Photo Gallery, Τοπικά

Προς μίσθωση του κυλικείου στο Νοσοκομείο

Απόφαση του Δ.Σ. μετά το ενδιαφέρον ιδιώτη να το μισθώσει

Στη μίσθωση κυλικείου με στόχο την άντληση εσόδων προχωρεί το Νοσοκομείο Βόλου, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Το «Αχιλλοπούλειο» θα επιδιώξει να έχει μηνιαία έσοδα από τη μίσθωση γύρω στα 16.510 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον ιδιώτη που θέλει να το μισθώσει. Στο Νοσοκομείο λειτουργούν το εντευκτήριο εργαζομένων καθώς και ακόμη ένα κυλικείο, ενώ πλέον με τη νέα εξέλιξη από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα λειτουργεί και δεύτερο κυλικείο.

Όπως τονίζεται από τη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου», υπάρχει διαμορφωμένος χώρος στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, όπου αναμένεται να στεγαστεί το κυλικείο.

Το Νοσοκομείο μέσα από αυτή την ενέργεια επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδά του. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση, η αξιοποίηση με τη μίσθωση του κυλικείου θα μπορούσε να είχε προχωρήσει εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος τόνισε ότι «το Νοσοκομείο Βόλου έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία πλέον μέσα από το Γραφείο Προμηθειών να διενεργεί πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση διαφόρων χώρων, όπως κυλικείο, ανθοπωλείο, κουρείο, κατ’ εφαρμογή του νόμου 2519/97. Στην προσπάθειά μας για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του ιδρύματος και το οποίο είναι ένα διαρκές ζητούμενο, καρποφόρησε η έγκριση της μίσθωσης κυλικείου στο Νοσοκομείο Βόλου. Ήδη εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση κυλικείου του 2012 και πλέον είναι θέμα ημερών μετά την επεξεργασία τη σύμβασης από τη νομική μας σύμβουλο, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Για όλες αυτές τις ενέργειες υπάρχει ήδη η θετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση». Το μηνιαίο μίσθωμα θα ανέρχεται στα 16.510 ευρώ. Ο χώρος που θα λειτουργεί το κυλικείο βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας και είναι διαμορφωμένος από τότε που μεταστεγάστηκε το Νοσοκομείο στο νέο κτίριο. Το Νοσοκομείο από το 2007 θα μπορούσε να είχε αντλήσει έσοδα από τη λειτουργία κυλικείου. «Εμείς, ως νέα διοίκηση, επιμέναμε στην αξιοποίηση αυτού του χώρου και τώρα το πετυχαίνουμε. Πλέον το Νοσοκομείο με την αποκτηθείσα γνώση των υπαλλήλων του μπορεί να διεξάγει πλειοδοτικούς διαγωνισμούς με προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας».

Επίσης, ο κ. Ντόκος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πληρωμών των εφημεριών των γιατρών αλλά και των υπερωριών των εργαζομένων καθώς και των νυχτερινών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ίδιος, «χθες εξοφλήθηκαν οι γιατροί για τις εφημερίες Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου οι οποίες αφορούν μέχρι και στον αριθμό επτά που είναι θεσμοθετημένος, ενώ εξοφλήθηκαν οι υπερωρίες και τα νυχτερινά των εργαζομένων για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Ο αναπληρωτής διοικητής εστίασε και στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον επίτροπο, προκειμένου να προωθούνται άμεσα τα ζητήματα εξόφλησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το