές που άρχισε να αποστέλλει σε όσους δεν πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων, η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» Η αντεπίθεση είναι οργανωμένη και θα υπάρχει πανελλαδικός συντονισμός, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Μαγνησίας κ. Ζήση Ντελόπουλο.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Βόλος Παλλάς», θα γίνει πανελλαδική συνάντηση ιδιοκτητών φορτηγών με τη συμμετοχή των νομικών τους συμβούλων προκειμένου να αντικρούσουν νομικά τις αγωγές που άρχισαν να αποστέλλονται. Όπως τονίζει ο κ. Ντελόπουλος, υπάρχει η πρόθεση προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς -όπως τονίζει- η εταιρεία παρανομεί. «Σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος δεν προπληρώνονται τα έργα από τους χρήστες. Υπάρχουν παράδρομοι που μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι ταξιδεύουν επιλέγοντας το δρόμο. Εδώ η εταιρεία εισπράττει από τους πολίτες για να κατασκευάσει το δρόμο, ενώ δεν έχει κατασκευάσει παράδρομους. Παράλληλα κλείνει και τα πάρκιν για να μην μπορούμε να κοιμόμαστε. Το 70% των χώρων στάθμευσης έχουν κλείσει. Όσο για τους σταθμούς διοδίων, στους περισσότερους, όπως στα διόδια της Πελασγίας, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει παράδρομος, και υποχρεωτικά πρέπει να περάσεις από εκεί».

Ακόμη ο κ. Ντελόπουλος αναφέρει πως και οι αστυνομικοί έχουν γίνει «σεκιουριτάδες της εταιρείας» καθώς «παραφυλάνε» σε διάφορα σημεία και καταγράφουν τα στοιχεία τους βοηθώντας την εταιρεία να προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος τους.

Ήδη αρκετοί είναι οι φορτηγατζήδες που έλαβαν αντίγραφο της αγωγής, ενώ σε κάποιους -όπως σημειώνει ο κ. Ντελόπουλος, αποστέλλονται διαταγές πληρωμής. «Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε αυτήν την παρανομία της εταιρείας και να δικαιωθούμε στο τέλος» αναφέρει και προσθέτει πως «οι φορτηγατζήδες δεν θέλουν να είναι τσαμπατζήδες και να μην πληρώνουν, ούτε να δημιουργούν προβλήματα. Έχουμε κάνει και πρόταση τόσο προς το υπουργείο Υποδομών, όσο και προς τις εταιρείες: Να καταβάλλουμε όλοι ενιαίο διόδιο στη διαδρομή από το Βόλο προς τη Θεσσαλονίκη 25 ευρώ και στη διαδρομή από το Βόλο προς την Αθήνα 30 ευρώ. Κανείς δεν απάντησε. Το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει μείωση τιμής διοδίων και τώρα το παίρνει πίσω».

Ο κ. Ντελόπουλος λέει με έμφαση πως το μεταφορικό έργο, μετά και την απελευθέρωση του επαγγέλματος, μειώθηκε κατά 80%, ενώ το κόστος έχει αυξηθεί. Τονίζει πως ο κλάδος των μεταφορών έχει καταστραφεί και δεν αντέχει άλλα «κτυπήματα».

Σημειώνεται ότι η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» έχει ετοιμάσει – στην παρούσα φάση – προς αποστολή 350 αγωγές προς φορτηγατζήδες από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Λαμία και Χαλκίδα. Τα ποσά που διεκδικεί κυμαίνονται από 1.500 έως 20.000 ευρώ. Το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 20πλάσιο της τιμής του διοδίου. Η εταιρεία, επίσης, υποστηρίζει ότι πέραν της απώλειας των εσόδων από τα διόδια, η διέλευση χωρίς την πληρωμή, έχει επιφέρει σημαντικές ζημιές στην περιουσία της εταιρείας (σπασμένες μπάρες) και του ελληνικού δημοσίου.

 

Τούλα Κεκάτου

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με τις πληροφορίες για αγρότη που φέρεται να έλαβε 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση

Ένας αγρότης φέρεται να εισέπραξε τον περασμένο χρόνο 14 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση σύμφωνα με…

9 Ιουλίου 2024

Πακιστάν: Έκλεισε για θρησκευτικούς λόγους πριν καν λειτουργήσει η πρώτη τράπεζα μητρικού γάλακτος

Λίγο πριν αρχίσει κανονικά τη λειτουργία της, μια τράπεζα μητρικού γάλακτος στο Πακιστάν αναγκάστηκε να…

8 Ιουλίου 2024

Politico για Μακρόν: Ένα υπέροχο μυαλό που δεν ακούει κανέναν, έφερε διχασμό και χάος στη Γαλλία

Μια ημέρα μετά τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών που ανέδειξαν τον συνασπισμό της Αριστεράς…

8 Ιουλίου 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: Το προφίλ του 44χρονου «όμορφου Τζορτζ» – Γιατί αποφυλακίστηκε το 2022

Πλούσιο ποινικό βιογραφικό έχει ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο…

8 Ιουλίου 2024

Νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό – Φέτος παρατηρείται διάχυση της τουριστικής κίνησης

Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων θα σημειώσει το 2024 η Ελλάδα, όπως τόνισε ο…

8 Ιουλίου 2024

Απρόσμενος επισκέπτης στα Γρεβενά: Αρκουδάκι έκανε βόλτες σε αυλή σπιτιού

Άναυδη έμεινε μια οικογένεια στο Περιβόλι Γρεβενών, όταν βρέθηκαν μπροστά στη θέα μιας αρκούδας στην…

8 Ιουλίου 2024