Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρεμιέρα στα τελικά της Γ’ Εθνικής πόλο

Στο κολυμβητήριο της Πετρούπολης θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή η τελική φάση της Γ’ Εθνικής των ανδρών στην υδατοσφαίριση. Δέκα ομάδες και μεταξύ αυτών η Νίκη και ο ΝΟΒΑ θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Χρονικά, πρώτος στη μάχη θα ριχθεί ο ΝΟΒΑ που στις 4 μ.μ. θα κοντραριστεί με τον Νηρέα Κατερίνης για τον Α’ όμιλο, ενώ η Νίκη θα αντιμετωπίσει στις 7 το απόγευμα τους Βετεράνους, στο πλαίσιο του Β’ ομίλου. 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Οι δέκα ομάδες που πέρασαν στα τελικά της Γ’ Εθνικής πόλο θα παλέψουν στο επόμενο τετραήμερο στο κολυμβητήριο της Πετρούπολης για την κατάκτηση της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Ο Βόλος εκπροσωπείται από τη Νίκη και τον ΝΟΒΑ, που κληρώθηκαν σε διαφορετικούς ομίλους.

Συγκεκριμένα έχουν συγκροτηθεί δύο όμιλοι των πέντε από όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα παίξουν χιαστί το πρωί της Κυριακής. Ουσιαστικά αυτοί οι δύο αγώνες θα κρίνουν και την άνοδο μια και τα εισιτήρια για την Β’ Εθνική θα πάρουν η 1η και η 2η ομάδα της τελικής κατάταξης, που το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα κοντραριστούν στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και στην τελική φάση απαγορεύεται να αγωνιστούν παίκτες που φέτος ήταν και προπονητές. Στην προκήρυξη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σωματείο το οποίο χρησιμοποιεί, εν ενεργεία προπονητή, σαν υδατοσφαιριστή, θα μηδενίζεται αυτοδίκαια, χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή ένστασης, από άλλο σωματείο». Αυτό πλήττει τις περισσότερες ομάδες και μεταξύ αυτών και τις δύο βολιώτικες. Έτσι, από τη Νίκη δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μπενόπουλος, Μαυρατζώτου, Κίτσιος και από τον ΝΟΒΑ οι Παπαγιαννάκης, Αλαφάκης και Κορύτσας.  

Η Ν.Ε. Λαμίας που στην πρώτη φάση χρησιμοποίησε πολίστες που είναι παράλληλα και προπονητές (μάλιστα είχε νικήσει τόσο τη Νίκη, όσο και τον ΝΟΒΑ) τιμωρήθηκε από την ΚΟΕ και τη θέση της στα τελικά πήρε ο Κ.Ο. Καρδίτσας. Τουλάχιστον οι Λαμιώτες απέφυγαν τον υποβιβασμό διότι κατατάχθηκαν προτελευταίοι στην Α’ φάση. Και αυτό γιατί οι Ν.Ε. Λάρισας δεν κατέβηκε στο μεταξύ τους ματς, οπότε και δεν ελέγχθηκαν τα δελτία των ομάδων. Έτσι, ενώ η Ν.Ε. Λαμίας μηδενίστηκε στα ματς με Νίκη, ΝΟΒΑ, Κ.Ο. Καρδίτσας, πήρε στα «χαρτιά» αυτό με τη Ν.Ε. Λάρισας.

Στην τελική φάση οι 10 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους ως εξής:

Α’ όμιλος: Ν.Ο. Ρεθύμνου, Α.Ο. Πετρούπολης, Νηρέας Κατερίνης, ΝΟΒΑ, Οξυγόνο Θεσσαλονίκης.

Β’ όμιλος: Άρης Κάμπου, Ν.Ο. Καβάλας, A.O. Βετεράνων, Νίκη, Κ.Ο. Καρδίτσας.

Θεωρητικά Νίκη, Ν.Ο. Ρεθύμνου και Οξυγόνο είναι τα φαβορί για την άνοδο, αλλά σε τέτοιου είδους τουρνουά, όπου οι ομάδες θα αναγκαστούν να δώσουν έξι ματς σε τέσσερις ημέρες, οι εκπλήξεις ελλοχεύουν και κάθε ομάδα μπορεί να διατηρεί ελπίδες.

