Αθλητισμός

Προβληματίζει η στάση της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Β.

Οι πληροφορίες της «Θ» επιβεβαιώθηκαν πλήρως και όπως γράψαμε χθες, το Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν πρόκειται να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, προκειμένου να πάρει – επιτέλους – την απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι κινήσεις του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος εσκεμμένα καθυστερεί να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να αποκλειστεί – τελείως – το ενδεχόμενο συμμετοχής της βολιώτικης ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ήδη, όπως φαίνεται, οι διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν συμβιβαστεί με τη Β’ Εθνική και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αντίδραση.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Πηγές από την ΕΠΟ αναφέρουν πως η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα γίνει είτε την Τρίτη 17 Ιουλίου, είτε δύο μέρες αργότερα την Πέμπτη 19/7. Θα απομένει, δηλαδή, σχεδόν ένας μόλις μήνας για τη έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και όπως είναι φυσικό τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν στον Ολυμπιακό Βόλου να δημιουργήσει μια ομάδα από το μηδέν, η οποία θα προλάβει να παρουσιαστεί έτοιμη στην αφετηρία του πρωταθλήματος, ακόμη κι αν τη δεχόταν η Λίγκα.

Μοιραία, στον Ολυμπιακό κοιτάζουν πως θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της «Football League» και φαίνεται πως έχουν πάρει τις διαβεβαιώσεις πως ο σύλλογος θα αγωνιστεί τελικά στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος με δηλώσεις του είχε επισημάνει πως η αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες θα γίνει σε συνεργασία της ΕΠΟ με τις λίγκες. Παρότι η νομική βάση υπάρχει για να πιέσει ο Ολυμπιακός Βόλου και να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, η διοίκηση της ΠΑΕ δεν φαίνεται διατεθειμένη, πλέον, να συνεχίσει να παλεύει για την αποκατάσταση του δίκαιου και της νομιμότητας.

Εφόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής να αγωνιστούν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη Football League, όπως άλλωστε το δήλωσε και ο πρόεδρός της λίγκας, κ. Σπύρος Καλογιάννης, έχει βρεθεί το νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν οι παραπάνω ομάδες στο πρωτάθλημα. Στην ουσία η ΕΠΟ έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και μπορεί να επιβάλλει τις αποφάσεις της στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ποιος από τους παράγοντες της Football League δεν θα ήθελε στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής να υπάρχουν ομάδες με κόσμο και ιστορία, έτσι ώστε να αποκομίσουν οι ΠΑΕ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα;

Υπάρχουν, ωστόσο, και πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου που αισθάνονται προδομένοι και απογοητευμένοι, από το γεγονός ότι έγινε ένας μεγάλος αγώνας και από μέρους τους, για να επιστρέψει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, δίχως η ΠΑΕ να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που είχε και έχει στα χέρια της και ιδιαίτερα την καταγγελία που έχει κάνει στην ΟΥΕΦΑ. Αλήθεια, τι γίνεται με τον Πειθαρχικό Επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση να εξετάσει αν η ΕΠΟ τήρησε ή όχι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Εξέτασε, τελικά την υπόθεση, συνέταξε την έκθεσή του στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να αποφασίσει στη συνέχεια η ΟΥΕΦΑ ή η ΠΑΕ έχει «παγώσει» την υπόθεση, όπως έγινε και με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις του Ολυμπιακού στην Ελλάδα;

Θα δηλώσει έδρα

το Πανθεσσαλικό

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιστεί στη Football league, η διοίκηση της ΠΑΕ θα δηλώσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Πανθεσσαλικό Στάδιο ως έδρα.

Με το που ανάψει το «πράσινο φως» η ΕΠΟ για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα γίνουν και οι τελικές συζητήσεις με τα Τουριστικά Ακίνητα.

Με δεδομένο ότι και η Νίκη Βόλου θα δηλώσει ως έδρα το Πανθεσσαλικό για τους αγώνες της στο πρωτάθλημα της Football League της νέας αγωνιστικής περιόδου, το Στάδιο αναμένεται να «ζωντανέψει» και πάλι, καθώς κάθε εβδομάδα θα φιλοξενεί ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε πως στην περίπτωση που οι δύο ομάδες του Βόλου αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία και δηλώσουν το Πανθεσσαλικό, ως έδρα, θα ζητήσουν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κλειδάριθμο, έτσι ώστε να μην συμπίπτουν οι αγώνες έδρας.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν κάνει τον σχεδιασμό για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας που θα ισχύσουν, οι οποίες θα είναι πολύ προσιτές και προσαρμοσμένες στην οικονομική κρίση που υπάρχει, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, πως πέρυσι πολλοί ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου που έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας, τα οποία και δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν, από τη στιγμή που η ομάδα δεν αγωνίστηκε όχι μόνο στη Σούπερ Λιγκ, αλλά σε κανένα πρωτάθλημα. Αναμένεται να δούμε ποια πολιτική θα ακολουθήσει η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τους περσινούς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Οταν έλεγα πρίν απο μέρες οτι στον Βόλο δεν υπάρχουν πολιτικοί και παράγοντες με κάκαλα….. επιβεβαιώθηκα πλήρως.Πρώτον ώς πρός εκείνους που πίστευαν ότι τον Ολυμπιακό θα αποκαταστούσαι ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης,και δεύτερον ότι η ίδια η διοίκηση θα πουλούσε με τον χειρώτερο τρόπο όλους εκείνους που έκαναν δίκαια ,πορείες, διαμαρτυρίες, και ένα σωρό άλλες κινητοποιήσεις και που προπαντός πίστεψαν οτι θα εξαντλούνταν όλες εκείνες οι νόμιμες ενέργειες, όχι απλά για να δικαιωθεί η ομάδα ,αλλά για να δείξουν στον απλό πολίτη οτι υπάρχει κράτος δικαίου, (που στην Ελλάαδα έχει πάψει προ πολού να υπάρχει),αλλά να προσφύγουν στις αρμόδιες ομοσπονδίες ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.Αν δείτε κανέναν απο αυτούς που έσκιζαν τα ιμάτια τους οτι θα προσφύγουμε εκεί, θα προσφύγουμε εδώ, πείτε μου και εμένα να πάμε να τον βρούμε.Τώρα περισσότερο απο ποτέ φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο τιποτένια ανθρωπάκια κυκλοφορούν στο Βόλο και λανσάρωνται για πολιτικοί και για παράγοντες παίζοντας το κάθε λογής συμφεροντολογικό παιχνίδι τους σε βάρος των απλών και αγνών φιλάθλων που μέσα απο το ποδόσφαιρο προσπαθούσαν να διώξουν την μιζέρια στην οποία μας οδήγησαν υπάνθρωποι όπως αυτοί του ΠΑΣΟΚ,και που συνεχίζουν δυστυχώς να μας οδηγούν υποτακτικοί σαν τον Σαμαρά ,τον γκάνγκστερ Βενιζέλο και τον σοβαρό;;κολαούζο τον κυρ Φώτη τον Κουβέλη
    ¨Ανθρωποι και ανθρωπάκια……………

Μοιραστείτε το