Αθλητισμός

Προβληματισμένος ο Α. Πάτσης στη Νίκη

Τον προβληματισμό του για τη μικρή στήριξη που έχει μέχρι στιγμής η προσπάθειά του εξέφρασε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη τόνισε ότι ίσως αναγκαστεί να πάρει σκληρές αποφάσεις για την ομάδα πηγαίνοντας «σε πιο χαμηλές πτήσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ καταφέρθηκε εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν στο περιβάλλον της Νίκης καταγγέλλοντας ακόμη και την κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων για εντός έδρας αγώνες της προηγούμενης περιόδου.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Πάτσης σε δηλώσεις που έκανε στον Blue Star FM. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον μικρό αριθμό εισιτηρίων διαρκείας, που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής λέγοντας ότι αν η ομάδα είχε την ανάλογη συμπαράσταση από τους φιλάθλους δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα

«Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε επτά με οκτώ ημέρες για να τις καλύψουμε. Κατ’ αρχήν οφείλουμε να αποκτήσουμε φορολογική ενημερότητα για να μπορεί να λειτουργεί η ΠΑΕ, αλλά υπάρχουν κι άλλα όπως ΙΚΑ, αμοιβές προπονητών και παικτών, υποχρεώσεις για κέντρο προετοιμασίας και αθλητικό υλικό κλπ. Προσπαθούμε να τα μαζέψουμε. Όλα είναι θεωρητικά. Αν πχ πω ότι μέχρι εδώ ήταν, τότε η ομάδα είναι στον «αέρα».

Θα προσπαθήσουμε να φανούμε συνεπείς, αλλά αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Δίνω αγώνα μόνος μου. Η ΠΑΕ οφείλει να είναι βιώσιμη. Δεν γίνεται να βάζει χρήματα ένας επ’ άπειρον. Αν είχαν πουληθεί 1000 ή ακόμη και 700-800 διαρκείας τώρα θα χαμογελούσαμε. Όσο, όμως, η ομάδα δεν έχει υποστήριξη και δεν την αγκαλιάσει ο κόσμος θα υπάρχει πρόβλημα. Η 31η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία, όπου όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει. Βέβαια όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν αύριο, αν οι φίλαθλοι συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα» είπε αρχικά ο κ. Πάτσης και συνέχισε.

«Η Εφορία, το ΙΚΑ, οι ποδοσφαιριστές θέλουν χρήματα άμεσα. Μερικοί ισχυρίζονται πως οι φίλαθλοι δεν αγοράζουν διαρκείας γιατί δεν ξέρουν αν θα κατεβεί η Νίκη στο πρωτάθλημα. Το αντίθετο πρέπει να ισχύει. Θα πρέπει να παίρνουν διαρκείας για να βοηθήσουν την ομάδα. Για παράδειγμα στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος είπε στον κόσμο ότι αν δεν βάλουν χρήματα η ομάδα δεν θα πάρει πιστοποιητικό και είδαμε ότι οι φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν. Σίγουρα τα μεγέθη είναι διαφορετικά, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και στη Νίκη. Αν πω ότι δεν θα ξαναβάλω χρήματα ή πουν οι φίλαθλοι ότι δεν θα αγοράσουν διαρκείας τι θα γίνει;».

Κατόπιν εξέφρασε την πικρία του για το μικρό ενδιαφέρον για τα διαρκείας: «Δεν ήξερα ότι πρέπει να παρακαλάμε για τα διαρκείας. Ίσως ήμασταν υπεραισιόδοξοι στην αρχή. Όταν αισθανθήκαμε τόση κινητικότητα στην αρχή, όταν είδαμε τόσο κόσμο στην πρώτη προπόνηση και στη γενική συνέλευση νομίζαμε ότι οι φίλαθλοι απαιτούν να εκδοθούν γρήγορα τα διαρκείας. Εισπράξαμε τελείως διαφορετική δυναμική απ’ όση βλέπουμε τώρα. Είναι παράδοξο ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια. Δεν υπάρχει μηχανή να κόβει χρήματα. Ανάλογα με το πώς είναι η θάλασσα, ο καπετάνιος χαράζει την πορεία. Δεν θέλω να περάσω το καράβι μέσα από τη θύελλα. Ωστόσο ίσως χρειαστεί να πάρα αποφάσεις σκληρές, αλλά θα είναι για το καλό της ομάδας».

Ο μεγαλομέτοχος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ υποστήριξε ότι θα υπερασπιστεί το όνομα της Νίκης, αλλά ίσως χρειαστεί να εφαρμόσει πιο «σφιχτή» οικονομικά πολιτική για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν: «Θα υπερασπιστώ την τιμή και το όνομα της Νίκης. Όμως ακολουθώ το δρόμο που δείχνει ο κόσμος. Ίσως χρειαστεί να προσγειωθούμε, να πάμε σε πιο χαμηλές πτήσεις. Προσδοκούσαμε ότι μπορούσαμε να εξυγιάνουμε πιο γρήγορα την ΠΑΕ και ταυτόχρονα να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Τώρα όμως έχουμε πολλά θέματα μπροστά μας. Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου καλούμαστε να δώσουμε 100.000 ευρώ για προσφυγές παλιότερων παικτών. Αν, όμως, είχαμε μεγαλύτερη συμπαράσταση, τώρα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά».

