Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και παρασκήνιο

ΕΙΝΑΙ μια διοργάνωση που πραγματοποιείται ανελλιπώς την τελευταία 10ετία, έχοντας πλέον καταστεί θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της Μαγνησίας. Κάθε χρονιά όμως, δεν λείπει η έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής που κρατείται στη μνήμη των 118 Δρακειωτών, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα στις 18 Δεκεμβρίου του 1943.

Πενήντα τρεις αθλητές και αθλήτριες 15-76 ετών από Κατερίνη, Λάρισα, Καρδίτσα, Τύρναβο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Βόλο, Στεφανοβίκειο, Αλμυρό συμμετείχαν στο φετινό δρόμο Θυσίας «Αγριά-Δράκεια» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή από τη δημοτική κοινότητα Αγριάς, την τοπική κοινότητα Δράκειας του Δήμου Βόλου και την υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Αγριάς «Άθλος».

Ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα την παρουσία για 10η συνεχόμενη φορά του αειθαλούς δρομέα Δημήτρη Κοντογιάννη, που στα 76 του χρόνια έδωσε το «παρών», θέλοντας να τιμήσει και πάλι τη μνήμη δικών του ανθρώπων που δολοφονήθηκαν τον Δεκέμβρη του 1943.

Ο Νίκος Μαγγίτσης με τους συνεργάτες του και τη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Αγριάς-Αρτέμιδος κ. Νίκου Στόικου (στη φωτό μιλά στους δρομείς) και των εκπροσώπων της Δημοτικής κοινότητας Αγριάς, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, διοργάνωσαν ένα σημαντικό αγώνα με απόλυτη επιτυχία.

Κυρίως όμως, όλοι όσοι συμμετείχαν, μας υπενθύμισαν πως πρέπει να τιμούμε και να θυμόμαστε αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

 

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση;

ΕΦΟΣΟΝ τελικά το Διοικητικό Εφετείο δικαιώσει τον Ολυμπιακό Β., υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε η ομάδα να παίξει κατευθείαν στη Σούπερ Λιγκ με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Ποδοσφαίρου, είτε να κληθεί εκ νέου να καταθέσει πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν τελικά δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Β., έχουν ολοκληρωθεί άραγε οι διαδικασίες αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ; Ή θα κινδυνεύσει με νέα απόρριψη του φακέλου από την Ε.Ε.Α., λόγω μη ολοκληρωμένων αλλαγών;

Ολοκληρώθηκε άραγε η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ή παραμένουν ακόμη κατατεθειμένες σε συμβολαιογράφο των Αθηνών; Ερώτηση κάνουμε.

 

Μπάρτσα και Ρεάλ

τον πρώτο λόγο

ΑΠΟ τους 23 ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» του 2011, οι οκτώ είναι της Μπαρτσελόνα και οι πέντε της Ρεάλ Μαδρίτης. Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκπροσωπούνται από δύο παίκτες η κάθε μία.

Η μάχη ανάμεσα στους Ερίκ Αμπιντάλ, Λιονέλ Μέσι, Σεσκ Φάμπρεγας, Αντρές Ινιέστα, Ζεράρ Πικέ, Νταβίντ Βίγια, Ντάνι Άλβες, Τσάβι, Καρίμ Μπενζεμά, Ίκερ Κασίγιας, Τσάμπι Αλόνσο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μεσούτ Οζίλ, Τόμας Μίλερ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Γουέιν Ρούνεϊ, Νάνι, Ντιέγκο Φορλάν, Γουέσλι Σνάιντερ, Λουίς Σουάρεζ, Σέρχιο Αγουέρο Νεϊμάρ, Σάμουελ Ετό αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αρχικά θα επιλεγεί η τριάδα που θα ανακοινωθεί στις 5 Δεκεμβρίου από την ΦΙΦΑ και το περιοδικό «France Football», ενώ ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στη Ζυρίχη στις 9 Ιανουαρίου του 2012.

