Photo Gallery, Τοπικά

Προβλήματα από τη νέα χιονόπτωση στη Μαγνησία

 

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο


Νέες καθιζήσεις και κατολισθήσεις προκλήθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, με το χιόνι σε αρκετές περιοχές να φτάνει ακόμη και στους 30 πόντους. Οι κεντρικοί δρόμοι παρέμεναν ανοιχτοί, ενώ συνεργεία της Δημοτικής Αρχής έδιναν «μάχη» για τον αποχιονισμό στο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία στο Ανατολικό Πήλιο διεξάγεται κανονικά, ωστόσο η Δημοτική Αρχή συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όπου οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί, αλλά λόγω του παγετού καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, με τους οδηγούς να είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο μεταξύ, ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σκόπελο και την Αλόννησο, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, με συνέπεια από το βάρος του χιονιού, που κατά τόπους έφτανε ακόμα και στους 30 πόντους, να προκληθούν νέες καθιζήσεις δρόμων και κατολισθήσεις βράχων.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, τα προβλήματα καταγράφονται στο δρόμο Καράβωμα – Ζαγοράς, στην είσοδο του χωριού, και στο Πουρί, στις καθιζήσεις του οδοστρώματος που σημειώθηκαν με το πρόσφατο κύμα του χιονιά, με την κατάσταση, ωστόσο, να επιδεινώνεται χθες.

Από τα στοιχεία του Δήμου προκύπτει ότι εξαιτίας του χιονιά καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή νέες καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ενώ πλέον αναμένεται η ύφεση των καιρικών φαινομένων, προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα σημεία καθιζήσεων και κατολισθήσεων για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Στο μεταξύ, το ύψος του χιονιού στη Ζαγορά ανέρχεται στους 15 πόντους, στο Μούρεσι τους 30, με το εθνικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό και τα συνεργεία του Δήμου να δίνουν «μάχη» για τον αποχιονισμό στο αντίστοιχο εσωτερικό.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους οδηγούς ότι η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, ωστόσο πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί λόγω του παγετού.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν από τη νέα σφοδρή χιονόπτωση» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Κ. Λάσκος «διατηρώντας με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας τους δρόμους ανοιχτούς. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του παγετού» αναφέρει ο κ. Λάσκος.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Νίκ. Ευαγγέλου σημειώνει ότι «από τη σφοδρή χιονόπτωση οξύνθηκε το πρόβλημα στα σημεία των καθιζήσεων στα δύο ήδη γνωστά σημεία Καράβωμα – Ζαγορά και Πουρί, ενώ καταγράφονται και περαιτέρω ζημιές με νέες καθιζήσεις και κατολισθήσεις. Οι ζημιές θα αποκατασταθούν με την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και δίνουμε «μάχη» για τον αποχιονισμό στο εσωτερικό οδικό δίκτυο» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς κ. Γ. Αγγελέτος τονίζει ότι «αντιμετωπίσαμε προβλήματα στους δρόμους, διότι τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν εμφανίστηκαν στη Ζαγορά».

Στο Νότιο Πήλιο

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, με το χιόνι και τον παγετό να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή, τα κυριότερα προβλήματα καταγράφηκαν λόγω του παγετού στο εθνικό δίκτυο στο ύψος των Αφετών και στο αντίστοιχο του Μετοχίου προς Αργαλαστή.

«Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Πηλίου κ. Θαν. Φλέρης «και παρατηρήθηκαν προβλήματα στους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό. Το εθνικό δίκτυο είναι ανοιχτό, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του παγετού και να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας γίνεται ρίψη αλατιού στους δρόμους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Με τα συνεργεία μας διατηρούμε ανοιχτούς τους δρόμους και στο εσωτερικό δίκτυο» καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Πηλίου.

Στις Βόρειες Σποράδες

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στη Σκόπελο και την Αλόννησο και κυρίως στα ορεινά των δύο νησιών των Βορείων Σποράδων, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην Αλόννησο δόθηκε εντολή από τη Δημοτική Αρχή σε χειριστές μηχανημάτων να σπεύσουν στα ορεινά και κυρίως στην περιοχή Γέρακας για τον αποχιονισμό των δρόμων, ενώ στους οικισμούς του νησιού δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

Βαγγέλης Καραμάνης

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το