Πάντως ο Ανδρέας Πάτσης δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά ανθρώπων που βρίσκονται ή βρίσκονταν στο περιβάλλον της Νίκης, ενώ κατήγγειλε την κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων: «Δυστυχώς πολλοί Νικιώτες «κοπανάνε» τη Νίκη. Ο Ζάγκας μας ζητά 16.000 ευρώ αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε. Αυτός δεν είναι μέλος της Ερασιτεχνικής Νίκης. Ο Φλάμος δεν είναι Νικιώτης που μας έτρεχε για να μην πάρουμε πιστοποιητικό; Όλοι λένε ότι είναι Νικιώτες, αλλά τρέχουν μόλις μυριστούν χρήματα. Ακόμη και στρατό να είχαμε, δεν θα προλαβαίναμε όλα τα θέματα της Νίκης. Ακόμη και πλαστά εισιτήρια εντοπίσαμε, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Βέβαια τότε η ομάδα πήγαινε για άνοδο και γι’ αυτό δεν είπαμε τίποτα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το αποκαλύψουμε. Δεν είναι δυνατόν 100-200 τρωκτικά να απομυζούν μια ιδέα. Μέχρι τώρα στη Νίκη επικρατούσε στεναχώρια, μιζέρια για να τρώνε μερικοί. Αυτοί δεν αφήνουν τον κόσμο να αγοράσει διαρκείας. Δεν γίνεται μόλις η ΠΑΕ μπαίνει σε δρόμο να εξυγιανθεί να αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα».

Στο μεταξύ ούτε χθες εκδόθηκε φορολογική ενημερότητα για την ΠΑΕ Νίκη. Έτσι το θέμα μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα, με τους «κυανόλευκους» να περιμένουν να περάσει η τροπολογία στη Βουλή περί ρυθμίσεων των χρεών των ΠΑΕ, ώστε να βρεθεί λύση και για τη βολιώτικη ομάδα.

 

Τα εισιτήρια διαρκείας

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας  για τους φίλους της Νίκης. Τα νέα μπλοκ είναι τα Gold στα 400 ευρώ, τα Silver στα 250 ευρώ, τα Basic στα 200 ευρώ, τα Blue στα 120 ευρώ και τα Economy που ορίστηκαν στα 80 και 50 ευρώ κατά περίπτωση. Επίσης θα υπάρχουν 56 δωρεάν θέσεις για ΑμεΑ και Οικογενειακό εισιτήριο.

Αιτήσεις για εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν στα γραφεία του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» καθημερινά 09.00-15.00 και 18.-21.00, καθώς και το Σάββατο από 09.00-14.00. Υπεύθυνος ορίστηκε ο κ. Μ. Κουρίδης.

Αναλυτικά οι τιμές και ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες:

-400 ευρώ (Gold) για τις θύρες 21, 22 (VIP), ενώ προβλέπεται και δωρεάν πάρκινγκ.

-250 ευρώ (Silver) για τις θύρες 18, 19 και 24, 25.

-200 ευρώ (Basic) για τις θύρες 13-16 και 27-30.

-120 ευρώ (Blue) για τις θύρες 43-56.

-80 ευρώ για φοιτητές, στρατιώτες, άνεργους και συνταξιούχους για τις θύρες 1-12.

-50 ευρώ για μαθητές από 12 έως 18 ετών για τις θύρες 1-12.

Οι 56 δωρεάν θέσεις για ΑμεΑ θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας για τις θύρες 13-16, 18, 19, 24, 25, 27-30.

Επίσης θα ισχύσουν και Οικογενειακά εισιτήρια που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ως εξής:

Α. 1 αντρικό + 1 παιδικό: -50% για παιδιά έως 12 ετών.

Β. 1 αντρικό + 1 γυναικείο: -30% στο γυναικείο.

Γ. 1 αντρικό + 1 γυναικείο + 1 παιδικό: το παιδικό δωρεάν.

Δ. 1 αντρικό + 1 γυναικείο + 2 παιδικά: το 1ο παιδικό δωρεάν, το 2ο -50%.

 

Δήλωση Χρυσοβελώνη

για τη Νίκη

Σε σχέση με την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα συμμετοχής της Νίκης αλλά και άλλων ομάδων στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που ξεκινούν, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι μού τηλεφώνησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης για το θέμα της αδειοδότησης των ποδοσφαιρικών ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Σε συνέχεια πρόσφατης ερώτησής μου για τα προβλήματα του Βόλου, ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει στην Βουλή τροπολογία για την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών από όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Νομίζω πως είναι μια καλή αρχή που δείχνει ότι τόσο ο κοινοβουλευτικός έλεγχος όσο και οι άλλες παρεμβάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων πιάνουν τόπο. Περιμένουμε τη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής και βέβαια αναμένουμε και πολλές περισσότερες πρωτοβουλίες από το Υπουργείο, οι οποίες θα δίνουν οριστική λύση στα προβλήματα των ομάδων του Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το