Και οι 23 είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, αλλά θα μπορέσουν άραγε να «κοντράρουν» τον ένα και μοναδικό; Τον Λιονέλ Μέσι φυσικά, ποιον άλλον;

 

 

Δύσκολος ο μαραθώνιος

της Δ’ Εθνικής

ΑΝΟΙΓΕΙ επιτέλους την ερχόμενη Κυριακή η αυλαία του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής. Μετά από 3,5 μήνες οι 12 ομάδες στον 4ο όμιλο ρίχνονται στη μάχη, θέλοντας η καθεμιά να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

Η Μαγνησία στην εν λόγω διοργάνωση θα εκπροσωπηθεί από τον Πύρασο και τον Γ.Σ. Αλμυρού. Πιο έμπειρος ο πρώτος, με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ο δεύτερος.

Το θέμα πάντως είναι πως όποια ομάδα δεν κάνει από την αρχή πρωταθλητισμό, θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, αφού από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν, υποβιβάζονται οι έξι.

Άρα; Άρα κάθε απώλεια βαθμών, μπορεί ν’ αποβεί μοιραία στον τελικό απολογισμό, αφού οι ομάδες που θα παραμείνουν σε σχέση με αυτές που θ’ αλλάξουν κατηγορία, αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.

 

«Πρεσάρουν» οι Σκοπιανοί
τη
FIBA για το Προολυμπιακό

Η ανάληψη ενός τουρνουά όπως είναι το Προολυμπιακό στο μπάσκετ συνεπάγεται οικονομικό κόστος περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό έκανε πολλές χώρες (μεταξύ τους και την Ελλάδα) να μη μπουν καν στον κόπο να διεκδικήσουν την ανάληψή του.

Όμως, η κυβέρνηση των Σκοπίων, παρά την αντίθετη άποψη της Ομοσπονδίας μπάσκετ της ΠΓΔΜ κατέθεσε υποψηφιότητα και θα ανταγωνιστεί τη Λιθουανία προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούλιο τη διοργάνωση.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θέλει να εκμεταλλευτεί την απήχηση που έχει αποκτήσει το άθλημα μετά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ και φυσικά να προβάλλει και τα εθνικά της θέματα σ’ όλο τον κόσμο. Καλύτερη διαφήμιση απ’ αυτή μέσω του αθλητισμού δεν θα μπορούσε να επιδιώξει. Απομένει να δούμε, αν η
FIBA τον ερχόμενο μήνα, θα υποκύψει στο «ασφυκτικό πρέσινγκ» των Σκοπιανών.

Πάντως η μάχη για τα τρία τελευταία εισιτήρια θα είναι μεγάλη, αφού την πρόκριση

θα διεκδικήσουν πέραν της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και οι Λιθουανία, Ρωσία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Αγκόλα, Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία, Ιορδανία και Νότιος Κορέα.

Όσο για την Εθνική μας; Λογικό είναι να προτιμά να διεκδικήσει την πρόκριση, αγωνιζόμενη στη Λιθουανία, παρά στα Σκόπια, για ευνόητους λόγους…

 

Εντυπωσιακή παρουσία

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ παρουσία είχε στο Επιχειρηματικό Πανόραμα η Νίκη.

Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική είχαν ένα εξαιρετικό χώρο στην Έκθεση, όπου υπήρχαν τρόπαια και αρχειακό υλικό της βολιώτικης ομάδας.

Στο περίπτερο, διέθεταν εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής Νίκης όπως και το βιβλίο της ιστορίας της ομάδας από τις εκδόσεις «Ίωνες». Μάλιστα, τον χώρο επισκέφτηκαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές (στη φωτό διακρίνονται από αριστερά οι Κυπτίου, Παπαϊωάννου (γυμναστής), Πετράς, Μπουσινάκης) και καλαθοσφαιριστές του συλλόγου που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς επισκέπτες του Πανοράματος.
Αναμφίβολα, ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αξίζει τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά να βρει και μιμητές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το