Photo Gallery, Τοπικά

Προμήθεια νέου ακτινολογικού εργαστηρίου μέσω ΕΣΠΑ

Την ένταξη της προμήθειας νέου ακτινολογικού εργαστηρίου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και την εξυπηρέτηση των πολιτών ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου
Την ένταξη της προμήθειας νέου ακτινολογικού εργαστηρίου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και την εξυπηρέτηση των πολιτών ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου

 

Την ένταξη της προμήθειας νέου ακτινολογικού εργαστηρίου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και την εξυπηρέτηση των πολιτών ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου λόγω παλαιότητας δεν έχει πάρει την απαιτούμενη άδεια ανανέωσης της λειτουργίας του από το «Δημόκριτο», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να υποβληθούν σε ακτινολογικές εξετάσεις.

Το θέμα έχει γνωστοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου που ήδη κινείται στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της εκκρεμότητας.

Όπως τόνισε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «γνωρίζουμε εδώ και μέρες ότι η  5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τα Νοσοκομεία να υποβάλουν προτάσεις για ένταξη έργων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Στην περιοχή μας υπάρχει το πρόβλημα με το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου που λόγω παλαιότητας δεν μπορεί να λάβει νέα άδεια λειτουργίας. Ουσιαστικά πρέπει να αντικατασταθεί και γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες για ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης».

Η ίδια επικοινώνησε χθες με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Ντόκο, όπου τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί και η προμήθεια του ακτινολογικού εργαστηρίου στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο μέσω του ΕΣΠΑ και αυτήν την περίοδο συντάσσει το σχετικό πίνακα.

«Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας θα αντιμετωπιστεί με κατανόηση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και θα ενταχθεί στον προγραμματισμό των έργων για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή και οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από την υποβολή τους σε ακτινολογικές εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση του Κέντρου Υγείας» δήλωσε η κ. Λαΐτσου, ενώ συμπλήρωσε πως ένα ακόμη θέμα που τόνισε στον αναπληρωτή διοικητή, αφορούσε στην καθαριότητα και την ενίσχυση του αριθμού των καθαριστριών.

Στο μεταξύ με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιστημονικής εταιρείας Στεφανοβικείου συναντήθηκε η κ. Λαΐτσου, όπου συζητήθηκε το αίτημα για μεταστέγαση του Μουσείου στο κτίριο δίπλα στο Δημαρχείο που ανακαινίστηκε από το Δήμο. Η Δημοτική Αρχή βλέπει θετικά τη στέγαση του Μουσείου Στεφανοβικείου στο ισόγειο του κτιρίου, εφόσον πρώτα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ενώ κατανοεί απόλυτα τον προβληματισμό του συλλόγου ότι ο νυν χώρος στέγασης του Μουσείου δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος.

Εκδηλώσεις στο Ριζόμυλο

Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Ριζόμυλο το Σάββατο 23 Μαρτίου οι εκδηλώσεις για το μαρτυρικό χωριό και την καταστροφή που υπέστη η περιοχή από τους Γερμανούς κατακτητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το