Photo Gallery, Τοπικά

Προβληματική η λειτουργία των σφαγείων

Νέα μέλη στο Δ.Σ. όρισε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου χθες, αλλά….


Εγκρίθηκε το μνημόνιο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επισημάνσεις για τη ρύπανση στο λιμάνι

Χρόνο μετρά η εταιρεία «Σφαγεία Α.Ε.» όπως διαφάνηκε καθαρά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τον Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη να χαρακτηρίζει τη λειτουργία τους «προβληματική» και «καταδικασμένη».

Στη χθεσινή συνεδρίαση κυριάρχησε και το θέμα της ρύπανσης στο Παλιό Λιμεναρχείο, με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επέκταση του σιδηροδρόμου στο λιμάνι και μεταφορά του σκραπ στην τρίτη προβλήτα, για την οποία δεν υπάρχουν σχεδιασμός και χρηματοδότηση. Ο Δήμος υπογράφει μνημόνιο που στην ουσία θα αποτελέσει «χάρτη» συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ωστόσο απουσιάζει η βασική υποδομή για την εφαρμογή του και για την απαλλαγή της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου από τη ρύπανση.

«Προβληματική και καταδικασμένη» χαρακτήρισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη λειτουργία των σφαγείων Βόλου ο Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης, όταν τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της παραίτησης μελών της διοίκησης για να αντικατασταθούν από μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Νάνος από τη ΔΑΣ τόνισε ότι τα σφαγεία πρέπει να περάσουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρότεινε να αποχωρήσει ο Δήμος από την εταιρεία.

«Το να αποχωρήσουμε είναι το μόνο εύκολο, αλλά αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπαίνει σε περιπέτεια και πίσω υπάρχουν εργαζόμενοι. Δεν μπορεί να γίνει κάτι επιπόλαια. Έχουμε κοινωνική ευθύνη» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Στα σφαγεία νέα μέλη τοποθετούνται οι κ.κ. Καουνάς, Χαυτούρας, Δερβένης και ένας εκπρόσωπος θα τοποθετηθεί από την παράταξη της κ. Ζέττας Μακρή.

Πρόεδρος αναμένεται να αναλάβει ο κ. Καουνάς.

 

Μνημόνιο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επαφές του με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δήλωσε με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία ότι υπάρχει διάθεση να διορθωθεί η κατάσταση στο λιμάνι για την προστασία του περιβάλλοντος και να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος μέσα σε αυτό.

Στο πλαίσιο του γενικού στόχου της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας θα εξεταστεί η επέκταση του δικτύου του ΟΣΕ για να συνδεθεί από και προς το λιμάνι με προαστιακά τρένα. Το μνημόνιο συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεξεργάστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Η. Ξηρακιάς.

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου η κ. Ζέττα Μακρή, ενώ ο κ. Μολοχίδης δήλωσε ότι κάθε μνημόνιο συνεργασίας δεν έχει καμία αξία αν δεν μεταφερθεί το σκραπ από το Παλιό Λιμεναρχείο.

Ο κ. Ξηρακιάς εξήγησε ότι το σκραπ θα πρέπει σε τρία χρόνια να μεταφερθεί στην τρίτη προβλήτα και η μεταφορά θα γίνεται από εκεί στη Χαλυβουργία με επέκταση του δικτύου του ΟΣΕ μέσα στο λιμάνι. Επέκταση μικρή του δικτύου θα πρέπει να γίνει και μέσα στη Χαλυβουργία. Ωστόσο το έργο της τρίτης προβλήτας του λιμανιού βρίσκεται στον «αέρα», καθώς καμία μελέτη και καμία χρηματοδότηση δεν έχουν εξασφαλιστεί για την κατασκευή του.

«Είστε αιθεροβάμονες και καλλιεργείτε λάθος εντυπώσεις. Το Μάιο ανακοινώνετε το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του λιμανιού» δήλωσε ο κ. Νάνος και τόνισε ότι όλες οι παρατάξεις κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, από την ώρα που δεν υπάρχει ούτε τρίτη προβλήτα, ούτε μελέτη της.

