Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική πόλο

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής. Τον Βόλο εκπροσωπούν ο ΝΟΒΑ και η Νίκη που τοποθετήθηκαν στον 3ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Αντίπαλοί τους θα είναι οι Κ.Ο. Καρδίτσας, Ν.Ε. Λαμίας και Ν.Ο. Λάρισας. Την πρόκριση στα τελικά θα πάρουν οι τρεις πρώτοι, ενώ η τελευταία ομάδα θα διεκδικήσει την παραμονή της στα πλέι άουτ. Άνω-κάτω έγινε ήδη το πρωτάθλημα λόγω απαγόρευσης της ΚΟΕ στο να συμμετάσχουν ως παίκτες προπονητές άλλων συλλόγων. Το μέτρο αυτό πλήττει και τις δύο ομάδες του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η α’ φάση της Γ’ Εθνικής του πόλο ξεκινά σήμερα με τη συμμετοχή 18 ομάδων που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους ως εξής:

Α’ όμιλος (κολ. Πετρούπολης): Α.Ο. Βετεράνοι, Πόρτο Ράφτη, Α.Ο. Πετρούπολης, Ν.Ο. Μυτιλήνης.

Β’ όμιλος (Κολ. Ναυπλίου): Ν.Ο. Ρεθύμνου, Ν.Ο. Ναυπλίου, Άρης Κάμπου Χίου, Νηρέας Πατρών.

Γ’ όμιλος (Κολ. Νέας Ιωνίας Βόλου): ΝΟΒΑ, Νίκη Βόλου, Ν.Ε. Λαμίας, Ν.Ε. Λάρισας, Κ.Ο. Καρδίτσας.

Δ’ όμιλος (κολ. «Ποσειδώνιο» Θεσσαλονίκης): Ν.Ο. Καβάλας, Ολυμπιάδα Ιωαννίνων, Ναυσίθοος Κέρκυρας, Νηρέας Κατερίνης, Οξυγόνο Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων την πρόκριση θα πάρουν δέκα ομάδες. Αυτές θα είναι οι δύο πρώτες από τους ομίλους Πετρούπολης και Ναυπλίου και οι τρεις πρώτες από τους ομίλους της Νέας Ιωνίας Βόλου και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα συμμετέχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
Η κλήρωση της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/7 στα γραφεία της ΚΟΕ, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 3-5 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα προβιβαστούν στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ στην Δ’ Εθνική θα υποβιβαστούν οι τρεις ομάδες που θα προκύψουν από τα πλέι άουτ στα οποία θα λάβουν μέρος οι τελευταίες ομάδες των τεσσάρων ομίλων της α’ φάσης.
Ωστόσο, το φετινό πρωτάθλημα έχει ήδη γίνει άνω-κάτω λόγω μίας απόφασης που πήρε η ΚΟΕ στις 17 Μαρτίου και η οποία προστέθηκε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Σωματείο το οποίο χρησιμοποιεί, εν ενεργεία προπονητή, σαν υδατοσφαιριστή, θα μηδενίζεται αυτοδίκαια, χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή ένστασης, από άλλο σωματείο».      

Αυτό ανέτρεψε τα σχέδια αρκετών ομάδων που είχαν αποκτήσει έμπειρους πολίστες, που παράλληλα είναι και προπονητές ή βοηθοί σε άλλους συλλόγους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι σύλλογοι του Βόλου. Έτσι, ο ΝΟΒΑ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νεοαποκτηθέντες Γιάννη Παπαγιαννάκη, Τέλη Κορύτσα και Γιάννη Αλαφάκη, που δούλεψαν φέτος ως τεχνικοί σε ΠΑΟΚ, Άρη και Χαλκίδα αντίστοιχα. Επίσης για τη Νίκη δεν μπορούν να αγωνιστούν ο Γιάννης Μπενόπουλος, που αποκτήθηκε από τον Ο.Υ.Κ.Β., διότι ήταν βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Λευτέρης Μαυρατζώτου διότι ήταν μέλος στο τεχνικό τιμ του Ν.Ο. Αργοστολίου και πιθανόν και ο Θανάσης Κίτσιος, που έχει καταθέσει την άδεια προπονητή και γι’ αυτό έχει ελπίδες να παίξει.

Ας δούμε όμως πως είναι η κατάσταση στα στρατόπεδα των ομάδων του Βόλου.

Ο ΝΟΒΑ

Ο ΝΟΒΑ ξεκινά σήμερα το βράδυ τις υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας τη Ν.Ε. Λάρισας. Αύριο Σάββατο θα δώσει δύο αγώνες με τους Κ.Ο. Καρδίτσας το πρωί και Ν.Ε. Λαμίας το απόγευμα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα θα κοντραριστεί με τη Νίκη. Έχοντας χάσει δύο κατηγορίες σε ισάριθμες χρονιές στον ΝΟΒΑ θέλουν να σταματήσουν την …κατρακύλα και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Παρά τις αναγκαστικές απουσίες των τριών έμπειρων πολιστών ο ΝΟΒΑ έχει ενισχυθεί με τέσσερις παίκτες που είναι οι Πολίτης και Άγγος από τον Ν.Ο. Χαλκίδας, Γιαννόπουλος και Αθανασιάδης από τη Ν.Ε. Πατρών.

