Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρεμιέρα το σαββατοκύριακο στην ΕΠΣΘ

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού το σαββατοκύριακο θα έχουμε την πρεμιέρα στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πυράσου με τον Μαγνησιακό που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο των Μικροθηβών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πρεμιέρα με ντέρμπι θα έχουμε στην Α’ τοπική κατηγορία, αφού την Κυριακή θα «συγκρουστούν» δύο ομάδες που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Πύρασο και Μαγνησιακό που θα κοντραριστούν στο γήπεδο των Μικροθηβών στις 5 το απόγευμα της Κυριακής. 

Οι Αγχιαλίτες τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μετείχαν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Για τρεις περιόδους εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο τη Μαγνησία, αλλά πέρυσι μία σειρά ατυχιών είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό τους. Όπως είναι λογικό θέλουν να επιστρέψουν σε εθνική κατηγορία και γι’ αυτό η διοίκηση φρόντισε να κρατήσει τον βασικό κορμό της ομάδας, που ενισχύθηκε και σε ορισμένες θέσεις που είχε ανάγκη.

Όσο για τον Μαγνησιακό, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Α’ κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» του Βόλου έχουν μία νεανική ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο το οποίο αρέσει στους φιλάθλους. Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και στο νέο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες αναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του «τριπόντου», όπως δήλωσαν στη «Θ» και οι προπονητές τους. Ο Νίκος Χατζηκυριακίδης του Πυράσου μας είπε: «Το παιχνίδι μας με τον Μαγνησιακό θεωρείται και όχι άδικα ως το σημαντικότερο της 1ης αγωνιστικής. Δύο καλές ομάδες θα διεκδικήσουν τη νίκη και πιστεύω ότι θα προσφέρουν όμορφο θέαμα. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, γνωρίζοντας ότι κάθε πρεμιέρα κρύβει …παγίδες. Θεωρώ ότι όποια ομάδα παρουσιαστεί πιο ψύχραιμη στον αγωνιστικό χώρο και δεν παρασυρθεί από κάποιο παροδικό ενθουσιασμό, πως θα βρεθεί πιο κοντά στην τελική επικράτηση.

Ως Πύρασος θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα και θα τα καταφέρουμε αν παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος μας σε όλα τα παιχνίδια. Αν το πετύχουμε τότε σίγουρα θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Μαγνησιακού Βασίλης Πανόπουλος τόνισε: «Ο Πύρασος τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο έπαιζε στη Δ’ Εθνική, αλλά πρωταγωνιστούσε κιόλας. Με δεδομένο ότι δεν έχει αλλάξει το ρόστερ του σε μεγάλο βαθμό, καταλαβαίνει κανείς ότι η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, θα είναι μία πρόκληση για μας να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο.

Γνωρίζουμε ότι ο Πύρασος διαθέτει έμπειρους παίκτες και μεγάλο του «όπλο» αποτελεί η επιθετική του γραμμή. Εμείς θα αντιπαρατάξουμε τον ενθουσιασμό και βέβαια θα αγωνιστούμε και εμείς επιθετικά διότι αυτή είναι η φιλοσοφία μας, δηλαδή να παίζουμε πάντα για τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Πύρασος δεν έχει προβλήματα. Αντίθετα από τον Μαγνησιακό θα απουσιάσει ο Ζιάκας για προσωπικούς λόγους, ενώ τρεις παίκτες είναι αμφίβολοι. Ο λόγος για τους Κατή και Μοσχολούρη που είναι ανέτοιμοι αγωνιστικά, καθώς και τον Θ. Ανατολή που είναι φοιτητής στα Γιάννενα και την Παρασκευή δίνει μάθημα.

 

Οι άλλοι αγώνες

Η αυλαία της Α’ κατηγορίας ανοίγει από αύριο Σάββατο, όπου ο επίσης προερχόμενος από τη Δ’ Εθνική Γ.Σ. Αλμυρού θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Θησέα. Επίσης ο Πρωτεσίλαος θα υποδεχθεί την Α.Ε. 2002 και ο νεοφώτιστος Άρης Μελ. τον Σαρακηνό.

Την Κυριακή, εκτός της αναμέτρησης του Πυράσου με τον Μαγνησιακό, θα γίνουν τα παιχνίδια Σκιάθος-Αίας Σούρπης, Πανιώνιος-Α.Ε. Διμηνίου, Ακρόπολη-Εθνικός και Δήμητρα-Αγία Παρασκευή.

