Photo Gallery, Πολιτισμός

Προσεγγίσεις στα Μουσεία Λογοτεχνών

Στον απόηχο της ημερίδας στο «Μπούρτζι» της Σκιάθου

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι», στη Σκιάθο. Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδας, το Δήμο Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι διαφόρων Μουσείων Λογοτεχνών της χώρας, όπως το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη της Κρήτης, το Μουσείο Κ. Παλαμά της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού Κέρκυρας, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και το Σπίτι Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη, αλλά και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και γνωρίσουν τις συλλογές και τις δράσεις των μουσείων αυτών, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να διατυπώσουν απόψεις και προτάσεις για την ευρύτερη ανάδειξη  των Μουσείων Λογοτεχνών και της κοινωνικής και εκπαιδευτικής τους διάστασης. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, μουσειοπαιδαγωγοί, κάτοικοι  και επισκέπτες της Σκιάθου.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. Συλλόγου: 24210-53835  e-mail: [email protected], κιν. Προέδρου: 6978104310, e-mail: [email protected], www.mouseiopaidagogiki.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το