Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και …παρασκήνιο

 

«ΚΑΛΟΥΜΕ το φίλαθλο κοινό του Βόλου σε μία ακόμη γιορτή του μπάσκετ, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, στον δύσκολο αγώνα με τον Δούκα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η μέχρι τώρα παρουσία των φιλάθλων στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια είναι συγκινητική. Η ομάδα τούς έχει μεγάλη ανάγκη για την ηθική και οικονομική στήριξη που προσφέρουν αγοράζοντας ένα εισιτήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Νίκης για τον σημερινό αγώνα της αντρικής ομάδας μπάσκετ. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης και οι παίκτες του με τη βοήθεια της διοίκησης της Ερασιτεχνικής, κάνουν φέτος μια εξαιρετική προσπάθεια. Δικαιούνται τη συμπαράσταση όλων, πάντα όμως μέσα σε αθλητικά πλαίσια και με κόσμιο τρόπο. Το ραντεβού, λοιπόν, σήμερα στις 5μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας.

 

Θα έχει το πάνω χέρι

ΠΟΛΥ κρίσιμος, έστω κι αν βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική είναι ο σημερινός αγώνας της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. με τον Παναθλητικό στη Θεσσαλονίκη. Ο αντίπαλος της βολιώτικης ομάδας, θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για άνοδο, οπότε αν οι «ερυθρόλευκες» καταφέρουν να αποσπάσουν το «διπλό», θα βρίσκονται πλέον σε θέση ισχύος. Η αλήθεια πάντως είναι πως αν δεν αποκτήσει άμεσα διοίκηση ο σύλλογος, η ομάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Κι είναι πραγματικά κρίμα, αφού ο Ολυμπιακός Β. διαθέτει και το υλικό και τις δυνατότητες για να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού στην Α2 μπάσκετ γυναικών.

Παραμένουν τα ερωτηματικά

ΔΥΟ είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν όσον αφορά τον Ολυμπιακό Β. Το πρώτο είναι πότε επιτέλους θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β. ο οποίος παραμένει ακυβέρνητος.

Το δεύτερο είναι αν το μετοχολόγιο της ΠΑΕ έχει αλλάξει ριζικά και αν οι μετοχές που ήταν κατατεθειμένες σε συμβολαιογράφο των Αθηνών έχουν περάσει στα χέρια του κ. Π. Μποτσιβάλη. Ο Ολυμπιακός Β. σε περίπτωση που δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο, θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος για πιθανό νέο έλεγχο από την περίφημη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Είναι άραγε;

 

Προβλήματα με το …καλημέρα

ΑΚΟΜΗ δεν άρχισε καλά- καλά το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας και ήδη άρχισαν τα προβλήματα. Η άλλοτε κραταιά και επί τρία χρόνια πρωταθλήτρια Ελλάδος, ομάδα της Αίγινας, δήλωσε αδυναμία να κατέβει ν’ αγωνιστεί στη συνέχεια της διοργάνωσης. Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια στον κατά γενική ομολογία υποβαθμισμένο μα και αδικημένο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Απομένει να δούμε πόσες ομάδες τελικά θ’ αντέξουν μέχρι το τέλος του αγωνιστικού μαραθωνίου.

Η βία δεν γνωρίζει σύνορα

ΚΑΠΟΤΕ ήταν μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Επειδή όμως η ακμή από την παρακμή δεν απέχουν παρά μια ανάσα, το Μαγδεμβούργο αγωνίζεται πλέον στη Δ’ κατηγορία της Γερμανία. Παρά τον ξεπεσμό του, συνεχίζει να έχει πολλούς φανατικούς μα και ορισμένους «άρρωστους» οπαδούς. Σύμφωνα με τα γερμανικά Μ.Μ.Ε, την προηγούμενη εβδομάδα πέντε άτομα διέρρηξαν το σπίτι του ποδοσφαιριστή της ομάδας Ντάνιελ Μπάουερ και αφού τον λήστεψαν, του διεμήνυσαν πως αν τολμήσει να έχει ξανά μειωμένη απόδοση, θα επιστρέψουν …δριμύτεροι. Μετά απ’ αυτό φυσικά ο ποδοσφαιριστής εξαφανίστηκε, ενώ ζήτησε μεταγραφή και γι’ άλλη ομάδα. Και όλα αυτά σε μια χώρα, τη Γερμανία, που καυχιέται για τη νομιμότητά της και για τις τιμωρίες που επιβάλλει σε όσους  παρανομούν.

Δυστυχώς, η κατάσταση έχει ξεφύγει και η βία κάνει αισθητή την παρουσία της ολοένα και πιο έντονα σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας. Φυσικά τα φαινόμενα δεν αφήνουν ανεπηρέαστο και το ποδόσφαιρο οικοδόμημα. Άσε που πολλές φορές ξεκινούν από αυτό.

 

Στη μάχη ο Μαγνησιακός

ΣΤΗ μάχη του πρωταθλήματος γυναικών της Β’ Εθνικής μπαίνει σήμερα η νεανική και πολλά υποσχόμενη ποδοσφαιρική ομάδα του Μαγνησιακού. Οι αθλήτριες του Θόδωρου Κατσαμόρα, στοχεύουν να επαναλάβουν την εξαιρετική περσινή τους παρουσία στη διοργάνωση. Σήμερα στις 3 μ.μ. αγωνίζονται στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού με αντίπαλο την ισχυρή ομάδα των Αμαζόνων Δράμας.

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, οι νεαρές Βολιώτισσες αγαπούν αυτό που κάνουν και μοχθούν για την άνοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Δικαιούνται τη στήριξη των φίλων του αθλήματος και όχι μόνο.

 

Πρωταθλητισμός για την

αποφυγή του υποβιβασμού

ΑΝΟΙΓΕΙ σήμερα η αυλαία του περιφερειακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με τον Πύρασο να δοκιμάζεται στην έδρα του Αμπελωνιακού και τον νεοφώτιστο Αλμυρό να υποδέχεται τον ΑΟΚ.

Οι Αγχιαλίτες, παρά τις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών των βασικών τους ποδοσφαιριστών Αρσένου, Γεωργιάδη, Στεφανή, Αποστολίδη, αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να σπάσουν την κακή παράδοση που τους θέλει να μην κερδίζουν στην πρεμιέρα (την περίοδο 2008-2009 είχαν ηττηθεί από τον Τύρναβο με 2-0, την περίοδο 2009-10 από το Βελούχι με 1-0 και πέρυσι είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1με τη Σπερχειάδα).

Όσο για τον Γ.Σ.Α, όταν είχε ξανασυμμετάσχει στη Δ’ Εθνική την περίοδο 2005-2006 είχε κερδίσει την πρώτη αγωνιστική τον Αστέρα Ιτέας με 3-2. Σήμερα, με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ, ελπίζει να μπει με το …δεξί στο πρωτάθλημα. Το θέμα πάντως είναι και οι δύο Μαγνησιώτικες ομάδες να μπορέσουν από την αρχή του πρωταθλήματος να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Επειδή από τις 12 ομάδες θα πέσουν οι έξι, όποια απ’ αυτές δεν κάνει πρωταθλητισμό, θα αντιμετωπίσει άμεσα το φάσμα του υποβιβασμού. Γι’ αυτό κάθε βαθμός μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύτιμος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το