Photo Gallery, Τοπικά

Προσφυγή ΕΛΜΕ στο ΣτΕ

Για την απόσυρση αποφάσεων σχετικών με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Για την απόσυρση αποφάσεων σχετικών με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με στόχο την απόσυρση από το υπουργείο Παιδείας αποφάσεων, σύμφωνα με τις οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και προσωρινά τοποθετημένοι στο Τρίκερι, να επιλέξουν την ένταξή τους στην Α΄ περιοχή (χερσαία) Μαγνησία με το επιχείρημα της  ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου σχολείου.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Παιδείας πριν περίπου δεκαπέντε ημέρες, μια ενέργεια που δεν συνηθίζεται.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται πως «προ δύο περίπου μηνών υπογράψατε δύο Αποφάσεις. Πρόκειται για τις Αποφάσεις 10967/Δ2/25.01.2013 και  12576/Δ2/29.01.2013. Η δεύτερη τροποποιεί την πρώτη και προηγούμενή της αλλά και οι δύο δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και προσωρινά τοποθετημένοι στο Τρίκερι, να επιλέξουν την ένταξή τους στην Α΄ περιοχή (χερσαία) Μαγνησία με το επιχείρημα της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου σχολείου.

Οι Αποφάσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν τόσο από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας όσο και από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ως απαράδεκτες, άδικες, φωτογραφικά ρουσφετολογικές και παράνομες, δεδομένου ότι καταστρατηγείται η σειρά κατάταξης και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών με βάση τα μόριά τους, αντίθετα από οποιαδήποτε προγενέστερη νομοθετική ρύθμιση.

Τόσο η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, όσο και η ΟΛΜΕ, σας ζήτησαν να τις αποσύρετε αλλά μάταια.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των θιγόμενων εκπαιδευτικών και κυρίως τη διαφύλαξη της νομιμότητας, σύσσωμο ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον των Αποφάσεων αυτών. Συγκεκριμένα, στις 26 Φεβρουαρίου τρέχοντος, κατέθεσε Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εν λόγω Υπουργικών Αποφάσεων, τις οποίες υπογράφετε.

Ωστόσο, λόγω της συνήθους καθυστέρησης εκδίκασης, οι εν λόγω αποφάσεις, εφόσον ισχύσουν, θα εφαρμοστούν και θα επηρεάσουν τις επερχόμενες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και όχι μόνο, πριν εκδικαστεί η Αίτηση Ακύρωσης.

Ενδεχόμενη δικαίωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και των θιγόμενων εκπαιδευτικών θα προκαλέσει ακύρωση των Αποφάσεων και ακολούθως θα προκαλέσει και σοβαρότατη αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων του Νομού. Η αναστάτωση θα προκληθεί αφού θα πρέπει οι προηγούμενες υπηρεσιακές μεταβολές να ακυρωθούν και να πραγματοποιηθούν νέες, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες, οι οποίες θα προκύψουν εξαιτίας της εκ της Δικαιοσύνης, ενδεχόμενης ακύρωσης των Αποφάσεων.

Πιστεύουμε ότι η ενδεχόμενη δικαίωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και των θιγόμενων εκπαιδευτικών, εκτός του ότι θα εγείρει μείζον πολιτικό και διοικητικό θέμα, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα επηρεαστούν, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Για τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε να ενεργήσετε με σκοπό την άμεση απόσυρση των Αποφάσεων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το