Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και παρασκήνιο

Τεράστιο ταλέντο, αρκεί να μείνει προσγειωμένος

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ είναι πράγματι η εξέλιξη που παρουσιάζει ο Στέφανο Καπίνο. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, έδωσε βαθμό στους «πράσινους» με τις σωτήριες επεμβάσεις του. Τι σου είναι τελικά η τύχη… Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας πήρε τη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού μετά τη μεταγραφή του Τζόρβα στην Παλέρμο, τον τραυματισμό του Κοτσόλη και την αποβολή σε έναν αγώνα του Καρνέζη. Δηλαδή αν δεν συνέβαιναν όλες αυτές οι συγκυρίες, το πιθανότερο είναι να βρισκόταν ακόμη στο …περίμενε.

Όπως και να ’χει, ο Καπίνο είναι το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων 10ετιών στη θέση του τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Το θέμα είναι αυτό το παιδί να μπορέσει να διαχειριστεί την τόσο μεγάλη, όσο και ξαφνική δόξα και να συνεχίσει να δουλεύει διατηρώντας χαμηλούς τόνους.

Αν τα καταφέρει, είναι σίγουρα σε θέση να κάνει μεγάλη ευρωπαϊκή καριέρα.

 

Δυσκολεύει η μάχη στο CAS για τον Βόλο

ΣΤΙΣ 16 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί από το CAS η προσφυγή του Ολυμπιακού Β. κατά της ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Γιουρόπα Λιγκ. Το διεθνές Δικαστήριο εξετάζει συνήθως υποθέσεις ομάδων, στην περίπτωση που αυτές αγωνίζονται στην υψηλότερη κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας απ’ όπου προέρχονται και άρα έχουν έννομο συμφέρον να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δυσκολεύει πολύ την υποστηρικτική γραμμή του Ολυμπιακού Β., ο οποίος είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τις δικαστικές «μάχες» εντός Ελλάδος, διεκδικώντας τη χορήγηση του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το ίδιο ισχύει και με τη δεύτερη υπόθεση του Βόλου στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και αφορά τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου από την ΕΠΟ.

 

Νωρίτερα ίσως

ήταν καλύτερα…

ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση του άτυπου Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. την προηγούμενη εβδομάδα, να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα να αγωνιστεί οι ομάδες Κ.20 και Κ.17 στη Δ’ Εθνική.Μήπως τελικά αυτή η πρωτοβουλία έπρεπε να έχει παρθεί πολύ νωρίτερα; Άλλωστε, τόσο η Καβάλα, όσο και ο Ηρακλής που αγωνίζονται ήδη στο περιφερειακό πρωτάθλημα, δεν σταμάτησαν να διεκδικούν το δίκιο τους μέσω της δικαστικής οδού. Θα μου πείτε βέβαια, κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

 

Συζητήσεις με εταιρία

για τη διαφήμιση

ΟΙ «κρουνοί» του ΟΠΑΠ προς τις ομάδες όλων των κατηγοριών έχουν κλείσει. Έτσι, λογικό είναι όλες οι ομάδες να ψάχνουν γι’ άλλους χορηγούς για τη φανέλα τους. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Νίκη Β., η οποία συζητά σύμφωνα με πληροφορίες με εταιρία, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τη σχετική διαφήμιση και να τονωθεί οικονομικά.

 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει

ΕΝΩ τα ντέρμπι των «αιωνίων» έληξαν αναίμακτα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με σοβαρά επεισόδια αμαυρώθηκε ο αγώνας παλαιμάχων της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων από την ίδρυση της Πατρινής ομάδας.

Άγνωστοι με κράνη επιτέθηκαν σε 30 φιλάθλους της ΑΕΚ, τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός γηπέδου με συνέπεια να υπάρχουν υλικές ζημιές, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο τα επεισόδια να κάνουν την εμφάνισή τους σε αγώνες παλαιμάχων, μα ακόμη και σε ματς παιδικών ομάδων. Όσο οι «γνωστοί-άγνωστοι» παραμένουν ατιμώρητοι, τόσο δεν θα υπάρχει σωτηρία. Και το κακό είναι πως ο κόσμος, με τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας που στην κυριολεξία τον πνίγουν, έχει γίνει πολύ πιο ανεκτικός απ’ ότι θα έπρεπε σε κάθε μορφής βία.

