Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ

Μετά και τη νέα ανταρσία βουλευτών κατά Γ. Παπακωνσταντίνου


Επανέρχονται σενάρια για ανασχηματισμό άμεσα

Διαψεύδει ο Κ. Παπούλιας τα περί κατεπείγουσας συνάντησης με Γ. Παπανδρέου


Με σημερινή (χθεσινή) ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να υπάρξει κατεπείγουσα συνάντηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσησε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάσηοι πληροφορίεςπου μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου.

Πέρα όμως από τη διάψευση το σκηνικό της διπλής ανταρσίας στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει βαρύνει επικίνδυνα το κλίμα μέσα στην κυβέρνηση και πλέον υπάρχουν σκέψεις για την επόμενη ημέρα, καθώς βουλευτές δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στην ίδια τακτική. Ωστόσο, όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ή έστω μέρος της εξεγείρεται για ένα νομοσχέδιο, όπως αυτό για το τζόγο,τι θα συμβεί όταν θα κληθούν οι βουλευτές του κόμματος του Γ. Παπανδρέου να ψηφίσουν τα νέα πιο σκληρά μέτρα;

Τα όσα έγιναν την Πέμπτη (προχθές) στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ είναι ένα μέρος της δυσαρέσκειας που εκφράζεται από βουλευτές οι οποίοι πιθανότατα θεωρούν ότι δεν έχουν τα χρόνια και την ιστορία άλλων ως ανάχωμα για την πολιτική τους συνέχεια.

Το γεγονός πάντως είναι ότι το κλίμα δυσαρέσκειας φουντώνει μέσα στο κυβερνών κόμμα και ο σκεπτικισμός πλέον του Μαξίμου αλλά και του οικονομικού επιτελείου είναι μην αποτυπωθούν όλα αυτά στην ψήφιση ακόμα και του πιο ανώδυνου νόμου στη Βουλή.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή όλου του πακέτου, έχοντας ταυτόχρονα πλήρη γνώση των αδυναμιών και των κενών της κυβέρνησής του.

Ωστόσο, ορισμένοι υπουργοί εκφράζουν φόβους ότι πιθανόν να υποχωρήσει από τη σκληρή γραμμή υπό την πίεση της κοινής γνώμης ή των συνδικάτων. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί, ίσως, ερωτηματικό, αν είναι έτοιμοι όλοι οι υπουργοί να στηρίξουν τον κ. Παπανδρέου και τους συναδέλφους τους σε μια τέτοια προσπάθεια.

Ο ανασχηματισμός προβάλλει εκ των πραγμάτων ως αναγκαία διέξοδος, και σε αυτό το θέμα όμως τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται διχασμένα. Κάποιοι λένε ότι έχουν πειστεί πως ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις σε χρόνο που θα αποφασίσει ο ίδιος. Άλλοι εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτος ένας σαρωτικός ανασχηματισμός και ότι το μόνο που μένει είναι να αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου αν θα το κάνει πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή ώστε να στείλει ένα μήνυμα πυγμής ή έπειτα από αυτές, ώστε να μην προσθέσει και τις προσωπικές πικρίες υπουργών που θα χάσουν τις καρέκλες τους στα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και μία τυχόν απόρριψή του ενδεχομένως να έχει δραματικές συνέπειες σε σχέση ακόμη και με την ομαλή δανειοδότηση της χώρας αλλά και την αναμενόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, η οποία συνοδεύεται και από μείωση των επιτοκίων.

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Το φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι Δάφνη-Γ.Σ. Αλμυρού

Στο Βασδέκειο συναντήθηκαν σήμερα Δάφνη και Γ.Σ. Αλμυρού με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τη νίκη…

28 Σεπτεμβρίου 2024