Στη Β’ κατηγορία θα διεξαχθούν τέσσερα ματς αύριο Σάββατο, με την Μακρινίτσα να αντιμετωπίζει τον Άθλο, τον Διαγόρα την Ιωλκό, τον Τοξότη τη Δάφνη και τις Μικροθήβες την Αγχίαλο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες: Άνθιμος Γαζής-Νέοι Αθλητές Νίκης, Απόλλων Κροκίου-Ηρακλής Βόλου, Αστέρας Ριζομύλου-Πηλέας και Δημητριάς-Απόλλων Καναλίων.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους έχουν ως εξής:

 

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 15/9

Γηπ. Πτελεού, 17.00, Πρωτεσίλαος-Α.Ε. 2002: Τρυφωνίδης, Γιάννης, Αθηναίος.

Κ. Λεχωνίων, 17.00, Θησέας-Γ.Σ. Αλμυρού: Σκουλάς, Τασιόπουλος, Ζήσιος (παρ. Ρούσης).

Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Άρης Μελ.-Σαρακηνός: Δημητριάδης, Τσάγγαρης, Κουρσοβίτης.

Κυριακή 16/9

Σκιάθου, 13.30, Σκιάθος-Αίας Σούρπης: Καπέσιος, Κατσαρός, Σφυρής.

Νεάπολης, 17.00, Πανιώνιος-Α.Ε. Διμηνίου: Κρητικός, Κόκκαλης, Τσαμαδιάς (παρ. Παγωνόπουλος).

Μικροθηβών, 17.00, Πύρασος-Μαγνησιακός: Δαλούκας, Πετρόπουλος, Π. Σακκάς (παρ. Κωνσταντέλος).

Σέσκλου, 17.00, Ακρόπολη-Εθνικός: Ρούσης, Αναστασίου, Μεταξιώτης.

Ευξεινούπολης, 17.00, Δήμητρα-Αγ. Παρασκευή: Θεοχάρης, Γκουγκινούδης, Παπαπορφυρίου.

 

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 15/9

Πορταριάς, 17.00, Μακρινίτσα-Άθλος: Κουσκούνη, Δαλούκας, Τσιγγινές (παρ. Παπακλωνάρης).

Στεφανοβικείου, 17.00, Διαγόρας-Ιωλκός: Παλιούρας, Σαρακατσάνος, Δ. Σακκάς (παρ. Κουσκουρίδας).

Νεάπολης, 17.00, Τοξότης-Δάφνη: Γόργορης, Νικόπουλος, Κωστόπουλος (παρ. Κουζάκης).

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 17.00, Μικροθήβες-Αγχίαλος: Ματσούκας, Δημητράκης, Καρακίτσος.

Κυριακή 16/9

Καλών Νερών, 11.30, Ανθ. Γαζής-Ν.Α. Νίκης: Χαλβατζάκος, Καλατζής, Παπαχρήστος (παρ. Μούντανος).

Πλατάνου, 17.00, Απόλλων Κρ.-Ηρακλής Β.: Χαρβάλας, Κουβάτα, Κουρή.

Ριζομύλου, 17.00, Αστέρας Ριζ.-Πηλέας: Βλάχος, Β. Μαγουλιανίτης, Κ. Μαγουλιανίτης (παρ. Κουσκουρίδας).

Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Δημητριάς-Απόλλων Καν.: Τσακούμης, Μπουργάνης, Βαζούρας (παρ. Βράκας).

* Τα φύλλα αγώνος της Α’ και Β’ τοπικής θα δοθούν από την ΤΕΔ σήμερα Παρασκευή 14/9/12 και από ώρα 18.00 έως 20.00.

Οι ποινές της ΕΠΣΘ

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ αποτελούμενη από τους Αντώνιο Ξηρό πρόεδρο και από τους Γεώργιο Παππή – εισηγητή και Αντώνιο Ακτσιαλή ως μέλη και από την γραμματέα Αριάδνη Χάλαρη, συνεδρίασε στις 13-9-2012 στα γραφεία της, προκειμένου να επιληφθεί των φύλλων αγώνων της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ΕΠΣΘ, που διεξήχθησαν την 8, 9 και 12/9/2012. Επέβαλε την ποινή μίας αγωνιστικής και προστίμου 10 ευρώ στον Ι. Μόσιο της Ακρόπολης και τον Α. Κουτσιρίμπα του Σαρακηνού. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το