 

Η αντεπίθεση του Μουρίνιο

ΤΗ μεγάλη αντεπίθεση απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα και τηN Μπαρτσελόνα ξεκίνησε φέτος ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός το προηγούμενο Σάββατο οδήγησε τη Ρεάλ στην 11η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις. Μία περισσότερη από όσες είχε πετύχει ο «Special One» στην Πόρτο τη σεζόν 2002-03. Η «βασίλισσα» έχει νικήσει έξι φορές στην έδρα της και πέντε μακριά από το «Καμπ Νου», ενώ σημείωσε συνολικά 38 γκολ, ενώ έχει δεχτεί μόλις έξι τέρματα σε Τσάμπιονς Λιγκ και ισπανικό πρωτάθλημα. Η φετινή Ρεάλ δείχνει πιο δυνατή από τις άλλες χρονιές. Οι «μάχες» της με τη Μπαρτσελόνα, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Μέρες δόξας για Μπέκαμ

στο Λος Αντζελες

ΜΕ ηγέτη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ οι Λος Άντζελες Γκάλαξι, επικράτησαν 1-0 της Χιούστον Ντάιναμο και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο MLS έπειτα από έξι χρόνια. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά κατακτώντας το 8ο πρωτάθλημα στην καριέρα του μετά τα έξι στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ένα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία. Άρα, ο μεγάλος άσος κατέκτησε πρωτάθλημα σε τρίτη διαφορετική χώρα. Βέβαια, η καρδιά του βρίσκεται πάντα στην Αγγλία και μέχρι λίγο καιρό πριν είχε ως διακαή πόθο την κλήση του εκ νέου στην εθνική ομάδα. Δύσκολο έως αδύνατο φυσικά, αφού ο διεθνής Άγγλος διάγει το 36ο έτος της ηλικίας του.

 

Να …τριτώσει

το καλό

ΤΟ μεγάλο κέρδος στους δύο αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που έγιναν το Σαββατοκύριακο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ήταν το γεγονός πως δεν …άνοιξε μύτη. Δεν έγιναν σημαντικά επεισόδια, δεν είχαμε έξαρση βίας, χάρηκε ο φίλαθλος κόσμος όμορφο θέαμα μετά από πολύ καιρό. Απομένει και σήμερα να …τριτώσει το καλό και να κυλήσει ομαλά το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» και στο πόλο.

 

 

 Η πεντάδα της αγωνιστικής

Εντυπωσιακή ήταν η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη ΜΕΝΤ και δικαιολογημένα έφτασε στην τελική επικράτηση. Ο Γρηγόρης Μυστιλιάδης (πλέι μέηκερ) και ο Μιχάλης Πολίτης (σμολ φόργουορντ) ήταν το δίδυμο που οδήγησε τους «κυανόλευκους» στην επιτυχία. Στην Α1 ΕΣΚΑΘ μόνο ο Ολυμπιακός χαμογέλασε κερδίζοντας την ΕΑΛ, με τον Νίκο Μαυροφώτη (σέντερ) να κάνει καλή δουλειά μέσα στη ρακέτα. Αντίθετα την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΓΣ Αλμυρού παρά την εξαιρετική απόδοση του Φίλιππου Μαρδέλη (πάουερ φόργουορντ). Την ίδια πικρή γεύση πήρε και η Ανάληψη χάνοντας στη Λάρισα από την Ολύμπια, με τον Βασίλη Γιωτόπουλο (σούτινγκ γκαρντ) να προσπαθεί για το καλύτερο. Κόουτς της αγωνιστικής αναδεικνύεται ο Γιώργος Ζαφειρούδης που οδήγησε τη Νίκη στη σπουδαία επιτυχία επί της ΜΕΝΤ που τη διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.


 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το