Photo Gallery, Τοπικά

Προσφορές μέχρι το 50% των ειδών από τα καταστήματα

Οι εκπτώσεις τέλειωσαν, αρχίζουν οι προσφορές στην εμπορική αγορά

Όλα τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να αφαιρέσουν όλες τις εκπτωτικές πινακίδες, καθώς και τα ποσοστά που αφορούν εκπτώσεις στα προϊόντα που προσφέρουν. Ωστόσο για το επόμενο χρονικό διάστημα επιτρέπονται οι προσφορές. Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα όπου σύμφωνα με το Νόμο διαρκούν οι χειμερινές εκπτώσεις (15 Ιανουαρίου ώς 28 Φεβρουαρίου) έληξε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με το Νόμο επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα ημέρες από την προηγούμενη. Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στον Εμπορικό Σύλλογο και τη Διεύθυνση Εμπορίου, τις προσφορές που προτίθενται να κάνει μια ημέρα πριν από την έναρξή τους. Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης (Α41058/30.06.2008) επιτρέπεται να υπάρχει ποσοστό στις βιτρίνες και την περίοδο των προσφορών αρκεί να αναφέρεται ότι πρόκειται για προσφορά π.χ. 20% προσφορά».

Παράταση για τα ληξιπρόθεσμα

Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη κι όλους τους εμπόρους ότι παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Όπως αναφέρεται ρητά στις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών: «Η παράταση χορηγήθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου μετά την πολύ μεγάλη προσέλευση των φορολογουμένων σε Εφορίες και Τελωνεία.
Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία, μέχρι 10.000 ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και μέχρι 75.000 ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Το αίτημα χορήγησης ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών άνω των 24 δόσεων εξετάζεται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ή του Τελωνείου, όπου είναι βεβαιωμένη η οφειλή, ο οποίος εκδίδει αιτιολογημένη απόφαση, η οποία αναγράφεται επί της αίτησης ή επισυνάπτεται, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη, με βάση τα ακόλουθα δικαιολογητικά, που προσκομίζονται από τον τελευταίο:
α) Υποβληθείσες δηλώσεις (όταν απαιτείται):
i) φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών,
ii) της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ και οριστικής δήλωσης    ΦΜΥ,
iii) όλων των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και προσωρινών δηλώσεων ΦΜΥ, που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής/οριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση,
iv) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)
β) επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ζημία των 2 τουλάχιστον τελευταίων ετών,
γ) επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων επιχείρησης ή φυσικού προσώπου,
δ) δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν βαριά ασθένεια του οφειλέτη ή μέλους της οικογενείας του Α βαθμού συγγένειας ή προστατευόμενου μέλους, ή του προσώπου που έχει προσωπική ευθύνη για την καταβολή της οφειλής,
ε) βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ,
στ) επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά λαμβάνονται υπόψη σωρευτικά ή διαζευκτικά για τη διαμόρφωση της κρίσης του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του Τελωνείου, με εξαίρεση τις δηλώσεις της περίπτωσης 2α’, η υποβολή των οποίων είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέταση του αιτήματος.
Εφόσον ο οφειλέτης επιθυμεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης απαλλαγής κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται.
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, παρέχεται απαλλαγή από το σύνολο των μέχρι την ημερομηνία της αίτησης προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Σε περίπτωση καταβολής των οφειλών σε δόσεις, παρέχονται ευνοϊκοί όροι πληρωμής ως προς τη μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις (το ποσό της καθεμιάς από αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100€) καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα      των επόμενων μηνών. Στην παραπάνω ρύθμιση μπορούν να συμπεριληφθούν και οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, των οποίων οι όροι τηρούνται και οφειλές οι οποίες τελούν σε αναστολή».

Η γενική συνέλευση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αποφάσισε και όρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης όπου με πρόσκληση που θα διανεμηθεί τις επόμενες ημέρες, καλούνται τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176. Σύμφωνα με το καταστατικό οι ημερομηνίες που ορίζονται για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης είναι η Δευτέρα 5 Μαρτίου ή η Δευτέρα 12 Μαρτίου ή η Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και άσκοπων μετακινήσεων η Γενική Συνέλευση του Ε.Σ.Β. θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2011, Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση προϋπολογισμού και προγραμματισμού 2012.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το