Photo Gallery, Αθλητισμός, Άρθρα & Σχόλια

Προσκήνιο και παρασκήνιο

«Κανένα τραυματισμό δεν υπέστη ο Γιάννης Μπουρούσης μετά το τέλος του τέταρτου τελικού στο ΟΑΚΑ», υποστήριξε στην απολογία του Παναθηναϊκού ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Βέβαια, δεν κατάφερε να …σώσει την παρτίδα και η πράσινη ΚΑΕ τιμωρήθηκε πρωτόδικα με τέσσερις αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της «πράσινης» ΚΑΕ, τόνισε ότι ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» κατήγγειλε τραυματισμό, ωστόσο δεν υπήρξε ιατροδικαστική έκθεση που να το επιβεβαιώνει, ενώ πρόσθεσε πως πρόθεση των φιλάθλων του «τριφυλλιού» ήταν να πανηγυρίσουν και όχι να κάνουν κακό στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Προφανώς, οι κλωτσιές που έφαγε ο Μπουρούσης και που τις είδε όλη η Ελλάδα, ήταν στα πλαίσια των «πράσινων» πανηγυρισμών.

Σε άλλες περιπτώσεις, ανάλογες θέσεις προκειμένου να βγάλουν «λάδι» την ομάδα τους, έχουν πάρει εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων».

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Πως αν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ δεν αποφασίσουν να βάλουν «φρένο» στη βία, αυτή θα συνεχίζει να γνωρίζει μέρες «λαμπρής δόξας» στα ελληνικά γήπεδα.

Δυστυχώς ορισμένες ποδοσφαιρικές και μπασκετικές εταιρείες, με τη συμπεριφορά τους είναι συμμέτοχες στην έξαρση του φαινομένου.

 

 

Και επίσημα η συμμετοχή

για την Καραντάκου

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες τις ελληνικές αποστολές που θα πάρουν μέρος τόσο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, όσο και στο παγκόσμιο που θα γίνει στη λίμα του Περού.

Η Βολιώτισσα κολυμβήτρια Σταυρούλα Καραντάκου συμπεριλήφθηκε και στις δύο αποστολές, αφού μετά τις έξοχες εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα «σφράγισε» τα εισιτήρια για τις σημαντικές αυτές διοργανώσεις.

Η πρωταθλήτρια του ΟΕΑ/ΝΑΒ, τείνει πλέον με μαθηματική ακρίβεια να εξελιχτεί σε κορυφαία κολυμβήτρια όλων των εποχών για τη βολιώτικη κολύμβηση.

 

Ελλάς το μεγαλείο σου…

ΜΕΤΑ την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων, ήρθε η σειρά του ειδικού αθλητισμού να δεχτεί τα …χτυπήματα της κρίσης.

Έτσι, οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με τη δικαιολογία της έλλειψης χρηματοδότησης, ανέβαλαν την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Γκόλμπολ ανδρών στην οποία θα συμμετείχε και η βολιώτικη ομάδα «Μάγνητες Πειρατές».

Μάλιστα οι «Πειρατές» όλο αυτό το διάστημα, γυμνάζονταν εντατικά στοχεύοντας στη διάκριση, ενώ για τους συγκεκριμένους αγώνες είχαν οργανώσει και σχετική εκδρομή των φιλάθλων της.

Η ελληνική πολιτεία, από τη μια πετσοκόβει συντάξεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και από την άλλη βάζει φρένο στη δυνατότητα άθλησης των μικρών παιδιών και των ατόμων με αναπηρία. Που είναι άραγε η κοινωνική αλληλεγγύη και η ευαισθησία;

 

«Λαχείο» για την ΑΕΚ

«ΛΑΧΕΙΟ» αποδεικνύεται για την ΑΕΚ η πώληση του Νάτσο Σκόκο στην Αλ Αΐν. Στα ταμεία της Ένωσης, αναμένεται να μπουν 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΑΕΚ θα γλιτώσει 1,7 εκατομ. ευρώ από το συμβόλαιό του. Επίσης, σε περίπτωση που η Αλ Αΐν τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα, η ΑΕΚ θα εισπράξει, άλλες 600 χιλιάδες ευρώ. Στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ένωση, η πώληση του Σκόκο αποτελεί «πηγή ζωής».

