Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και …παρασκήνιο

ΑΡΚΕΤΕΣ φορές στο παρελθόν είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τις πρακτικές και τις Προσθήκη εικόναςσυμπεριφορές του τ. προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. κ. Αχιλλέα Μπέου.

Επίσης, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ήταν αυτός που δημιούργησε και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην έξοχη πορεία στη Σούπερ Λιγκ και στην Ευρώπη, μα και από την άλλη πλευρά αυτός που τον παρέσυρε μαζί του στις περιπέτειες και στον μεγάλο κατήφορο. Στο υπόμνημά του που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και δημοσιεύεται στη σελ. 21 της «Θ», αναφέρει πως η όλη διαδικασία της σύλληψης και κράτησής του με τον τρόπο που έγινε και με όσα ακολούθησαν ήταν για εντυπωσιασμό και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από άλλα σαφώς πιο καίρια ζητήματα για την κοινωνία. Ήταν σίγουρα και αυτό. Ο Αχ. Μπέος εκφράζει τις ενστάσεις του επειδή ουδέποτε η κα Παπανδρέου δεν τον κάλεσε σε απολογία και επειδή κρατείται επί τέσσερις μήνες, χωρίς όπως ισχυρίζεται να έχει αποδειχτεί κανένα αδίκημα. Ζητά να κριθεί με δικαστική συνείδηση και με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει αν ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένοχος ή αθώος. Όπως κάθε Έλληνας πολίτης, δικαιούται μια δίκαιη δικαστική διαδικασία. Ίσως μόνο τότε μάθουμε κι εμείς, τι πραγματικά έχει συμβεί.

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αν και μετά την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τον Ολυμπιακό Β., η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει σαφέστατα κλονιστεί.

 

Να μιμηθούν

τους προπονητές τους

ΜΕΓΑΛΟ ντέρμπι έχουμε σήμερα στις 7.30μ.μ. στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Βαλβέρδε και ο Φερέιρα τις προηγούμενες μέρες, αντάλλαξαν μεταξύ τους φιλοφρονήσεις, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον, μα και για τις ομάδες τους. Μακάρι λοιπόν το παράδειγμα των δύο τεχνικών να το ακολουθήσουν σήμερα και οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αγωνιζόμενοι μέσα σε αθλητικά πλαίσια για τη νίκη. Οι φίλαθλοι σ’ όλη την Ελλάδα θέλουμε να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα αντάξιο της αξίας και της ιστορίας των δύο ομάδων. Οι παίκτες είναι σε θέση να τον προσφέρουν, αρκεί να τους αφήσουν οι «γνωστοί-άγνωστοι» που τα τελευταία χρόνια δηλητηριάζουν ανεξέλεγκτα το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο…

Επιτάχυνση των έργων

ΤΗΝ Επιτροπή Ελέγχου των γηπέδων περιμένει η Νίκη, προκειμένου να γίνει η σχετική διαδικασία και να πάρει την απαιτούμενη άδεια για την χρήση του «Παντελής Μαγουλάς» τη φετινή περίοδο.

Βέβαια, πιο πριν θα πρέπει να γίνουν ορισμένες εργασίες ακόμη, ειδικά στο χώρο πίσω από τις εστίες, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία φέτος είναι ιδιαίτερα αυστηρή, γι’ αυτό και τα επιπρόσθετα έργα θα πρέπει να γίνουν άμεσα, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχτούν τον Θρασύβουλο για το κύπελλο Ελλάδος.

Πόσο θ’ αντέξουν;

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κι άλλο τα έξοδα για τις ομάδες μπάσκετ που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, αφού από φέτος, εκτός από τα έξοδα μετακινήσεών τους, θα πρέπει να επιβαρύνονται και με τα έξοδα για τις διαιτησίες και τις γραμματείες των παιχνιδιών που ανέρχονται περίπου στα 70 ευρώ ανά αγώνα.

Οι περικοπές κατά 50% της επιχορήγησης που έπαιρνε η ΕΟΚ από την Πολιτεία είχε ως αντίκτυπο να περικοπούν ολοσχερώς και οι οικονομικές παροχές της Ομοσπονδίας προς τους συλλόγους. Το θέμα είναι πλέον πόσοι παράγοντες θ’ αντέξουν κάτω από τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες να συνεχίσουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Διαφορετικές περιπτώσεις

ΠΡΙΝ από λίγες μέρες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε παρομοιάσει τον εαυτό του με Φεράρι, χαρακτηρίζοντας τον Λιονέλ Μέσι ως μια …υποδεέστερη Πόρσε.

Όταν ο Μέσι κλήθηκε να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Πορτογάλο άσο της Ρεάλ απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει να μπω σ’ αυτή τη λογική. Όλοι έχουν την δική τους προσωπικότητα. Δεν γίνεται να συγκριθούμε. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσω τίτλους με την Εθνική και την Μπαρτσελόνα». Από τη μια ο υπερφίαλος εγωκεντρισμός και από την άλλη η προσωποποίηση της σεμνότητας. Ξεχωριστές πράγματι συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τους κατά πολλούς δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

Τόπο στα νιάτα

και στην Εθνική Αγγλίας

ΣΤΟ Μουντιάλ του 2010 ο Φάμπιο Καπέλο στηρίχτηκε κυρίως σε μεγάλους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Τώρα, ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, δηλώνει πως για το Euro 2012, θα αλλάξει εντελώς ρότα και θα επενδύσει σε νέο «αίμα». Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Φιλ Τζόουνς και στην ευχέρειά του να παίζει τόσο στην άμυνα, όσο και στη μεσαία γραμμή όποτε του ζητηθεί. Η αλήθεια είναι με τη φιλοσοφία του Σάντος και του Καπέλο ταυτίζονται πλέον και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές των περισσότερων χωρών. Άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος για να κρατηθούν «ζωντανές» οι Εθνικές ομάδες.

Ο Βόλος μπροστά

σε νέα μεγάλη πρόκληση

Η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία έμεινε ενθουσιασμένη από τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο Νέων Ανδρών που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πόλη μας σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΕ. Μάλιστα πρόσφατα έστειλε και τη σχετική συγχαρητήρια επιστολή τόσο στο Δήμο Βόλου, όσο και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Η ΚΟΕ με τη σειρά της, γνωρίζοντας πως όταν αναθέτει κάτι στο Βόλο, έχει σχεδόν σίγουρη την επιτυχία, επιθυμεί να διεκδικήσει για την πόλη μας την ανάθεση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων γυναικών για το 2013. Γι’ αυτό κάλεσε τον Δήμο να συνηγορήσει στο αίτημά της. Ο Δήμος με τη σειρά του, απάντησε θετικά και έσπευσε να ενισχύσει τη σχετική υποψηφιότητα.

Αν τελικά η υποψηφιότητα του Βόλου προκριθεί, οι Βολιώτες φίλαθλοι θα ζήσουν ανάλογες στιγμές μ’ αυτές του προηγούμενου καλοκαιριού, το εθελοντικό κίνημα θα βρεθεί εκ νέου σε …θέση μάχης, ενώ η τοπική οικονομία θα αποκομίσει και πάλι τεράστια οφέλη. Ίδωμεν λοιπόν…

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το