Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και …παρασκήνιο

ΕΥΓΕ στο Σάντος. Οι Χολέμπας, Θεοδωρίδης και Καπίνο ήταν τα νέα πρόσωπα στις χθεσινές κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για τα φιλικά ματς που θα δώσει η Εθνική μας ομάδα με Ρωσία και Ρουμανία.

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στην κλήση του Στέφανου Καπίνο. Το γεγονός πως ο 17χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, «βγάζει μάτια» δεν άφησε ασυγκίνητο τον Σάντος που αποφάσισε από σήμερα κιόλας να αρχίσει να του δίνει ευκαιρίες και να τον ενσωματώνει στο κλίμα της Εθνικής. Έτσι ο Καπίνο έγινε από χθες ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει κληθεί ποτέ στην Εθνική ομάδα των αντρών. Αν μάλιστα αγωνιστεί, σε κάποιο από τα προσεχή φιλικά τότε, θα το έχει επιτύχει σε ηλικία 17 ετών και 8 μηνών. Ο Πορτογάλος, έδειξε σε άλλη μία περίπτωση ότι δεν κοιτά ονόματα και ηλικίες και το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπάρχουσα νοοτροπία. Οι ειδικοί μα και οι περισσότεροι από τους απλούς φιλάθλους, ισχυρίζονται βάσιμα πως ο Καπίνο μπορεί ν’ αφήσει εποχή. Δεν χρειάζεται λοιπόν να «μπαγιατέψει» για να πάρει τις ευκαιρίες που δικαιούται. Τόπο στα νιάτα λοιπόν, χώρο για τα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνουν απλά ταλέντα. Ο Σάντος βοηθά έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση.

 Λέτε να έχει βγει η απόφαση;

Η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε πως στο ερχόμενο συμβούλιό της την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα ασχοληθεί και με το θέμα της έγκρισης αγωνιστικού προγράμματος αναβληθέντων αγώνων. Μήπως αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε θα έχει βγει και η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου;

Πάντως χθες η διοργανώτρια αρχή συμπεριέλαβε στους αγώνες της 10ης αγωνιστικής τη Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό, αν και τυπικά δεν είχε το δικαίωμα. Μάλιστα το ανάρτησε και στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το γιατί, μόνο αυτή το γνωρίζει.

 

Διεκδικεί όσκαρ ατυχίας

ΟΣΚΑΡ ατυχίας διεκδικεί η Μεταμόρφωση στο μπάσκετ, αφού οι τραυματισμοί και οι ατυχίες βρίσκονται σε …ημερήσια διάταξη. Έτσι ο Δημήτρης Μπόγδανος τέθηκε νοκ άουτ αφού υπέστη ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και θα μείνει 1,5 μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Παναγιώτης Νάνης έπαθε θλάση και κάνει …αγώνα δρόμου για να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο αυριανό ματς με τον Φίλιππο Βέροιας, ενώ ο Θωμάς Γεωργίου μετά τα ράμματα που έκανε στην πρεμιέρα στο πρόσωπό του, τώρα υποφέρει από γαστρεντερίτιδα. Αγιασμό και γρήγορα χρειάζεται η ομάδα του Αντώνη Μυριτζή

 

 

Τεράστια προσωπικότητα

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  κλείνει αύριο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Μοιάζει με παραμύθι όλη αυτή η ιστορία. Όλα είναι φανταστικά για εμένα. Εκτιμώ κάθε στιγμή στην ομάδα. Κοιτώντας στο παρελθόν σκέφτομαι πόσο τυχερός στάθηκα που είχα αυτούς τους ποδοσφαιριστές μαζί μου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σκωτσέζος τεχνικός. Στη λαμπρή καριέρα του σάρωσε όλους τους τίτλους (37 συνολικά) και γνώρισε μεγάλες τιμές. Γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 31 Δεκεμβρίου του 1941. Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από την Αμπερντίν (1978-86) και το 1986 έγινε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έκτοτε επί ένα τέταρτο του αιώνα, δεν απομακρύνθηκε ποτέ ούτε …ρούπι από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Στα 70 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος και υπόσχεται να συνεχίσει όσο θα του επιτρέπει η υγεία του. Δίκαια θεωρείται ως μία από τις μεγάλες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Το πρώτο ντέρμπι

ΤΟ πρώτο Μαγνησιώτικο ντέρμπι στο τοπικό μπάσκετ θα έχουμε σήμερα. Στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό του ΕΑΚ, ο νεοφώτιστος στην Α1 ΕΣΚΑΘ Ολυμπιακός Β. υποδέχεται τον Γ.Σ. Αλμυρού. Τι να ευχηθούμε; Να γίνει ένα ποιοτικό παιχνίδι και όσοι φίλαθλοι αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά.

 

Βγήκε και τον στήριξε

ΑΣΠΙΔΑ προστασίας άπλωσε ο Κωστένογλου στον Αραμπατζή μετά το αστείο γκολ που δέχτηκε στον προχθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Κι εδώ που τα λέμε έπραξε άριστα, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα «έχανε» τον ποδοσφαιριστή για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Η αλήθεια πάντως είναι πως τα φοβερά σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στην απόδοσή της σε καμιά περίπτωση δεν δείχνουν πως πρόκειται για μια σοβαρή ομάδα. Με ποδοσφαιριστές μικρομεσαίους, με τα χρέη να την πνίγουν και χωρίς …ευρώ τσακιστό στο ταμείο της, βαδίζει σε πολύ δύσκολους δρόμους. Άσε που όλοι περιμένουν πως και πώς να τελειώσει ο φετινός Ευρωπαϊκός εφιάλτης.

 

Το παρατράβηξαν

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ και στην Ελλάδα, αλλά έλα που συμβαίνουν ακόμη πιο έντονα και σε άλλες θεωρούμενες πιο ποδοσφαιρικές χώρες… Στο στόχαστρο των οπαδών της Γκρέμιο λοιπόν έχει βρεθεί ο Ροναλντίνιο μετά την επιλογή του να επιστρέψει στη Βραζιλία για να αγωνιστεί όχι στην ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά στη Φλαμένγκο. «Προδότης και Ιούδας» είναι μάλλον οι ηπιότεροι των χαρακτηρισμών που άκουσε στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Μπραζιλεράο.
Οι οπαδοί της Γκρέμιο παρουσίασαν ένα πανό με την απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου και τον Ροναλντίνιο σε ρόλο Ιούδα, να φορά τη φανέλα της Φλαμένγκο δίπλα στον Ιησού και τους μαθητές τους.

Όταν η εμπάθεια ξεπερνά τα όρια…

 

Οργανώνεται σε πολλούς

τομείς η Νίκη

ΓΕΥΜΑ στους εκπροσώπους του Τύπου που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Νίκης παρέθεσε χθες το μεσημέρι ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ κ. Γιώργος Δαλούκας. Ο «κυανόλευκος» παράγοντας ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την ΠΑΕ, για τις συμφωνίες με τους χορηγούς, καθώς και για την εκδήλωση παρουσίασης της νέας φανέλας της ομάδας. Η Νίκη οργανώνεται σε όλους τους τομείς, όπως και στο επικοινωνιακό κομμάτι που υστερούσε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Απομένει να παρουσιάσει και ανάλογη εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το