Photo Gallery, Αθλητισμός

Προσφεύγει και στο CAS ο Ολυμπιακός Β.

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έχει τη δυνατότητα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την προσφυγή της βολιώτικης ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λιγκ. Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να καταθέσει την προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

 Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 Η βολιώτικη ΠΑΕ στην προσφυγή που θα καταθέσει θα στηριχθεί στο σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκχωρεί μέρος του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός Βόλου με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου 2011, παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει καταφέρει να αγωνιστεί στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα, λόγω της απόφασης της ΕΕΑ. Παρότι το συγκεκριμένο δικαιοδοτικό όργανο είναι το ανώτατο αθλητικό στην Ελλάδα, ενώ η ΕΠΟ είναι η μοναδική αρχή για την αδειοδότηση των ΠΑΕ (η Ελληνική Ομοσπονδία είχε αδειοδοτήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στις 19 Απριλίου 2011 και η άδεια αυτή έχει ισχύ για ένα χρόνο).

Βέβαια, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί στο Διοικητικό Εφετείο και αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, τότε η ΠΑΕ θα αποσύρει την προσφυγή από το CAS.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου εύχονται και ελπίζουν η απόφαση του Εφετείου να βγει άμεσα και να είναι θετική για την ομάδα. Είναι πολύ πιθανό η ετυμηγορία του δικαστηρίου να ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να δοθεί τέρμα στην αγωνία των παραγόντων και των φιλάθλων του βολιώτικου συγκροτήματος. Θυμίζουμε, πως βάσει της απόφασης που λήφθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, ο συνεταιρισμός θα περιμένει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και για την Καβάλα. Αν μέχρι τότε δεν έχει ανακοινωθεί η απόφαση, τη θέση των δύο παραπάνω ομάδων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα πάρουν οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, οι οποίοι ήδη έχουν εγγραφεί ως μέλη του συνεταιρισμού από τις 20 Οκτωβρίου, έστω και ως υπό αίρεση. Θα ξεκινήσουν δε τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από τις 19-20 Νοεμβρίου (10η αγωνιστική).

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως τα νομικά επιχειρήματα που επικαλείται η ΠΑΕ μπορούν να οδηγήσουν το δικαστήριο στο να βγάλει θετική απόφαση για το βολιώτικο συγκρότημα. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι (στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί), αν η ομάδα θα αγωνιστεί άμεσα στη Σούπερ Λιγκ χωρίς πιστοποιητικό ή θα χρειαστεί να καταθέσει εκ νέου φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, πάντως, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως εφόσον το Διοικητικό Εφετείο εκδώσει θετική απόφαση και δικαιώσει τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε η πράξη της ΕΕΑ ως αρνητικού περιεχομένου, αυτομάτως αποκτά θετικό περιεχόμενο. Αυτή είναι η κρατούσα άποψη στην διοικητική δικαιοσύνη, συνεπώς σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ, χωρίς να χρειαστεί η επανεξέταση του φακέλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως είναι φυσικό, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση στελέχωσης της ομάδας με ποδοσφαιριστές (αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη δύναμη της ΠΑΕ).

Οι ιθύνοντες της ομάδας κρατούν στάση αναμονής, ελπίζοντας πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα αφανιστεί τελικά από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, έστω και την ύστατη ώρα.

Τέλος, κατατέθηκε χθες από τον δικηγόρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στη Γενεύη και δεύτερο υπόμνημα στο CAS σχετικά με την υπόθεση της επανεξέτασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ, η οποία απέβαλε το βολιώτικο συγκρότημα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το