Photo Gallery, Τοπικά

Προς στέγαση νηπιαγωγείων σε δημοτικά οικήματα

Παράλληλα με τη δρομολόγηση κατασκευής κτιρίων σε αυλές δημοτικών σχολείων

 

Στέγαση νηπιαγωγείων σε δημοτικά οικήματα και δρομολόγηση κατασκευής κτιρίων σε αυλές δημοτικών σχολείων είναι οι λύσεις που αναζητά η Δημοτική Αρχή για να μεταφερθούν τα νήπια σε αίθουσες που πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Τα ενοίκια που καταβάλλονται για τη στέγαση των νηπίων σε ακατάλληλα από κάθε άποψη κτίρια είναι υπέρογκα, ενώ δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια λειτουργούν σε μισθωμένα οικήματα δεκαπέντε νηπιαγωγεία στον ενιαίο Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα, το 22ο Νηπιαγωγείο (Γαλλίας 132), το 31ο Νηπιαγωγείο (Αλυκές), το 21ο Νηπιαγωγείο (Περσέως 6) , τα 15ο και 25ο Νηπιαγωγεία (Παναγούλη 28), τα 14ο και 24ο (Μεταμορφώσεως 170), το 4ο Νηπιαγωγείο (Σταθά 60), 12ο Νηπιαγωγείο (Χατζηαργύρη 77) , το 13ο Νηπιαγωγείο (Ανθ. Γαζή 25), το 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου (Ροζού 71), το 33ο Νηπιαγωγείο Βόλου (Σταθά 101), το 14ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας (Θράκης 92), το 15ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας (Μαιάνδρου – Ευβοίας), το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας (Ικονίου και Δορυλαίου), το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού στον Άγιο Ονούφριο και το 2ο Νηπιαγωγείο Αισωνίας στο Διμήνι.

Σε μία προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα, έχει ζητηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να εξετάσει τις δυνατότητες για την κατασκευή νηπιαγωγείων μέσα σε χώρους όπου λειτουργούν ήδη Δημοτικά Σχολεία. Επίσης μετά από εντολή του Δημάρχου έχει γίνει προσπάθεια για την εξεύρεση νέων χώρων που έχει πλέον ο Δήμος στην κατοχή του με το νέο δημοτικό περιουσιολόγιο, το οποίο είναι ακόμη στη φάση της καταγραφής του από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου (ΑΝΕΒΟ). Οι χώροι, που τυχόν θα υποδειχθούν μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων προκειμένου να ανεγερθούν νέα νηπιαγωγεία.

Ήδη, στο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Βόλου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή του 27ου Δημοτικού Σχολείου στις Αλυκές. Στο νέο Δημοτικό θα συστεγαστεί και το 31ο Νηπιαγωγείο, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο οίκημα. Επίσης η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βόλου έχει προτείνει στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Κύπρου, να υπάρξει νέο διδακτήριο- νηπιαγωγείο. Επίσης τα 14ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία που στεγάζονται στη Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως και τα οποία φιλοξενούν ένα πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών προτείνεται στο σχεδιασμό που έγινε από το Δήμο σε οικόπεδο κοντά στον Άγιο Γεράσιμο στη συνοικία της Χιλιαδούς να χτιστεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο να μεταφερθεί και ένα από τα 14ο και 24ο Νηπιαγωγεία, τα οποία σήμερα συστεγάζονται σε μισθωμένο οίκημα στην οδό Μεταμορφώσεως 170. Για τα δύο συγκεκριμένα νηπιαγωγεία διερευνώνται χώροι για την άμεση μεταφορά τους σε άλλο καταλληλότερο οίκημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την άμεση μεταστέγαση του 14ου Νηπιαγωγείου στη Νέα Ιωνία που σήμερα στεγάζεται στην οδό Θράκης 92.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το