Τοπικά

Προς ρύθμιση οφειλών σε δήμους σε 48 δόσεις

Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών για ρύθμιση των οφειλών των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης προς τους δήμους
Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών για ρύθμιση των οφειλών των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης προς τους δήμους

Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών για ρύθμιση των οφειλών των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης προς τους δήμους, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Στη συνάντηση με τον υπουργό κ. Ευρ. Στυλιανίδη, την ΠΟΕΣΕ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της και νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας Απ. Αθανασός.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, αναλύθηκε διεξοδικά το ζήτημα των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς τους δήμους, με τον υπουργό να τους ενημερώνει ότι το υπουργείο ήδη κινείται προς την κατεύθυνση, της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 48 δόσεις.

Η Ομοσπονδία ζήτησε η ρύθμιση των οφειλών να γίνει στο κεφάλαιο και να απαλειφθούν οι τόκοι και οι προσαυξήσεις, κάτι για το οποίο ο υπουργός «εμφανίστηκε θετικός και δεσμεύτηκε, να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία και με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη σε συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη».

Επίσης «θετικός με την προϋπόθεση να γίνει συζήτηση και με την ΚΕΔΕ, εμφανίστηκε ο κ. Στυλιανίδης και στο αίτημα για καταβολή σε 12 μηνιαίες δόσεις, του τέλους πεζοδρόμιου, ενώ θετική ήταν η ανταπόκρισή του, να συζητηθεί το αίτημα, να μην συνδέεται η Δημοτική Ενημερότητα με την έκδοση αδειών πεζοδρομίων ή μουσικής».

Τέλος, αναφορικά με τις υπέρογκες προσαυξήσεις και πρόστιμα, που καλούνται να πληρώνουν οι καταστηματάρχες, όταν καθυστερούν την καταβολή τέλους πεζοδρόμιου ή άλλων οφειλών, η Ομοσπονδία, παρέδωσε έτοιμη πρόταση στον ειδικό σύμβουλο του υπουργού κ. Ευάγγελο Καμαράκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων, ότι θα την επεξεργαστεί με την υπηρεσία, την ερχόμενη Δευτέρα θα παραδώσει τις παρατηρήσεις στην Ομοσπονδία, κι αν υπάρξει συμφωνία θα προωθηθεί η πρόταση στον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά με την τρόικα, όπου μεταξύ άλλων θα τεθεί και το ζήτημα των οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Δήμους.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το