Βέβαια, ο Αργεντίνος άσος είναι ο υπερτυχερός, αφού για συμβόλαιο τριών ετών θα εισπράξει έξι εκατομμύρια ευρώ, για να αγωνιστεί στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Βασιλιάς» ο Σκόκο στο Ντουμπάι.

Όσο για την Ένωση, οι μεταγραφές των Κοντοέ και Σιαλμά, αποδεικνύουν σε ποιο βαθμό έχει χαμηλώσει τον πήχη…

 

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Η Ερασιτεχνική Νίκη, στην οποία έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες όλων για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ΠΑΕ, είναι σίγουρο πως μετά την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη της νέας της διοίκησης στις 18 Ιουνίου, θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

Το θέμα που προέχει φυσικά είναι η ΠΑΕ να μπορέσει ν’ αποκτήσει διοίκηση για να βάλει επιτέλους μια τάξη στο σωματείο.

Ένα άλλο όμως σημαντικό ζήτημα, είναι πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη Νίκη, αφού σε μια χρονική στιγμή που οι ομάδες κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη νέα περίοδο, η Νίκη βρίσκεται ακόμη στο …μέσο του ωκεανού. Γι’ αυτό, οι όποιες εξελίξεις δεν θα πρέπει να τραβήξουν σε βάθος χρόνου…

 

Ο Ολυμπιακός Β. θα αποφασίσει

ΑΠΟ τη στιγμή που ο Θρύλος απέκτησε τον Φράνκο Κοστάντσο, ο οποίος προορίζεται φυσικά για πρώτος τερματοφύλακας, μάλλον δύσκολα θα προχωρήσει η μεταγραφή του Έλντιν Γιακούποβιτς στους Πειραιώτες. Κι αυτό γιατί και ο Ελβετός τερματοφύλακας, δεν επιθυμεί να πάει σε μια ομάδα, όπου θα τον υπολογίζουν ως δεύτερη λύση, έστω κι αν αυτή είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδος. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε θα παραμείνει και φέτος στον Ολυμπιακό Β. (άλλωστε έχει συμβόλαιο γι’ άλλα δύο χρόνια), είτε θα περιμένει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, πιθανότατα από Ισπανία με την προϋπόθεση βέβαια πως θα συμφωνήσει πρώτα η βολιώτικη ομάδα. Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου θα αποφασίσει για το αν θα φύγει ή όχι ο ικανός πορτιέρο.

 

 

Τα κατάφερε ο Ο.Υ.Κ.Β.

ΤΟ ασφυκτικό πρέσινγκ του Ο.Υ.Κ.Β. έφερε τελικά αποτέλεσμα. Έτσι, η Κολυμβητική Ομοσπονδία αναθεώρησε την αρχική της απόφαση και ανέθεσε στο Βόλο τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου στα κολυμβητήρια του ΕΑΚ και της Ν. Ιωνίας.

Οι αθλητές θα παραμείνουν στους ξενώνες τους οποίους παραχώρησε ο Δήμος, ενώ ήδη οι διοργανωτές …τρέχουν και δεν φτάνουν, αφού στοχεύουν να πραγματοποιήσουν ένα πολύ αξιόλογο πρωτάθλημα.

Για τον Βόλο, υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που καθιστά τη διοργάνωση ενδιαφέρουσα. Είναι η συμμετοχή της ομάδας του Ο.Υ.Κ.Β., η οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση ανταγωνιζόμενη με τα κορυφαία ελληνικά συγκροτήματα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Εκφραστές του υγιούς

ερασιτεχνικού αθλητισμού

ΕΔΩ και αρκετά χρόνια, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκπροσωπεί επάξια το Βόλο σε σημαντικές διοργανώσεις. Πρόσφατα μάλιστα, Βολιώτες δρομείς, μέλη του ΣΔΥΒ μετείχαν στον λαϊκό αγώνα δρόμου 11 χιλιομέτρων που έγινε στη Λάρισα, όπου ο Κώστας Παλάντζας κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ καλά πλασαρίσματα είχαν επίσης οι Κώστας Κυριαζής, Αργύρης Βουρλογιάννης, Λεωνίδας Παπαχρήστος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κίτσος.

Τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Β. αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του βολιώτικου αθλητισμού. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μετέχουν σε όλους σχεδόν τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων που γίνονται στην Ελλάδα, έχοντας κάνει το τρέξιμο τρόπο ζωής. Αποτελούν εξαιρετικούς εκφραστές του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το