Κατηγορίες: Αθλητισμός

Προβλημάτισε ο Ολυμπιακός Β. χάνοντας με 2-0 από τον Αιγινιακό

Μετά την βαριά ήττα με 4-0 από τον Λεβαδειακό, μία εβδομάδα αργότερα ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε με 2-0, αυτή τη φορά από τον Αιγινιακό στο γήπεδο «Γιάννης Παραλικίδης», στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων», εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα απογοήτευσε με την εμφάνισή της, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στις τρεις γραμμές.

Αντίθετα, ο Αιγινιακός που έφτασε δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα (θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Football League) συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά (αντιμετώπισε επίσης την Ξάνθη και τη Νίκη Βόλου) και δείχνει πως βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν δύο Σκοπιανοί. Ο Ιβάν Μιτρόφ στο 6’ και ο υπό δοκιμή Σκοπιανός Τσβέταν Τσουρλίνοφ στο 52’.

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στον Ολυμπιακό, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο (ο Γιώργος Βαζάκας χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες).

Η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» ήταν χειρότερη και από αυτή του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό, καθώς υπήρχαν διαστήματα στο παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα παρουσιάστηκε κουρασμένη από την προετοιμασία, ανέτοιμη αγωνιστικά και με μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Βέβαια, όλα ξεκινούσαν από την μεσαία γραμμή, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να μην μπορούν να φτάσουν σε θέση βολής και να μην απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Αιγινιακού.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο πρώτο ημίχρονο με σύστημα 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γεωργίου, ο Καρράς αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Κόμνος στο αριστερό. Οι Μελίσσης και Αρβανίτης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Ολίσε αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν επίσης οι Καπετάνος, Κατσίκης και στις πτέρυγες ο Μπρέσκα δεξιά και ο Ακόστα, που έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Γενγκά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 1-0 μόλις στο 6’ με γκολ του Ιβάν Μιτρόφ. Αφού πρώτα δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, κατάφερε να σημειώσει το γκολ με τον Σκοπιανό μεσοεπιθετικό.

Στο 2’ ο Ζούρκος έκανε τη σέντρα, ο Δήμος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μιλόσκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε για να διώξει σωτήρια ο Γεωργίου.

Στο 5’ σουτ του Μιτρόφ απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αιγινιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ιβάν Μιτρόφ με ωραία προσπάθεια ξεπέρασε δύο παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, γράφοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τα προβλήματα να είναι πολλά στο χώρο του κέντρου και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μην μπορούν να απειλήσουν το τέρμα του Τόλια. Μάλιστα, στο 14’ λίγο έλειψε να δεχθούν και τρίτο τέρμα. Οι Γκατζολάρι και Μιλόσκοβιτς συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το μοναδικό κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο στο 42’ σε σουτ που επιχείρησε ο Γενγκά, με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Σαμαρά και να φεύγει έξω από την εστία του Αιγινιακού.

 

Ίδιο σκηνικό

και στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Βαζάκας άλλαξε όλη την ενδεκάδα, αλλά και το σύστημα με το οποίο αγωνίστηκε η ομάδα (ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 4-2-3-1). Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Σταυράκης, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Ζέρης και Κατσιαρός (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Γιαλούσης και Κωστούλας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ρόκας και Πινδώνης, ο Πόνσε είχε ρόλο οργανωτή στην ομάδα, ο Δεινόπαπας έπαιξε δεξιά, ο νεαρός Χαλκιάς αριστερά, ενώ ο Ντινόπουλος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με μεγαλύτερη όρεξη στο παιχνίδι. Ωστόσο, τη στιγμή που η ομάδα ανέβαινε και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, δέχθηκε στο 52’ το 2-0 από τον Αιγινιακό από μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα ο Καρακατσάνης εκτέλεσε φάουλ και ο υπό δοκιμή Σκοπιανός Τσεντάν Τσουρλίνοφ με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 60’ ο Αιγινιακός έχασε νέα ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Μιλόσκοβιτς απέφυγε τον Κατσιαρό, δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Σταυράκη και στη συνέχεια της φάσης ο Σίκινιτς με νέα προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός, πάντως και στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε με την εμφάνισή του, καθώς μόλις στο 87’ δημιούργησε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει και να μειώσει το σκορ. Μακρινό σουτ του Ρόκα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Πόνσε, με τον Πινδώνη να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 90’ για τον Αιγινιακό, με τον Σκοπιανό Τσουρλίνοφ να πιάνει ανάποδο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Διαιτητής: Παραργυρίου (ΕΠΣ Πιερίας)

Βοηθοί: Κήφος, Λαφατζής (ΕΠΣ Πιερίας)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος (46΄ Μπαϊμάκης), Πετκάκης (72΄ Κιβρακίδης), Γιαζιτζόγλου (65΄ Λ. Αχαλινόπουλος), Σαμαράς, Δήμου (55΄ Λιόλιος), Γκατζολάρι (46΄ υπό δοκιμή Τσορλίνοφ), Φαμπίνιο (46΄ Χατζής), Μίτροφ (46΄ Καρακατσάνης), Ζούρκος (52΄ Σαββίδης), Σίκιμιτς (65΄ Δερμιτζόγλου), Μιλόσκοβιτς (70΄ Κ. Αχαλινόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γεωργίου (46’ Σταυράκης), Καρράς (46’ Ζέρης), Κόμνος (46’ Κατσιαρός), Μελίσσης (46’ Κωστούλας), Αρβανίτης (46’ Γιαλούσης), Ολίσε (46’ Πινδώνης), Καπετάνος (46’Ρόκας), Ακόστα (46’ Χαλκιάς, 65’ Κολημήτρας), Μπρέσκα (Δεινόπαπας), Κατσίκης (46’ Πόνσε) Γενγκά (46’ Ντινόπουλος).

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Χάρης Δούκας είναι έτοιμος να κάνει το άλμα και τη διαφορά για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη

Του Γιάννη Αναστασίου*   Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα της εσωκομματικής του εκλογικής διαδικασίας, οφείλει να πρωταγωνιστήσει…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αιμοδοσία

Μια ακόμη αιμοδοσία έγινε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Βελεστίνο. Οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους ανταποκρίθηκαν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Καραμπερόπουλου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα προσκαλούν στην παρουσίαση του πρόσφατου…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Τα βλέμματα στο Βελεστίνο για τον αυριανό αγώνα Ρήγας-Σαρακηνός

Στο Βελεστίνο διεξάγεται αύριο Κυριακή στις 4 μ.μ. το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Α’…

28 Σεπτεμβρίου 2024

«Αζήτητοι» στις προβολές του CineDoc Βόλου

Για την πρεμιέρα της κινηματογραφικής περιόδου 2024-2025 το CineDoc Βόλου παρουσιάζει το καινούριο και βραβευμένο…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Με άλλο αέρα ο Βόλος υποδέχεται την Καλλιθέα στο ντεμπούτο Πουρσαϊτίδη

Με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο Βόλος υποδέχεται σήμερα στις 5 το…

28 Σεπτεμβρίου 2024