Photo Gallery, Τοπικά

Προσλήψεις 44 ατόμων στο Δήμο Βόλου

Προσλήψεις ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Στην πρόσληψη 32 ατόμων με συμβάσεις εργασίας οκτώ μηνών, καθώς και άλλων δώδεκα με συμβάσεις έργου, προχώρησε κατά πλειοψηφία χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε έκτακτη συνεδρίαση.

Αν και οι ανάγκες του Δήμου για προσωπικό μάχιμων ειδικοτήτων είναι μεγαλύτερες, αποφασίστηκε να ζητηθούν 32 θέσεις, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών θέτει περιορισμό 10% στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προσλήψεις της προηγούμενης χρονιάς.

Με δεδομένο ότι το 2011 προσελήφθησαν 35 άτομα, για το 2012 ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, προγραμματίζει 32 προσλήψεις οκταμηνιτών ως εξής:

– Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας:

Ένας τεχνίτης ελαιοχρωματιστής ΔΕ και ένας εργάτης ΥΕ για την κάλυψη των πρόσκαιρων αναγκών των διαγραμμίσεων και της τοποθέτησης σημάτων του ΚΟΚ.

– Στην Υπηρεσία Πρασίνου Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας:

Έντεκα εργάτες κήπου ΥΕ λόγω των αυξημένων αναγκών περιποίησης, καθαριότητας και ποτίσματος όλων των χώρων πρασίνου και για την αποκομιδή των προϊόντων κλαδέματος.

– Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών:

Μία καθαρίστρια ΥΕ εσωτερικών χώρων, λόγω των αυξημένων αναγκών της περιόδου που διοργανώνονται ποικίλες πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

– Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ και μια καθαρίστρια ΥΕ.

– Στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ.

– Στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ και μια καθαρίστρια ΥΕ.

– Στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ και μια καθαρίστρια ΥΕ.

– Στη Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ και μια καθαρίστρια ΥΕ.

– Στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ.

– Στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας:

Δύο εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ.

Με τη δαπάνη πρόσληψης προκαλείται επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά 286.727 ευρώ, με τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας κ. Γιαν. Μολοχίδη να επισημαίνει πως στην εισήγηση και ειδικά στον επιμερισμό των δαπανών, προκύπτει χρέωση και κωδικών του προϋπολογισμού, που αφορούν ανταποδοτικά τέλη, κάτι που απαγορεύεται και ζήτησε να γίνει διόρθωση.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία θα αποφασίσει και τον τελικό αριθμό προσλήψεων, ώστε στη συνέχεια να κινηθούν οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ. Στην εισήγηση δεν περιλαμβάνονται 21 θέσεις για τον ξενώνα κακοποιημένων Γυναικών (6 άτομα), της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (15 άτομα), που καλύπτονται από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, αλλά και καθαρίστριες των σχολείων (περίπου 80).

Ενστάσεις και διαφοροποιήσεις

Στους ισχυρισμούς του Δημάρχου κ. Π. Σκοτινιώτη ότι πρώτος στόχος ήταν η ενίσχυση του Δήμου με μάχιμο προσωπικό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας, κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες της περιφέρειας του Δήμου και δεύτερος η ενίσχυση υπηρεσιών με προσωπικό, ώστε να μην προκύψει ανάγκη για εκτέλεση εργασιών με εργολάβο, κάθετα αντίθετοι ήταν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κ.κ. Μουλάς, Διαμαντένιας, Νομικός, Σπηλιόπουλος καθώς και ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Απ. Νάνος. «Εδώ μέσα πέφτει δούλεμα και δεν το έχετε καταλάβει. Έχουν παραχωρήσει υπηρεσίες σε εργολάβους και δεν έχετε πάρει χαμπάρι. Ο Δήμαρχος έχει κολλητό δημοσιογράφο, για να γράφει παραπολιτικά. Θεωρώ πλεονασμό, όταν έχει αποφασιστεί να δοθεί έργο καθαριότητας εσωτερικών χώρων του Δήμου σε εργολάβο, να προσλαμβάνουμε και καθαρίστριες, με συμβάσεις για την κάλυψη αναγκών εσωτερικών χώρων. Ίσως θα έπρεπε να γίνει μετατόπιση ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα οδηγών ή όπου αλλού έχουμε ανάγκες. Και να σταματήσει ο Δήμαρχος, να χρησιμοποιεί αυτό το ειρωνικό ύφος, γιατί θα έχει ανάλογη αντιμετώπιση», είπε ο κ. Μουλάς, με την επικεφαλής της παράταξής του κ. Ζέττα Μακρή να έχει δώσει θετική ψήφο για τις προσλήψεις. «Αυτή είναι η καινούργια φάση της Δημοτικής Αρχής, με τη λεγόμενη αντιπολίτευση να έχει γίνει συμπολίτευση κι αυτό μας δημιουργεί νέα καθήκοντα», επισήμανε ο κ. Θ. Κλημόπουλος των Δρόμων Συνεργασίας, τονίζοντας, όπως και ο κ. Μολοχίδης, πως ψηφίζουν τις προσλήψεις, λόγω της ανάγκης που υπάρχει στον κόσμο για εργασία. Από την πλευρά του ο κ. Απ. Νάνος, δήλωσε πως όσοι εγκρίνουν τις προσλήψεις συμβασιούχων, σκέφτονται χειρότερα και από αφεντικά, όταν λένε να καταργηθούν οι ειδικότητες και να προσληφθούν άτομα γενικών καθηκόντων, που θα δουλεύουν σαν σκλάβοι, για να παίρνουν ψίχουλα και να κάνουν όλες τις δουλειές. «Αυτή είναι η κατάντια σας», είπε, χτυπώντας το χέρι στο έδρανο. «Έχω μείνει κατάπληκτος. Έλεος πλέον. Αλίμονο…». Ο Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης, απαντώντας, κυρίως στον κ. Μουλά, ανέφερε «δεν θα λύσω υπαρξιακά προβλήματα του οποιουδήποτε, που βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση και απελπισία. Οι εργολαβίες εσωτερικών χώρων δεν έχουν καμία σχέση με τις καθαρίστριες. Θα ήταν σχιζοφρενικό να έχουμε εργολάβο καθαριότητας και καθαρίστρια στα ίδια κτίρια. Είναι δυνατόν να λέτε αυτά τα πράγματα;».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το