Όπως τονίζει ο τεχνικός του Σωτήρης Ζουμπουλιάς η πρόκριση στην τελική φάση είναι ο αρχικός στόχος, ενώ δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την απόφαση της ΚΟΕ: «Είναι ακατανόητη η απόφαση της ΚΟΕ που απαγόρεψε τη συμμετοχή  αθλητών μόνο και μόνο γιατί έχουν δουλέψει φέτος και ως προπονητές. Πολλές ομάδες έχουν πρόβλημα, ενώ και εμείς στηριζόμασταν στους Παπαγιαννάκη, Κορύτσα και Αλαφάκη, που δυστυχώς δεν μπορούμε να τους έχουμε στη διάθεσή μας. Παρ’ όλα αυτά είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε σε όλα τα ματς. Ελπίζω να ξεκινήσουμε με δύο νίκες στα πρώτα παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην τελική φάση και από κει και πέρα βλέπουμε».

Η σύνθεση του ΝΟΒΑ στην α’ φάση της Γ’ Εθνικής θα είναι η κάτωθι: Θεοδόσης Βόντζος, Κώστας Λάμπης (τερματοφύλακες), Χάρης Χατζηιωάννου, Δημήτρης Πολίτης (αμυντικοί), Ζαφείρης Χαλάς, Γιάννης Μαλλιαρός, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Παύλος Μωραϊτόπουλος, Νίκος Αθανασιάδης (περιφερειακοί), Μάνθος Γιαννόπουλος, Θανάσης Κόφφας, Ιορδάνης Άγγος (φουνταριστοί).

Η 15άδα κάθε ματς θα συμπληρώνεται με νεαρούς παίκτες όπως οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Κώστας Νικολάου, Ηλίας Μωυσιάδης, Χρήστος Βοσινάκης, Γιώργος Κατσαμπέκας, Στέφανος Οικονομίδης, Στέλιος Κουκορίνης, Παντελής Βαλιάτζας, Θεόφιλος Ζαμάνης, Σταμάτης Χολέβας, Απόστολος Τζιανής.

 

Η Νίκη

Η Νίκη σήμερα θα έχει ρεπό. Αύριο Σάββατο θα αναμετρηθεί με τους Ν.Ε. Λάρισας (πρωί) και Κ.Ο. Καρδίτσας (απόγευμα), ενώ την Κυριακή θα παίξει με τους Ν.Ε. Λαμίας (πρωί) και ΝΟΒΑ (απόγευμα).

Η φετινή είναι μόλις η τρίτη της χρονιά ως ομάδα. Με το …καλημέρα ήρθε η άνοδος στη Γ’ Εθνική το 2010 και πέρυσι επιτεύχθηκε η παραμονή σε αυτή. Όμως επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη οι «κυανόλευκοι» έβαλαν ψηλά τον πήχη για φέτος. Μάλιστα γι’ αυτό απέκτησαν ικανούς και έμπειρους πολίστες όπως τους Κουρτίδη από τον Ο.Υ.Κ.Β., Καρκαλιάνη και Μητρούση από τον Ηρακλή και Ξυφώλη από την Ηλιούπολη. Επίσης αποκτήθηκε και ο Μπενόπουλος από τον Ο.Υ.Κ.Β., αλλά με τα νέα δεδομένα δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

«Ο στόχος που θέσαμε είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική. Τοποθετηθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο, αλλά μπορούμε να περάσουμε στα τελικά και να διεκδικήσουμε ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Έχουμε την εμπειρία και το ταλέντο για να τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την δική μας απόδοση» δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Θ» ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας που και τα δικά του σχέδια ανατράπηκαν λόγω της απόφασης της ΚΟΕ:

«Είναι γεγονός ότι άλλη ομάδα σχεδιάζαμε να παρατάξουμε και με άλλη είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε. Οι απώλειες του Μπενόπουλου και του Μαυρατζώτου και ίσως και του Κίτσιου είναι σημαντικές. Οι συσχετισμοί αλλάζουν, αλλά και χωρίς αυτούς παραμένουμε φαβορί».

Εκτός των παικτών που απαγορεύει η ΚΟΕ να παίξουν η τεχνική ηγεσία της Νίκης δεν υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Γιάννη Μπλάνα για επαγγελματικούς λόγους. Έτσι η σύνθεση της ομάδας για τους αγώνες της α’ φάσης θα είναι η εξής: Δημήτρης Μπατζιάκας, Αλέξανδρος Μητρούσης, Γιώργος Αδαμάσογλου (τερματοφύλακες), Στέφανος Ξυφώλης (αμυντικός), Παναγιώτης Κουρτίδης, Γιώργος Καρκαλιάνης, Γιάννης Μάκος, Κώστας Σκοτινιώτης, Λευτέρης Παρασκευάς, Βασίλης Παρασκευάς, Στέφανος Κακάσης, Ιάσων Λέτσιος (περιφερειακοί), Ανδρέας Ευαγγελινός (φουνταριστός).

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α’ φάσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ανδρών στον όμιλο της Νέας Ιωνίας Βόλου είναι το εξής:

Παρασκευή 20/7

1η αγωνιστική

20.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Ν.Ε. Λαμίας

21.00 Ν.Ε. Λάρισας-ΝΟΒΑ

Ρεπό: Νίκη

Σάββατο 21/7

2η αγωνιστική

10.00 ΝΟΒΑ-Κ.Ο. Καρδίτσας

11.00 Νίκη-Ν.Ε. Λάρισας

Ρεπό: Ν.Ε. Λαμίας

3η αγωνιστική

17.00 Ν.Ε. Λαμίας-ΝΟΒΑ

18.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Νίκη

Ρεπό: Ν.Ε. Λάρισας

Κυριακή 22/7

 4η αγωνιστική

10.00 Νίκη-Ν.Ε. Λαμίας

11.00 Ν.Ε. Λάρισας-Κ.Ο. Καρδίτσας

Ρεπό: ΝΟΒΑ

 5η αγωνιστική

16.30 ΝΟΒΑ-Νίκη

17.30 Ν.Ε. Λαμίας-Ν.Ε. Λάρισας

Ρεπό: Κ.Ο. Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το