Photo Gallery, Τοπικά

Προσλήψεις 131 εποχικών στο Δήμο Βόλου

Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Βόλου αφορούν συνολικά 131 άτομα
Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Βόλου αφορούν συνολικά 131 άτομα

Προσπάθεια να δώσει ένα ευρύτερο «αυτοδιοικητικό στίγμα» με «κοινωνικές ευαισθησίες» κατέβαλε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γ. Μουλάς, ο οποίος κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση και «απαρνήθηκε» τη Νέα Δημοκρατία, απουσία ωστόσο της επικεφαλής κ. Ζέττας Μακρή και της μισής σχεδόν παράταξης.

Για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, προκαλώντας και «διακριτικές» αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση, όπως του κ. Χ. Ζάχου.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού ανέδειξε για μια ακόμη φορά τα «ανοιχτά» ζητήματα στην ομάδα μειοψηφίας, μέλη της οποίας σημείωναν χθες πως οι «πρωτοβουλίες» του κ. Μουλά πρέπει να συζητηθούν και να ξεκαθαρίσει τη θέση της η κ. Ζέττα Μακρή.

Όπως τονίστηκε, ο Γ. Μουλάς «μπορεί να έχει όσες φιλοδοξίες επιθυμεί, αλλά δεν εκπροσωπεί την παράταξη».

Τα θέματα της χθεσινής ημερήσιας διάταξης του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσαν προσλήψεις προσωπικού σε διάφορους τομείς του Δήμου, ενώ για πρώτη φορά θα καλυφθούν θέσεις στο κυνοκομείο.

Τις προσλήψεις προσωπικού, που αφορούν συνολικά 131 άτομα, δεν ψήφισε χθες η παράταξη του ΚΚΕ.

Όπως επισήμανε ο Γ. Μουλάς, ο οποίος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, η θετική ψήφος της παράταξης, στις προσλήψεις, προέκυψε αναγκαστικά.

«Το κάνουμε αναγκαστικά υποκύπτοντας στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της τρόικας για τέτοιου είδους προσλήψεις. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί στην ουσία θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», είπε.

Θετικά ψήφισε και η παράταξη Δρόμοι Συνεργασίας με τον εισηγητή των θεμάτων κ. Κλημόπουλο να τονίζει ότι «αφού μέχρι και ο κ. Μουλάς της Ν.Δ. επικρίνει την πολιτική της συγκυβέρνησης και του κόμματος που εκπροσωπεί, είναι αρκετό». Η παρατήρησή του εξόργισε τον κ. Μουλά που του απάντησε ότι «εδώ μέσα είμαι αυτοδιοικητικός και δεν εκπροσωπώ κανένα κόμμα ή τη Ν.Δ. Δεν είμαι εκπρόσωπος της Ν.Δ.», είπε και τόνισε ότι είναι «κρίμα και άδικο» να «χρεώνεται» κομματικά, όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ο κ. Νάνος της ΛΑΣ καταψήφισε τις προτάσεις για προσλήψεις επισημαίνοντας ότι πάγια θέση του είναι η κάλυψη των τομέων με μόνιμο προσωπικό. Επίσης δήλωσε ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε είδους ήταν επιλογή των κυβερνήσεων, πριν την έλευση της τρόικας.

Στο «πνεύμα» Μουλά, θετικά υπέρ των προσλήψεων ψήφισαν και οι Δρόμοι Συνεργασίας, με το Θωμά Κλημόπουλο να εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κομματικά στελέχη της Ν.Δ. την «αρνούνται» γιατί κατέστρεψε τη χώρα.

