Photo Gallery, Αθλητισμός

Προσκήνιο και Παρασκήνιο

«ΟΙ κόποι μιας πολύ επίπονης χρονιάς δεν ήγαν χαμένοι. Οι αθλητές μας κατέκτησαν πανελλήνιες διακρίσεις και άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους εκπροσώπους του Παραολυμπιακού κινήματος.


Ο Χρήστος Κανάβας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία BC 4 στο Μπότσια και τον Αύγουστο θα συμμετάσχει στον αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπέλφαστ, όπου θα διεκδικήσει με αξιώσεις το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο. Ήδη, βρίσκεται στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Επίσης, η Ελένη Τσιρογιάννη ήρθε 5η στο ατομικό, ενώ οι δυο τους μαζί με την Κερασία Ζορμπά, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στα ζευγάρια.

Οι ΑμεΑ Αργοναύτες είναι πλέον μια από τις μεγάλες δυνάμεις στο χώρο του Μπότσια στην Ελλάδα. Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος για τους αθλητές μου με τους οποίους έχουμε γίνει μια δεύτερη οικογένεια.

Περνούμε καθημερινά σχεδόν τρεις περίπου ώρες στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας με σκληρή δουλειά και αρκετή ένταση. Αυτό μας έκανε να δεθούμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία μας, καθώς τους Αθλητικούς Οργανισμούς του ενιαίου πλέον Δήμου Βόλου που μας φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους» μας είπε χθες σαφώς ικανοποιημένος ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της ομάδας Μπότσια των ΑμεΑ Αργοναυτών Ηλίας Αγδινιώτης.

Οι Βολιώτες αθλητές με αναπηρία, γι’ άλλη μια φορά, παρά το γεγονός πως το παραολυμπιακό αθλητικό κίνημα περνά τεράστια κρίση και κινδυνεύει με εγκατάλειψη, έφεραν πρωτιές και μετάλλια.

Οι προσπάθειές τους είναι πράγματι συγκινητικές. Έκαναν τον αθλητισμό τρόπο ζωής και μέσα απ’ αυτόν προσπαθούν και ορθώνουν τη φωνή τους, εκτονώνονται, μα και μας υποδεικνύουν τον τρόπο που κατακτώνται οι ψηλότερες κορφές της ίδιας της ζωής.

 

ΤΑ νιάτα είναι εδώ

ΜΠΟΡΕΙ η Μάλτα να μη θεωρείται ισχυρός αντίπαλος, όμως αυτό δεν παύει να ακυρώνει την προσπάθεια των νέων παικτών της Εθνικής μας ομάδας.

Το γεγονός πως η επιτυχία επί της Μάλτας προήλθε από τα γκολ των δύο πιτσιρικάδων, του Γιάννη Φετφατζίδη και του Κυριάκου Παπαδόπουλου, αποδεικνύει πως ο Φερνάντο Σάντος άνοιξε πλέον για τα καλά το δρόμο για την αξιοποίηση του νέου αίματος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκεί ο Πορτογάλος τεχνικός να συνεχίσει στην ίδια …ρότα, έστω κι αν σε κάποια στιγμή αυτό κοστίσει κάποια αρνητικά αποτελέσματα.

Αρκεί επίσης, τα νέα αυτά παιδιά να μην «καβαλήσουν καλάμι» και να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο τις εντυπωσιακές τους προσπάθειες. Το μέλλον σίγουρα τους ανήκει.

 

Με αποδείξεις και ονόματα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ η Ιταλία από τις νέες αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια. Η διαφορά μας με τους Ιταλούς ξέρετε ποια είναι; Πως εκεί η δικαιοσύνη βγάζει στη …σέντρα όλους όσοι φέρονται μπλεγμένοι. Στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια οι φάκελοι ακόμη «εξετάζονται». Μέχρι να …παραγραφούν εντελώς τα αδικήματα.