Ο κ. Πατσιαντάς δήλωσε ότι δεν του προξενεί κανένα ενδιαφέρον το μνημόνιο γιατί αναφέρεται σε αυτονόητα ζητήματα συνεργασίας. «Ή θα διατεθούν κονδύλια από τον Οργανισμό Λιμένος και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λυθούν τα θέματα της πόλης, ειδάλλως δεν έχει νόημα κανένα το μνημόνιο σημείωσε. Το μνημόνιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Συντηρήσεις δρόμων

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου που αφορά σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις οδών του Βόλου, με το ποσό των 500.000 ευρώ. Για το 2011 θα δαπανηθούν 300.000 ευρώ.

Για τη συντήρηση των δρόμων της Νέας Ιωνίας θα δοθούν 50.000 ευρώ και για τη συντήρηση της φωτεινής σηματοδότησης του Βόλου εγκρίθηκαν 100.000 ευρώ.

Τέλος, 200.000 ευρώ θα δοθούν για συντηρήσεις και αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών και ελεύθερων χώρων.

Οι συντηρήσεις οδών αφορούν αποκλειστικά σε κάλυψη σε λακκούβες στους δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και τα σημεία θα τα υποδείξουν τα μέλη των τοπικών συμβουλίων.

 

Επερωτήσεις

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε επερωτήσεις για σειρά θεμάτων που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης η Δημοτική Αρχή απάντησε τα εξής:

Για το εάν γίνεται προσεισμικός έλεγχος δημοτικών κτιρίων η Δημοτική Αρχή απάντησε πως αρμόδιος φορέας είναι ο ΟΑΣΠ και εκτιμά πως το πρόγραμμα ελέγχου δημόσιων κτιρίων συνεχίζεται.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις και τους περιορισμούς του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η δημοτική αρχή απάντησε πως στον ενιαίο Δήμο ωφελούνται από τα προγράμματα 990 άτομα και απασχολούνται 59 υπάλληλοι. Παρότι τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν αλλάξει, η δημοτική αρχή πιστεύει πως θα προσεγγιστεί ο αριθμός των ήδη επωφελούμενων. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός τότε αναμένεται να αυξηθεί το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί, αφού το ποσό ανά επωφελούμενο αυξάνεται στα 2000 ευρώ από τα 1200.

Τέλος σε επερώτηση που κατατέθηκε για το εργοστάσιο της βιομάζας, ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής την επόμενη εβδομάδα, ενώ για τη σηματοδότηση των δρόμων της Νέας Αγχιάλου ανακοινώθηκε ότι θα δαπανηθούν 10.000 ευρώ.

 

Στον εισαγγελέα για

τα 5 ευρώ στο νοσοκομείο

 

Πρόταση να απευθυνθεί ο Δήμος στον εισαγγελέα για να προστατέψει τους πολίτες από τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου που κατά παράβαση των Νόμων εισπράττει 5 ευρώ από τους ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Κλημόπουλος. «Ή κάποιος ψεύδεται και αυτός είναι ο υφυπουργός που δήλωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η αφαίμαξη του κόσμου στα επείγοντα του Αχιλλοπούλειου ή κάποιος κλέβει τον κόσμο στο Νοσοκομείο» είπε ο κ. Κλημόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι η ενέργεια είναι παράνομη από κάθε άποψη. «Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει» είπε ο κ. Μαυρογιάννης για τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου, ενώ τέθηκε και πρόταση να κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του διοικητή.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστασίου τόνισε ότι στο Νοσοκομείο έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για τα 5 ευρώ στα επείγοντα και δήλωσε ότι ο κόσμος εμπαίζεται από τη διοίκηση. Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για το θέμα, αλλά δεν κοινοποιήθηκε στο Αχιλλοπούλειο.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το