Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Προσέφυγε στο CAS ο Ολυμπιακός Β.

 

Προσφυγή στο CAS κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, εξαντλώντας πλέον κάθε ένδικο μέσο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το βολιώτικο συγκρότημα περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, αλλά παράλληλα προσέφυγε και στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς στην περίπτωση που η απόφαση από το Εφετείο δεν θα είναι ευνοϊκή, να μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του εκτός συνόρων.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην Ελβετία, κ. Μιχάλης Μιτζικός, κατέθεσε την προσφυγή, η οποία στηρίζεται κυρίως στο σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ), σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκχωρεί μέρος του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ υποστηρίζει στην προσφυγή που κατέθεσε, πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα της Σούπερ Λιγκ με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία πάρθηκε στις 10 Αυγούστου 2011. Σύμφωνα μ’ αυτήν, το βολιώτικο συγκρότημα θα έπρεπε να αγωνίζεται στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ξεκινώντας  τη χρονιά με -10 βαθμούς. Ωστόσο, με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν μετέχει στη Σούπερ Λιγκ και εδώ και δυόμιση μήνες προσπαθεί να βγει το δίκιο του.

Υπάρχουν δηλώσεις θεσμικών προσώπων, όπως για παράδειγμα της αντιπρόεδρου της Βουλής, κ. Ροδούλας Ζήση, που υποστηρίζουν πως η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου ήταν μια πολιτική απόφαση, ενώ και ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, έχει δηλώσει πως η Πολιτεία έχει επέμβει στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανάλογες δηλώσεις έχουν γίνει και από μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να έχει συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία και αναφέρει στην προσφυγή που κατέθεσε στο CAS.

Από εδώ και πέρα, η διαδικασία που θα ακολουθήσει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο είναι η ακόλουθη: Θα κοινοποιήσει την προσφυγή στην ΕΠΟ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα πάρει προθεσμία από το CAS, προκειμένου να απαντήσει, καταθέτοντας υπόμνημα. Κατόπιν το CAS, στην περίπτωση που συνεχιστεί η αντιδικία ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στην ΕΠΟ, θα ορίσει δικάσιμο, προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση.

Βέβαια, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο και αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, είναι αυτονόητο πως η ΠΑΕ θα αποσύρει την προσφυγή από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

 

Μιτζικός: Καλούμε

την ΕΠΟ να

σηκώσει ανάστημα

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην Ελβετία, κ. Μιχάλης Μιτζικός, με δήλωσή του αναφορικά με την προσφυγή που κατέθεσε το βολιώτικο συγκρότημα στο CAS τονίζει τα εξής:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεπής στον αγώνα που δίνει κατέθεσε προσφυγή στο CAS, όσον αφορά την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και τυπικά αντίδικος του Ολυμπιακού Βόλου είναι η ΕΠΟ, η προσφυγή ουσιαστικά εναντιώνεται στην ωμή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, όπως δήλωσαν δημόσια η αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Με την προσφυγή καλούμε την ΕΠΟ να σηκώσει ανάστημα, να προστατεύσει το αυτοδιοίκητο και να σεβαστεί την απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 της Επιτροπής Εφέσεων που ορίζει ρητά τον Ολυμπιακό Βόλου ως ομάδα της Super League με -10 βαθμούς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ελπίζουμε ότι η ΕΠΟ θα πράξει το καθήκον της για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

Από μέρα σε μέρα

η απόφαση του

Διοικητικού Εφετείου

Την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου περιμένουν όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με την συμμετοχή ή όχι της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται άμεσα και είναι πιθανόν μέχρι την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου να ανακοινωθεί. Κι αυτό, γιατί αν είναι θετική, θα πρέπει ο Ολυμπιακός Βόλου να έχει μπροστά του ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αρχής γενομένης από την 10η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου).

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει στις 18 Οκτωβρίου να λάβει προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου που απαγόρευε στη Σούπερ Λιγκ να τον διαγράψει από μέλος του συνεταιρισμού και να τον αντικαταστήσει με άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα και χάρις σ’ αυτή τη διαταγή μπόρεσε και διαπραγματεύτηκε με τη Λίγκα (αφού πρώτα παραιτήθηκε της προσωρινής διαταγής). Γι’ αυτό και η Σούπερ Λιγκ περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και δεν έβαλε τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, παρότι τους ενέγραψε ως μέλη.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και η ΠΑΕ Καβάλα, η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ, τα οποία εκδικάστηκαν από το Πρωτοδικείο Καβάλας την Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Η απόφαση του Πρωτοδικείου ανακοινώθηκε χθες και ήταν αρνητική για την μακεδονική ομάδα.

Χθες μάλιστα, η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΟ απέρριψε  το αίτημα της ΠΑΕ Καβάλα (ανάλογο αίτημα υπήρξε και από τον Ηρακλή) να αναβληθούν τα δύο πρώτα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και έτσι οι «Αργοναύτες» οφείλουν να κατέβουν να αγωνιστούν στο κυριακάτικο (6/11) παιχνίδι με την ΑΕ Νέας Χιλής.

Μάλιστα η επιτροπή ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό η υποβολή συμμετοχής με επιφύλαξη στο πρωτάθλημα και αυτό ακριβώς διαμήνυσαν με σχετικό έγγραφο προς την διοίκηση της Καβάλας.

Ως γνωστόν, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, ρισκάροντας να μην αγωνιστεί φέτος σε κανένα πρωτάθλημα, είτε επαγγελματικό, είτε ερασιτεχνικό, στην περίπτωση που η ομάδα δεν δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ημερίδα από την Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ.

Ημερίδα διοργανώνει η Πολυτεχνική Σχολή του ΠΘ, στις 4 Ιουνίου 2024, ώρα 9 πμ έως…

30 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε της νόσο”

Ολοκληρώθηκε, για αυτή την σχολική σεζόν η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα "Alzheimer - Ας γνωρίσουμε…

30 Μαΐου 2024

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής – Δείτε τους πίνακες

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και στα Εκκλησιαστικά…

30 Μαΐου 2024

Εκβιασμός

Ως εκβιασμό εξέλαβε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την αναστολή των τακτικών παιδιατρικών χειρουργείων στο…

30 Μαΐου 2024

Αργύρης Κοπάνας: «Ολοκληρώνεται το τιτάνιο έργο στις πηγές της Καλιακούδας» – Επανένταξη των πηγών στο υδραγωγείο του Βόλου

Στις πηγές της Καλιακούδας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, όπου βαίνει προς ολοκλήρωση…

30 Μαΐου 2024

Μετρητά

Πολλή συζήτηση έγινε το προηγούμενο διάστημα για τα pos στους πάγκους των λαϊκών αγορών τα…

30 Μαΐου 2024