Τοπικά

Προς οδική σύνδεση Κατηγιώργη – Συκής

Κατηγιώργης

Στη δρομολόγηση του έργου οδικής σύνδεσης του Κατηγιώργη με το Ποτόκι Συκής προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, με κυρίαρχους στόχους τη διευκόλυνση των κατοίκων χωριών και οικισμών του παραλιακού μετώπου από την πλευρά του Αιγαίου, καθώς και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο του έργου άμεσα υποβάλλονται από το Δήμο προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη και χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου η γεωλογική και η περιβαλλοντική μελέτη οδικής σύνδεσης του Μουρτιά με τον Άγιο Κωνσταντίνο Πάλτσης μήκους 5,5 χιλιομέτρων. Παράλληλα, για την ίδια προγραμματική περίοδο υποβάλλονται για έγκριση και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τα έργα επέκτασης των αγωγών ύδρευσης για την εγκατάσταση δικτύου στο Μικρό και τη Χοντρή Άμμο Σηπιάδος, η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Τρικερίου – Αγίας Κυριακής, καθώς και η ανάπλαση κατά μήκος του κεντρικού και εσωτερικού δρόμου στο Λαύκο.

Σχετικές αποφάσεις έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Νοτίου Πηλίου στη διάρκεια της χθεσινής της συνεδρίασης, ενώ η υποβολή των σχετικών μελετών και των τεχνικών δελτίων απαιτείται να γίνει μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου η οδική σύνδεση των χωριών και των οικισμών του παραλιακού μετώπου της ευρύτερης περιοχής από την πλευρά του Αιγαίου και στο σχεδιασμό είναι η διάνοιξη δρόμου που θα συνδέει τον Κατηγιώργη με το Ποτόκι Συκής.

Πρωταρχικοί στόχοι του έργου είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων, καθώς και η δημιουργία των απαιτούμενων προοπτικών για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο του έργου, άμεσα πρόκειται να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου στην υποβολή προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου των απαιτούμενων γεωλογικών και περιβαλλοντικών μελετών για την εκτέλεση του έργου διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης δρόμου, ο οποίος θα συνδέει το Μουρτιά Σηπιάδος με τον Άγιο Κωνσταντίνο Πάλτσης Αργαλαστής, σε συνολικό μήκος 5,5 χιλιομέτρων.

Ο υφιστάμενος χωματόδρομος πρόκειται να διανοιχτεί και να ασφαλτοστρωθεί, προκειμένου με την ολοκλήρωση του έργου να καθίσταται άνετη και ασφαλής η διέλευση οχημάτων, με τον προγραμματισμό να αναφέρει ως συνέχεια του έργου την οδική σύνδεση του Κατηγιώργη με το Ποτόκι Συκής.

«Δρομολογούμε τη διάνοιξη ενός παραλιακού δρόμου από την πλευρά του Αιγαίου» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «που θα συνδέει τον Κατηγιώργη με το Ποτόκι Συκής. Στόχοι μας είναι η διευκόλυνση και η εξυπηρέτηση των κατοίκων, καθώς και η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σε πρώτη φάση προχωρούμε άμεσα στη διάνοιξη και την ασφαλτόστρωση του δρόμου που θα συνδέει το Μουρτιά με τον Άγιο Κωνσταντίνο Πάλτσης, μήκους 5,5 χιλιομέτρων. Οι τοπογραφικές μελέτες είναι έτοιμες και άμεσα πρόκειται να υποβάλουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς έγκριση και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου τη γεωλογική και την περιβαλλοντική μελέτη. Υπάρχει ένας παλιός αγροτικός δρόμος, χωματόδρομος, που θα διανοιχτεί και θα ασφαλτοστρωθεί» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου ύδρευσης

Στην εγκατάσταση και τη λειτουργία δικτύου ύδρευσης στο Μικρό και τη Χοντρή Άμμο Σηπιάδος με επέκταση των αγωγών, καθώς και στην αντικατάσταση του αντίστοιχου κεντρικού στο Τρίκερι και την Αγία Κυριακή προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου με την ένταξη των τεχνικών δελτίων μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) για χρηματοδότηση.

Οι δράσεις πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

«Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Μικρό και Χοντρή Άμμος Σηπιάδος» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «αποκτούν δίκτυο ύδρευσης, το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, αμέσως μετά την έγκριση της χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Οι δύο παραθαλάσσιοι οικισμοί δεν έχουν δικό τους δίκτυο ύδρευσης και για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε την εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών επέκτασης των αγωγών. Παράλληλα, προχωρούμε στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Τρικερίου και Αγίας Κυριακής, προκειμένου η υδροδότηση να γίνεται χωρίς προβλήματα» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Τέλος, δρομολογούνται, με την κατάθεση των τεχνικών δελτίων στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, οι εργασίες ανάπλασης κατά μήκος του κεντρικού και εσωτερικού δρόμου στο Λαύκο, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το