Τοπικά

Προς οριστική λύση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηλεών

Συνεδριάζει σήμερα στις 3 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τη λύση της «Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηλεών, Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία ΟΤΑ». Στόχος της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου είναι, το κενό που θα δημιουργηθεί, να καλυφτεί με την «Παραγωγική – Εμπορική Εταιρεία Μηλεών».

Η λύση της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Μηλεών, Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία ΟΤΑ» είναι το μείζον θέμα που θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι.

Σε δεύτερο επίπεδο θα συζητηθεί ο καθορισμός υδρονομέων άδρευσης για το 2013, ενώ θα εγκριθούν οι ισολογισμοί των κληροδοτημάτων (Σφιντείου και Αποστολίδη), θα εκποιηθεί ακίνητο ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Γεωργίου Φιλιππίδη» κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό θέμα είναι η υποβολή επικαιροποιημένου σχεδίου ανάπτυξης της νήσου Παλαιό Τρίκερι. Μεταξύ άλλων, θα προωθηθούν έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα αφορούν στην ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό, την κατασκευή δρόμων κ.ά. «Ήδη συντάσσουμε μελέτες και γρήγορα όλα θα δρομολογηθούν» διευκρίνισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Επίσης, στο  Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο του Νοτίου Πηλίο, καθώς και έργα αναπλάσεων πλατειών και αύλειων χώρων σχολείων.

Προς έγκριση ο προϋπολογισμός στο Δ.Σ. Σκοπέλου

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., με θέματα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Σκοπέλου, οικονομικού έτους 2013 και την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Σκοπέλου, έτους 2013. Και στα δύο θέματα εισηγητής είναι ο δήμαρχος Γιώργος Μιχελής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το