Photo Gallery, Τοπικά

Προς χρήση η ισόπεδη διάβαση στο 304 ΠΕΒ

Ικανοποιήθηκε από τον ΟΣΕ σχετικό αίτημα του Δήμου Ρ. Φεραίου


Θετικές εξελίξεις σχετικά με τη διάνοιξη της ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ μπροστά από το 304 ΠΕΒ για τη διευκόλυνση στην οδική πρόσβαση των κατοίκων στον Άγιο Γεώργιο και το Βελεστίνο προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «λάβαμε έγγραφο του ΟΣΕ, σύμφωνα με το οποίο εγκρίνει τη χρησιμοποίηση της ισόπεδης διάβασης μπροστά από το 304 ΠΕΒ, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες στον κόμβο του Βελεστίνου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε το χρηματικό ποσό που απαιτούταν για τις διαδικασίες φύλαξης της ισόπεδης διάβασης. Βάσει αυτών των εξελίξεων μπορούμε να ελπίσουμε ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τον εργολάβο, ώστε οι οδηγοί να χρησιμοποιούν την ισόπεδη διάβαση».

Και πρόσθεσε πως «ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, μολονότι δεν έχει αρμοδιότητα για το ζήτημα, αφού το έργο ανήκει στο υπουργείο Υποδομών, ενεργοποιήθηκε εξαρχής και φαίνεται πως οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς. Στόχος μας είναι να μπορέσουν οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, ενός τμήματος των κατοίκων του Βελεστίνου και αρκετών επαγγελματιών, να μεταβαίνουν στον τόπο διαμονής τους ή εργασίας τους, χωρίς να αναγκάζονται να διανύουν επιπλέον από την κανονική χιλιομετρική απόσταση. Παράλληλα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δημιουργηθούν οι πιο ασφαλείς συνθήκες για τους οδηγούς και τους συνεπιβάτες τους».

 

Λειτουργεί το Γραφείο Μνήμης

Κανονικά μπορούν να εξυπηρετούνται εδώ και μερικές ημέρες από το Γραφείο Μνήμης του Βελεστίνου οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με το θέμα της πρόληψης για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ως γνωστόν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ψυχίατρο κ. Γάτο, προκειμένου να ενεργήσουν από κοινού για ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο, όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ.

Ήδη έχουν εκπαιδευτεί από την ψυχιατρική κλινική του κ. Γάτου δύο κοινωνικοί λειτουργοί και δύο νοσηλευτές που προέρχονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι οποίοι θα μπορούν να διεξάγουν τα τεστ μνήμης στους ηλικιωμένους και όχι μόνο, για τυχόν ανίχνευση στοιχείων που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ.

Έτσι εδώ και μερικές ημέρες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο Δήμο, ώστε να υποβληθούν στο τεστ.

Στο μεταξύ αυτή την περίοδο έχει ανατεθεί σε νομικό η διοικητική αναδιοργάνωση του Γραφείου Μνήμης μέσω της ανάδειξης διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα πρέπει να απαρτίζεται από άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτά τα ζητήματα υγείας.

Παράλληλα από το Δήμο διερευνάται και η δυνατότητα ανεύρεσης ενός μόνιμου χώρου για τη στέγαση του Γραφείου Μνήμης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το