Photo Gallery, Αθλητισμός

Προβληματίζουν οι απουσίες

Μόνχε, Ουμπίντες και Άλβαρεζ δεν θα ενισχύσουν τον Ολυμπιακό Β. στο ματς με τον Πανσερραϊκό

Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ωστόσο, η ήττα με 2-1 του δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το έργο των «ερυθρολεύκων» θα είναι εύκολο στη ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο Πανθεσσαλικό, όμως ο καλός Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του είναι σε θέση να πετύχει μια ιστορική πρόκριση.

Το γκολ του Σανκαρέ με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν το σκορ σε 2-1 ήταν πολύ σημαντικό, όμως την τεχνική ηγεσία θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αμυντική της λειτουργία.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία, ενώ δεν υπήρχε η αλληλοκάλυψη όπως στα προηγούμενα ματς.

Ο Μάκης Κατσαβάκης με δηλώσεις του την επομένη του πρώτου ημιτελικού υποστήριξε ότι στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός Βόλου θα πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου: «Έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε απόλυτο φαβορί. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα, το έδειξε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε, αλλά για να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό θα πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση.

Στο προχθεσινό παιχνίδι δεν βγήκαν τα προσωπικά μας μαρκαρίσματα. Πιστεύω ότι θα διορθώσουμε κάποια πράγματα ενόψει της ρεβάνς. Πάντως, θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει το σκορ πριν δεχθούμε το δεύτερο γκολ, στη φάση όπου η κεφαλιά του Μαρτίν σταμάτησε στο δοκάρι».

Για τον επαναληπτικό της 16ης Μαρτίου ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε:  «Σίγουρα θα υπάρχουν πάνω από 13-15 χιλιάδες φίλαθλοι, καθώς έχουν προπωληθεί ήδη 5000 εισιτήρια. Σίγουρα θα πάρουμε βοήθεια από τον κόσμο, όμως θα πρέπει να βελτιωθούμε, να υπολογίσουμε τον αντίπαλο και στο τέλος πιστεύω θα πάρουμε την πρόκριση».

Ο κ. Κατσαβάκης αναφέρθηκε και στη δύσκολη συνέχεια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Δύο στόχοι, συσσωρευμένα παιχνίδια, μας φορτώνουν με κούραση και κυρίως τους επιθετικούς. Θα πέσει το βάρος σε κάποια παιδιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άλλο στόχο που είναι η 5άδα, η συμμετοχή στα πλέι οφ, για να παλέψουμε για την έξοδο στην Ευρώπη».

Σημαντικές απουσίες

Ο πρώτος ημιτελικός με τον Ατρόμητο ανήκει στο παρελθόν, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να βλέπουν πλέον μπροστά τους την αυριανή αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα αρχίσει στις 17.15.

Το βολιώτικο συγκρότημα θα πρέπει πέρα από τον αντίπαλο, ο οποίος θα αγωνιστεί χωρίς άγχος καθώς ουσιαστικά δεν ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία, να ξεπεράσει την κούραση από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, αλλά και τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

Ο Μάκης Κατσαβάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Λέαντρο Άλβαρεζ και Χαβιέ Ουμπίντες, καθώς και του τραυματία Βιθέντε Μόνχε. Για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια θα απουσιάσουν από την ομάδα ταυτόχρονα και οι τρεις Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν τη δύναμη του Ολυμπιακού στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η απουσία του Μόνχε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν εμφανής, καθώς είναι ένας παίκτης που βοηθά σημαντικά, πέρα από την επίθεση και στον ανασταλτικό τομέα. Αν λάβουμε υπόψη το πόσο σπουδαία δουλειά κάνει ο Άλβαρεζ μέσα στο παιχνίδι, αλλά και την προσφορά του Ουμπίντες στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, καταλαβαίνουμε πόσο πολύ θα πρέπει να προσπαθήσουν οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη στον αυριανό αγώνα τον Πανσερραϊκό.

Δεν αποκλείεται η τεχνική ηγεσία να αλλάξει το σύστημα της ομάδας, μετατρέποντάς το σε 4-4-2. Αυτό θα φανεί στη σημερινή προπόνηση, όπου ο Μάκης Κατσαβάκης θα δοκιμάσει το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει.

Αλλαγές στην άμυνα δεν πρόκειται να υπάρξουν, καθώς οι Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκας θα αποτελέσουν την τετράδα στα μετόπισθεν, με τον Γιακούποβιτς να κάθεται κάτω από τα δοκάρια. Στη μεσαία γραμμή σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Καπετάνος, Ρόκας, Μπρέσκα, ενώ ο Ακόστα πιθανότατα θα ξεκινήσει ως βασικός. Από εκεί και πέρα οι Νέμεθ, Μαρτίν και Σολάκης διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις, με τους δύο πρώτους να συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες.

Εκτός του Μόνχε που ακολουθεί θεραπεία (υποφέρει από θλάση α’ βαθμού στον δικέφαλα), τραυματίας είναι και ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος και δεν υπολογίζεται από τον Μάκη Κατσαβάκη.

Ο Πανσερραϊκός

Μετά τους Πάμπλο Άμο και Γιουλ Μαβενέ, οι οποίοι έλυσαν τα συμβόλαιά τους με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και ο Πάμπλο Άλβαρεζ έχει κληθεί να λύσει κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με την ομάδα των Σερρών.

Εκτός από τους παίκτες που θα φύγουν από τον Πανσερραϊκό, δεδομένη είναι και αποχώρηση του προπονητή, Μόμτσιλο Βούκοτιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός περιμένει την ειδοποίηση των διοικούντων προκειμένου να περάσει από τα γραφεία και να λύσει επίσημα τη συνεργασία του με τον Πανσερραϊκό, τη στιγμή που ο αγώνας με τον Ολυμπιακό Βόλου πλησιάζει.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παντελιάδης δεν μετέχει στις προπονήσεις, αφού έχει πρόβλημα στο γόνατο. Αντίθετα, κανονικά προπονείται πλέον ο Παπάζογλου, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη φτέρνα.

Ο Ζαχαριάδης

«σφυρίζει»

Ολυμπιακός Β.-

Πανσερραϊκός

Ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανσερραϊκό. Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Λάζαρος Δημητριάδης επίσης από την Μακεδονία και Γιώργος Γεωργιάδης από την ΕΠΣ Κοζάνης. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Αριστομένης Κουτσιαύτης από την ΕΠΣ Άρτας.

Ποδοσφαιριστές

θα μοιράσουν

προσκλήσεις

σε παιδιά

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία του Βόλου (Αργοναυτών με Ογλ), οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου Λέαντρο Άλβαρεζ, Χαβιέ Ούμπιντες και Βιθέντε Μόνχε θα μοιράσουν 100 δωρεάν παιδικές-μαθητικές προσκλήσεις για παιδιά έως 14 ετών (μαθητές δημοτικού και γυμνασίου) για το δεύτερο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 18:00. Έτσι τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές καθώς και να πάρουν αφίσες της ομάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το