Προσκήνιο και Παρασκήνιο

 

Της Ελένης Παπαθανασίου

ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, αφού με μια απαράδεκτη απόφαση της ΕΟΚ την οποία υπογράφει ο β’ αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Βιτζηλαίος, η Ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ, διατηρεί χωρίς να κάνει αγώνα μπαράζ (όπου έπρεπε η μία εκ των δύο να υποβιβασθεί) στην Γ’ Εθνική τους Τιτάνες Δράμας και τον Μ. Αλέξανδρο Κρύας Βρύσης και στερεί την άνοδο από τη βολιώτικη ομάδα η οποία βάσει της προκήρυξης θα έπαιρνε τη θέση της Ολύμπια Λάρισας η οποία αδυνατεί να κατέβει στο πρωτάθλημα. Και να φανταστεί κανείς πως η ΕΟΚ εδώ και ένα μήνα μέσω των εκπροσώπων της είχε ενημερώσει τον Γ.Σ. Βόλου πως είχε κερδίσει την άνοδο και έπρεπε να κάνει τον προγραμματισμό του για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι παράγοντες του Γυμναστικού ήδη απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, ελπίζοντας στην άρση της πρωτόγνωρης αδικίας, ενώ είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο για να καταφέρουν αυτό που δικαιούνται. Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα μπασκετικά δεδομένα και αναμένονται έντονες αντιδράσεις τόσο από τον Γυμναστικό, όσο και από την ΕΣΚΑΘ, αφού στο πλευρό της βολιώτικης ομάδας βρίσκεται το Δ.Σ. της Ένωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ντούγκο ο οποίος μάλιστα έστειλε και σχετική επιστολή. Αν τελικά δεν αρθεί η αδικία, το πλήγμα θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για τον Γ.Σ. Βόλου, αλλά και για το βολιώτικο μπάσκετ, ενώ ταυτόχρονα θα έχει τρωθεί σημαντικά και η αξιοπιστία της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Μοιρασμένες οι πιθανότητες

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ είναι οι πιθανότητες να μεταβεί ο Ολυμπιακός Β. στο εξωτερικό για προετοιμασία κι αυτό γιατί δεν είναι ακόμη γνωστό μέχρι που θα φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεδομένα είναι τα παιχνίδια στις 14 και 21 Ιουλίου, ενώ αν η βολιώτικη ομάδα προκριθεί στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, θα κληθεί να παίξει στις 28 Ιουλίου και στις 4 Αυγούστου. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να γίνει προγραμματισμός για μετάβαση σε προπονητικό κέντρο εκτός Ελλάδας.

Μετά τις 20 Ιουνίου

ΤΟ πρωτάθλημα της Αργεντινής ολοκληρώνεται στις 20 Ιουνίου, γεγονός που σημαίνει πως όποιοι παίκτες αποκτηθούν από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, πιθανότατα θα έρθουν στο Βόλο το τρίτο 10ημερο του Ιουνίου, άρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Β. Αν μάλιστα πάρουν και μικρή άδεια για να ξεκουραστούν, τότε ίσως καθυστερήσουν λίγο περισσότερο.

Πολλά τα έξοδα…

ΟΙ περισσότεροι παίκτες για τους οποίους έχει κινηθεί ο Ολυμπιακός Β. στην Αργεντινή, έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους. Άρα, η βολιώτικη ΠΑΕ θα πρέπει να ικανοποιήσει οικονομικά, όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται. Μεγάλα τα έξοδα…

Ανοίγουν τα γραφεία

μεγαλώνουν τα προβλήματα

ΑΝΟΙΓΟΥΝ οσονούπω τα γραφεία της ΕΠΟ και τα προβλήματα για τη Νίκη γίνονται ακόμη μεγαλύτερα. Όλος ο βασικός κορμός των παικτών της ομάδας, μένει ελεύθερος και πολλοί ποδοσφαιριστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν άλλη υπομονή. Η Νίκη απειλείται με πλήρη διάλυση, γι’ αυτό οι εξελίξεις πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Μπράβο σιγουριά…

ΜΕΓΑΛΗ σιγουριά έχει τελικά για τον εαυτό του ο κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα, Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος πως μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά και στο ποδόσφαιρο και να αγωνιστεί μάλιστα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε σχετικά στο ΒΒC: «Θέλω πάρα πολύ να παίξω ποδόσφαιρο όταν αποσυρθώ από τον στίβο, γιατί παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Είναι κάτι που το θέλω πολύ και νομίζω ότι είμαι αρκετά καλός για να παίξω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι καλός, γιατί είμαι πολύ γρήγορος, αλλά έχω και καλή τεχνική, αν και πρέπει να δουλέψω λίγο σε αυτό τον τομέα». Μπορεί να είναι κι έτσι όπως τα λέει ο Μπολτ, αλλά δεν πάει να πει πως όποιος τρέχει σαν τον …άνεμο και έχει αλτικές ικανότητες, μπορεί να παίξει και μπάλα και μάλιστα στην Μάντσεστερ Γιουν. Λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπετει, έστω κι αν πρόκειται και για τον παγκόσμιο ρέκορντμαν του στίβου.

