Τοπικά

Πριμοδότηση της ΕΑΣ Βόλου σε παραγωγούς καλαμποκιού

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Με συμπληρωματική τιμή 0,02 ευρώ το κιλό ενισχύει τους παραγωγούς καλαμποκιού η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Βόλου, με την αντίστοιχη τελική να διαμορφώνεται στο 0,17 ευρώ, στο πλαίσιο πριμοδότησης των αγροτών. Παράλληλα, 0,02 ευρώ το κιλό θα δοθούν επιπλέον στους παραγωγούς για τις ποσότητες πρόβειου γάλακτος. Επίσης, σε συμφωνία με τράπεζα ήρθε η Συνεταιριστική Οργάνωση Βόλου, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρότασης αγοράς παραγωγικών περιουσιακών μονάδων της ΕΑΣ Λάρισας για λογαριασμό ομάδων παραγωγών, όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, από την ΕΑΣ Βόλου.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΣ Βόλου αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικ. Πρίντζος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε τα μέλη της ότι, αφού εκτιμηθούν  τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2013, θα ανακοινώσει στον αγροτικό κόσμο το προϊόν το οποίο θα πριμοδοτηθεί.

Απεφασίσθη λοιπόν να δοθεί στο καλαμπόκι συμπληρωματική τιμή 2 λεπτών στους παραγωγούς που παρέδωσαν το προϊόν τους στην ΕΑΣ Βόλου, καθόσον φέτος η τιμή αυτού του προϊόντος ήταν πολύ χαμηλή.

Ως γνωστό για το προϊόν αυτό είχαν δοθεί 15 λεπτά και με τα επιπλέον 2 λεπτά το κιλό η τελική τιμή στο καλαμπόκι διαμορφώνεται στα 17 λεπτά, η συμπληρωματική αυτή τιμή θα δοθεί στους παραγωγούς στο τέλος του μηνός.

Επίσης απεφασίσθη να δοθούν στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Βόλου επιπλέον του μισθού τους 500 ευρώ. Ήδη έχουν δοθεί τα 200 ευρώ και σύντομα θα δοθούν τα υπόλοιπα.

Ακόμη ελήφθη απόφαση για να δοθούν επιπλέον 2 λεπτά στην ήδη ισχύουσα τιμή του πρόβειου γάλακτος από την 01-12-2013.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη, όπως και με το γενικό γραμματέα κ. Μ. Κορασίδη, καθώς και με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο ανακοινώνει ότι τακτοποιήθηκε το θέμα των κτηνοτρόφων της περιοχής του Αλμυρού που αφορούσε στους ελλειμματικούς βοσκοτόπους.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου συναντήθηκε και με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και συζήτησε το θέμα της χρηματοδότησης του αγροτικού κόσμου εκ μέρους της τράπεζας, καθώς και το θέμα του ΟΣΔΕ. Συζητήθηκε διεξοδικά με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και η πρόταση της ΕΑΣ Βόλου για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ Λάρισας που αφορούν σε εκκοκκιστήρια, αποθηκευτικούς χώρους, σιλό, κλπ. Ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση και υπήρξε συμφωνία για επίλυση στο μέτρο του δυνατού των πιο πάνω θεμάτων.

Υπήρξε επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχα όπου συζητήθηκε επίσης το θέμα του ΟΣΔΕ, καθώς και άλλων θεμάτων που αφορούν στους αγρότες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το