 

 

Το καπνογόνο διέκοψε

τη γιορτή

ΣΤΟ τρίτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 25’ έληξε άδοξα ο φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της Νίκης και του Γ.Σ. Βόλου στο πλαίσιο της φιέστας που διοργάνωσε  η Νίκη, προκειμένου να πανηγυρίσουν την άνοδό τους σε Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία αντίστοιχα.

Αιτία, το καπνογόνο που άναψαν φίλαθλοι της Νίκης, γεμίζοντας καπνούς το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική για τους καλαθοσφαιριστές που εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς τουλάχιστον που ήδη είχαν γίνει οι σχετικές απονομές.

 

Επιστρέφει ο Νέμεθ,

«παίζει» του Σουμπίνιο

ΜΠΟΡΕΙ ο Κρίστιαν Νέμεθ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Π., ωστόσο το δρομολόγιο Πειραιάς-Βόλος, ίσως κάνει ο Βραζιλιάνος Μαρινάλντο Σουμπίνιο. Τον 25χρονο μέσο, είχε βάλει στο στόχαστρο ο Αχιλλέας Μπέος, όταν αυτός έπαιζε στον Εθνικό (πριν από δύο χρόνια), πετυχαίνοντας 13 γκολ σε 36 παιχνίδια. Ο Σουμπίνιο πέρσι το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον «Θρύλο» και έπαιξε δανεικός στον Πανσερραϊκό (24 συμμετοχές, ένα γκολ).

Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν είναι στα πλάνα του Βαλβέρδε. Οπότε, όλα πλέον είναι πιθανά…

 

Γιακούποβιτς ή Σανκαρέ;

ΑΠΟ τη στιγμή που φαίνεται να προχωράει η μεταγραφή του Φράνκο Κοστάντσο στον «Θρύλο», ίσως τελικά οι Πειραιώτες να μην κινηθούν για την απόκτηση του Έλντιν Γιακούποβιτς. Ενδέχεται ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, να ανάψει το «πράσινο» φως για τον Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ. Στην περίπτωση αυτή, δεν αποκλείεται να έρθε στο Βόλο ο Τάσος Παπάζογλου. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ανήκει στους Πειραιώτες, τα τελευταία 4,5 χρόνια αγωνίζεται στον Πανσερραϊκό. Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε έπαιξε 24 παιχνίδια με τους Σερραίους, σημειώνοντας μάλιστα και δύο γκολ. Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθέσεις. Εντός των ημερών, ξεκαθαρίζει η κατάσταση…

 

Νέο «επεισόδιο»

ΤΟ σίγουρο είναι πως με την κόντρα Μπέου-Γιδόπουλου δεν προλαβαίνει να πλήξει ποτέ κανείς. Η εφημερίδα «Goal» δημοσίευσε χθες συνέντευξη του Στράτου Γιδόπουλου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του ασχολείται με τον Αχιλλέα Μπέο. Τον ειρωνεύεται, ενώ ισχυρίζεται πως η μεταξύ τους διένεξη γίνεται αποκλειστικά για τη Νίκη.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης και του νέου «επεισοδίου» των δύο ανδρών (αν δεν δόθηκε ήδη αργά χθες το βράδυ όπου ο Αχ. Μπέος ήταν φιλοξενούμενος στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη_. Σε τι άραγε ωφελούν όλα αυτά;

 

Συνέλευση σταθμός

ΠΟΛΥ σημαντική είναι η αυριανή Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης στο πολιτιστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας, αφού εκτός από τα θέματα που αφορούν τα ερασιτεχνικά τμήματα και την οργάνωση της ομάδας μπάσκετ ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, θα συζητηθεί και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ΠΑΕ.

Ελλείψει άλλου επίσημου φορέα, οι ελπίδες όλων των φιλάθλων έχουν εναποτεθεί στην Ερασιτεχνική, προκειμένου να πάρει πρωτοβουλίες για να αποκτήσει η ομάδα ισχυρή διοίκηση με σωστή οργάνωση.

Το βάρος λοιπόν πέφτει στην Γενική Συνέλευση, που είναι και η κυρίαρχη να καθορίσει τις εξελίξεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το