Άνοιξε η όρεξη

Η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου πως στον φετινό Ολυμπιακό θα παίζουν 10-12 Ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές, «άνοιξε την όρεξη» πολλών μάνατζερ που συνεργάζονται με παίκτες από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Έτσι, καθημερινά οι …προσφορές-προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ είναι πολλές. Όμως, ο Ολυμπιακός για τους περισσότερους παίκτες για τους οποίους θα ενδιαφερθεί τους έχει ήδη επιλέξει. Απομένει βέβαια να γίνουν οι συζητήσεις και οι τελικές διαπραγματεύσεις. Προφανώς, αν προκύψει κάποια άλλη αξιόλογη περίπτωση, λογικά θα είναι συζητήσιμη, τώρα μάλιστα που υπάρχει στο «τιμόνι» και ο Γκραθία που γνωρίζει καλά την ισπανική αγορά.

Η «Θ» και η αντικειμενικότητα

ΤΑ συγχαρητήρια μελών των δύο συλλόγων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Β. και Νίκης, δέχτηκε η «Θ» για την αντικειμενική κάλυψη των επεισοδίων στον αγώνα βετεράνων μεταξύ των δύο ομάδων. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν ήδη να παίρνουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτό το μίσος που έχει δημιουργηθεί σε μερίδα οπαδών εκατέρωθεν. Η «Θ» στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός σε όλες τις ενέργειες που έχουν στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων των φιλάθλων Ολυμπιακού και Νίκης.

Ο μοναδικός Εθνικός καθηγητής

Διαιτησίας στο μπάσκετ

ΤΑ τρία τελευταία χρόνια είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ. Μετά από μια έξοχη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Κώστας Κορομηλάς ανέλαβε πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ έναν άλλο τομέα, αφού αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Εθνικός καθηγητής διαιτησίας. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες ο Βολιώτης τ. διεθνής ρέφερι, συμμετείχε στο Λας Πάλμας σε σεμινάριο Εθνικών καθηγητών διαιτησίας απ’ όλη την Ευρώπη. Σ’ αυτό δίδαξαν δύο διαιτητές από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ οι Τόμυ Νιούνεθ και Ρόνι Νάν πάνω σε θέματα κοουτσαρίσματος και εκπαίδευσης διαιτητών. Ο Κώστας Κορομηλάς είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστής φυσιογνωμία στο χώρο του μπάσκετ και σίγουρα ο Βολιώτης διαιτητής σε όλα τα αθλήματα που έφτασε τόσο ψηλά, διαιτητεύοντας τελικούς μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φονικές καταιγίδες στην Αυστραλία: Μια γυναίκα νεκρή και 120.000 σπίτια χωρίς ρεύμα το βράδυ των Χριστουγέννων

Μια γυναίκα σκοτώθηκε στην ανατολική Αυστραλία, λόγω καταιγίδας το βράδυ των Χριστουγέννων ενώ περίπου 120.000…

26 Δεκεμβρίου 2023

Κλειστή σήμερα η εμπορική αγορά του Βόλου – Δείτε το ωράριο των καταστημάτων μέχρι την Πρωτοχρονιά

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων σήμερα και η εμπορική αγορά του Βόλου, θα παραμείνει κλειστή. Σύμφωνα με…

26 Δεκεμβρίου 2023

Έφτιαξαν ψεύτικο προφίλ του πρ. βουλευτή Θανάση Λιούπη

Εορταστικές ημέρες και κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να δημιουργήσουν ψεύτικο λογαριασμό στο facebook με τα…

26 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 26/12

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   NOVASPORTS PR. LEAGUE 14.30 Νιούκαστλ-Νότιγχαμ…

26 Δεκεμβρίου 2023

Αναδρομή στα Χριστουγεννιάτικα πρωτοσέλιδα των περασμένων ετών – Εσείς θυμάστε τι συνέβη στη Λάρισα την παραμονή του 2000;

Κάνοντας μια βόλτα στο αρχείο της Εφημερίδας Ελευθερία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας, το…

26 Δεκεμβρίου 2023

Τροχαίο δυστύχημα με έναν 24χρονο νεκρό – Το αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τοιχίο

Ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης (26/12) στην Επανομή…

26 Δεκεμβρίου 2023