Οι προτάσεις για την κάλυψη των θέσεων
Για τις εποχιακές και περιοδικές ανάγκες αποφασίστηκε η κάλυψη αναγκών καθαριότητας. Θα προσληφθούν δύο καθαρίστριες η μία για τη Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου και η άλλη για τις Δ.Ε. Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας.
Στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας για την αντιμετώπιση αναγκών της συντήρησης της οριζόντιας σήμανσης των οδών (διαγραμμίσεις πεζοδιαβάσεων) προτείνεται η πρόσληψη ενός τεχνίτη ελαιοχρωματιστή. Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και Δημόσιας Υγείας προτείνεται ένας υπάλληλος γενικών καθηκόντων. Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ένας διοικητικός Τ.Ε., στην Υπηρεσία Πρασίνου έξι εργάτες γενικών καθηκόντων Δ.Ε. Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε., τρεις ηλεκτρολόγοι Δ.Ε. (κάτοχοι αδειών Α,Γ) και δύο εργάτες Υ.Ε. Το συνολικό κόστος για την απασχόλησή τους εκτιμάται στα 155.297 ευρώ.
Για την κατηγορία προσλήψεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου για το 2013, προτείνεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για δύο γιατρούς γενικής ιατρικής ή ειδικούς παθολόγους για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους ασθενείς των ιατρείων του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου, για ένα χρόνο με 15.600 ευρώ.

Επίσης προτείνεται σύμβαση με ένα κτηνίατρο για τον εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων στο Δημοτικό Καταφύγιο, για ένα χρόνο. Για το καταφύγιο προτείνεται πρόσληψη για δύο οδηγούς αυτοκινήτων Δ.Ε. που θα απασχοληθούν στην περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων.
Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών προτείνεται η σύμβαση μίσθωσης έργου για τρεις συνοδούς σχολικών λεωφορείων, για 10 μήνες. Επίσης με το ίδιο εργασιακό καθεστώς προτείνεται η πρόσληψη 13 καθαριστριών Υ.Ε. στην Α’θμια Εκπαίδευση και εννέα καθαριστριών Υ.Ε. στη Β’θμια Εκπαίδευση.
Στην υπηρεσία κοιμητηρίων προτείνεται η πρόσληψη 8 εργατών ταφών-εκταφών Υ.Ε., στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού ενός χειριστή καλαθοφόρου Δ.Ε., στην Υπηρεσία Καθαριότητας η πρόσληψη 15 οδηγών απορριμματοφόρων Δ.Ε. (με άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ’ κατηγορίας), 39 εργατών καθαριότητας Υ.Ε. (συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές), τεσσάρων χειριστών μηχανημάτων, δύο μηχανοτεχνιτών, ενός τεχνίτη ηλεκτροσυγκολλητή, δύο ηλεκτρολόγων οχημάτων και δύο τεχνιτών οχημάτων.
Για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σύσταση και δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης», προτείνεται η πρόσληψη για ένα χρόνο με δικαίωμα παράτασης, ενός παιδαγωγού ειδικής αγωγής Π.Ε. (πλήρους απασχόλησης), δύο νοσηλευτών Τ.Ε. (πλήρους απασχόλησης), ενός υπαλλήλου διοίκησης (πλήρους απασχόλησης), τριών κοινωνικών φροντιστών και δύο ατόμων που θα απασχοληθούν στην καθαριότητα. Επίσης εγκρίθηκε η αίτηση για την πρόσληψη ενός ψυχιάτρου ΠΕ με ειδίκευση στην Παιδοψυχιατρική, ο οποίος θα ασχολείται δύο ώρες την εβδομάδα. Η σύμβαση έργου θα είναι για ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης και μπορεί να ανανεωθεί και το κόστος της αμοιβής θα είναι 15.600 ευρώ.

Στη ΔΕΥΑΜΒ

Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε χθες το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση να προτείνει την πρόσληψη ενός δικηγόρου, με σχέση έμμισθης εντολής. Επίσης ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει την πρόσληψη δώδεκα ατόμων – προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών, με την ειδικότητα εργατών Υ.Ε. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα καλύψουν τις ανάγκες των 18 νέων υδραγωγείων, 60 δεξαμενών ύδρευσης και 30 γεωτρήσεων, αλλά και του τομέα της άρδευσης.
Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης να προτείνει τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, 14 ατόμων, διάρκειας ενός έτους.

Τέλος αποφάσισε να προτείνει τη σύναψη νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου, 11 ατόμων, διάρκειας ενός έτους, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το