Photo Gallery, Τοπικά

Προσλήψεις 10 συμβασιούχων αποφάσισε η ΔΕΥΑΜΒ

Την πρόσληψη 10 ατόμων, με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, ενέκρινε ομόφωνα, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Την πρόσληψη 10 ατόμων, με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, ενέκρινε ομόφωνα, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της γενικής διευθύντριας κ. Αναστασίας Κολιού, «λόγω της διεύρυνσης της περιοχής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΜΒ (νέος Καλλικρατικός Δήμος Βόλου), των αυξημένων αναγκών εξυπηρέτησης των καταναλωτών, της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, τις αποχωρήσεις του προσωπικού της Επιχείρησης λόγω συνταξιοδότησης, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη κατάθεσης αιτήματος πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Έχοντας υπόψη την αριθμ. οικ. 28115/12.07.2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία ζητείται, να υποβληθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη πρόσκαιρων ή παροδικών αναγκών για το έτος 2012, εισηγούμαστε τη λήψη σχετικής απόφασης προγραμματισμού πρόσληψης προσωπικού, ως κάτωθι:

* Εργάτες ΥΕ έξι (6),

* Ηλεκτρολόγοι ΔΕ δύο (2),

* Υδραυλικοί ΔΕ δύο (2).

Σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. άρθρο 1 § 3, «το μόνιμο και τακτικό προσωπικό και σε ειδικές περιπτώσεις, με απόφαση Δ.Σ., το προσωπικό ορισμένου χρόνου, καταλαμβάνει τις προβλεπόμενες από τον Ο.Ε.Υ. οργανικές θέσεις».

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες.

Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης στους κωδικούς: 6413000 «Συντήρηση δικτύου Ύδρευσης», 6207093 «Καθαρισμός και συντήρηση υπονόμων».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι από το αρμόδιο υπουργείο εστάλη την περασμένη εβδομάδα η σχετική εγκύκλιος και χαρακτήρισε ασφυκτικές τις προθεσμίες, αιτιολογώντας το έκτακτο της συνεδρίασης. Εκτίμησε ότι αν και ο συγκεκριμένος τρόπος πρόσληψης προσωπικού είναι ανορθόδοξος, θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ επανέλαβε ότι η διεκδίκηση της Διοίκησης είναι μόνιμο προσωπικό.

Ανέφερε ακόμη πως οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν σε μάχιμες ειδικότητες και για τους δύο υδραυλικούς διευκρίνισε πως θα καλύψουν ανάγκες Δημοτικών Ενοτήτων της περιφέρειας του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας κ. Γιάν. Μολοχίδης, όπως και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τις προσλήψεις συμβασιούχων, τόνισε πως η παράταξή του τάσσεται πάντα υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αλλά λόγω της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας που πλήττει την τοπική κοινωνία, υπερψήφισε τις δέκα προσλήψεις για την κάλυψη πρόσκαιρων ή παροδικών αναγκών.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών «τα αιτήματα των φορέων πρέπει να περιέλθουν στην υπηρεσία μας το αργότερο έως 20-7-2012, συνοδευόμενα από:

α) Απόφαση δημοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συμβουλίου (ανάλογα αν πρόκειται για δήμο, περιφέρεια, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σύνδεσμο κ.λ.π.), με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού, κατά βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότητα.

β) Αντίγραφο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εφόσον πρόκειται για ΟΤΑ α’ βαθμού, στον οποίο θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί οι θέσεις του αιτούμενου προσωπικού.

γ) Βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας των παραπάνω φορέων ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τους οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος.

Προκειμένου για επιχειρήσεις ΟΤΑ, αναλυτικό πίνακα με τις εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έλαβαν από την υπηρεσία κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου να τηρηθεί η δέσμευση του άρθρου 11 ν. 3833/2010 όπως ισχύει, περί περιορισμού του αριθμού των εγκρίσεων σε ποσοστό 10 % κατ’ έτος».

Αντ. Φωκίδης

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το