Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Προσλήψεις 16 εποχικών σε Ζαγορά- Μούρεσι

Σε προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού 16 συνολικά ατόμων για το 2013, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών, προχώρησε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Σε προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων 16 συνολικά ατόμων για το 2013, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών, προχώρησε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ και αφού πρώτα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λάβει την έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου, εντός του 2013 θα γίνει πρόσληψη δύο οδηγών με οκτάμηνες συμβάσεις, ενός υδραυλικού με εξάμηνη σύμβαση, τεσσάρων εργατών καθαριότητας με εξάμηνες συμβάσεις και έξι ναυαγοσωστών με τρίμηνες συμβάσεις. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτης «για το 2012 υπήρχε η έγκριση από το ΑΣΕΠ για εννέα συνολικά προσλήψεις εποχικού προσωπικού, για την κάλυψη αναγκών στις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες δεν έγιναν και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίσαμε επιπλέον τέσσερις. Τώρα θα στείλουμε την απόφαση του Δ.Σ. για έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη συνέχεια στο ΑΣΕΠ, ώστε όταν ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία να προκηρύξουμε τις προσλήψεις».

Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς- Μουρεσίου αποφασίστηκε να προσληφθούν τρία ακόμη άτομα με ειδικότητα ΠΕ ή ΤΕ Διοίκησης (Διοίκηση Οικονομίας), τα οποία θα αναλάβουν το συντονισμό των προγραμμάτων ΤΟΣΠΑ και ΤΟΠΕΚΟ, που υλοποιούνται στο Δήμο. Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση μίσθωσης έργου και θα έχουν διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2014, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των προαναφερόμενων προγραμμάτων. Και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία για την έγκριση της απόφασης των προσλήψεων θα γίνει μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στη συνέχεια από το ΑΣΕΠ.

Τα ΤΟΠΣΑ-ΤΟΠΕΚΟ

Στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν υποβληθεί 120 συνολικά αιτήσεις ενδιαφερομένων ανέργων να συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης και επιμόρφωσης για ένταξη στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, ενώ οι θέσεις ανέρχονται στις 30. Οι δράσεις υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου στο πλαίσιο της εφαρμογής των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και τις Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ).

Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης με την κινητοποίηση των τοπικών φορέων. Ο στόχος θα επιτευχθεί αρχικά με την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων και περαιτέρω με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Τα ΤΟΠΣΑ και τα ΤΟΠΕΚΟ έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ανέργων, αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη νέων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Η προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την εξασφάλιση και δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Τα επιδοτούμενα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 135 συνολικά ωρών, με τον κάθε συμμετέχοντα να επιδοτείται με το ποσό των 600 ευρώ.

Οι προγραμματισμένες δράσεις διακρίνονται σε δύο τομείς κατάρτισης και επιμόρφωσης, οι οποίοι είναι ο αγροτουρισμός και ο αγροτικός τομέας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βρήκε αγνώστους να μαζεύουν τις ελιές από το χωράφι της αδελφής της – Μόλις την είδαν, έγιναν «καπνός»

Άλλο ένα περιστατικό εισβολής σε ελαιώνα και αρπαγής του καρπού από τα δέντρα αναστάτωσε την…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αδιανόητα σπάνιο εύρημα: Έμβρυο δεινοσαύρου βρέθηκε τέλεια διατηρημένο σε απολιθωμένο αυγό

Απέναντι σε ένα αδιανόητα σπάνιο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι εντόπισαν ένα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη… χυλόπιτα στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης: Οπαδός απορρίφθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Άτυχος ήταν οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος ίσως επηρεασμένος από το πνεύματων Χριστουγέννων φλέρταρε…

25 Δεκεμβρίου 2023

Influencer δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην κόρη της

Μια influencer από τη Χαβάη πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χρόνια πολλά εύχεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου

Τις δικές του ευχές για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο που έρχεται έστειλε το…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος από την ΠΑΕ Νίκη

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2024 έστειλε η ΠΑΕ Νίκη. "Χρόνια πολλά. Ευχές…

25 Δεκεμβρίου 2023