 

Δ. Μπλάνας: «Στόχος

μας η άνοδος»

Στη Νίκη πιστεύουν ότι μπορούν να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης και να πανηγυρίσουν την άνοδο. Όμως πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουν μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου τους, κάτι που σίγουρα είναι εφικτό, έστω και αν τις δύο πρώτες ημέρες ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας θα στερηθεί των υπηρεσιών των Σκοτινιώτη, Κακάση και Πετρίδη.

«Επειδή έχουμε μικρό ρόστερ η απόφαση της ΚΟΕ να απαγορεύσει τη συμμετοχή των παικτών που φέτος έχουν διατελέσει και προπονητές μας δημιουργεί πρόβλημα. Μάλιστα στους αγώνες με τους Βετεράνους και την Καρδίτσα θα έχουμε και άλλες απουσίες και δεν θα συμπληρώνουμε 13άδα. Όμως από το Σάββατο θα έχουμε περισσότερες λύσεις, αφού θα ενσωματωθούν στην ομάδα τρεις ακόμη παίκτες» τόνισε αρχικά στη «Θ» ο τεχνικός της Νίκης και συνέχισε: Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε στα ημιτελικά. Από κει και πέρα όλα θα κριθούν το πρωί της Κυριακής στο χιαστί παιχνίδι. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Η σύνθεση της Νίκης θα είναι η εξής: Αλέξανδρος Μητρούσης, Δημήτρης Μπατζιάκας, (τερματοφύλακες), Στέφανος Ξυφώλης, Γιάννης Μπλάνας (αμυντικοί), Παναγιώτης Κουρτίδης, Γιώργος Καρκαλιάνης, Γιάννης Μάκος, Κώστας Σκοτινιώτης, Λευτέρης Παρασκευάς, Βασίλης Παρασκευάς, Στέφανος Κακάσης, Ιάσων Λέτσιος (περιφερειακοί), Ανδρέας Ευαγγελινός, Λεωνίδας Πετρίδης (φουνταριστοί).

 

Σ. Ζουμπουλιάς: «Θα

παλέψουμε κάθε αγώνα»

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν είναι στον ΝΟΒΑ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Θ» ο προπονητής της ομάδας Σωτήρης Ζουμπουλιάς: «Ξέρουμε ότι θεωρούμαστε αουτσάιντερ, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς θα δούμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχής γενομένης από αυτό της πρεμιέρας με τον Νηρέα Κατερίνης. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα. Όποιος μας υποτιμήσει θα κάνει λάθος…».

Η σύνθεση του ΝΟΒΑ στα τελικά της Γ’ Εθνικής θα είναι η κάτωθι: Θεοδόσης Βόντζος, Κώστας Λάμπης (τερματοφύλακες), Χάρης Χατζηιωάννου, Δημήτρης Πολίτης (αμυντικοί), Ζαφείρης Χαλάς, Γιάννης Μαλλιαρός, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Παύλος Μωραϊτόπουλος, Νίκος Αθανασιάδης (περιφερειακοί), Μάνθος Γιαννόπουλος, Θανάσης Κόφφας, Ιορδάνης Άγγος (φουνταριστοί).

Η 15άδα κάθε ματς θα συμπληρώνεται με νεαρούς παίκτες όπως οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Κώστας Νικολάου, Ηλίας Μωυσιάδης, Χρήστος Βοσινάκης, Γιώργος Κατσαμπέκας, Στέφανος Οικονομίδης, Στέλιος Κουκορίνης, Παντελής Βαλιάτζας, Θεόφιλος Ζαμάνης, Σταμάτης Χολέβας, Απόστολος Τζιανής.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της τελικής φάσης της Γ’ Εθνικής πόλο είναι το εξής:

Α’ όμιλος

Πέμπτη 2/8

16.00 Νηρέας Κατ.- ΝΟΒΑ

17.30 Πετρούπολη-Οξυγόνο

 Παρασκευή 3/8

09.00 Οξυγόνο-Νηρέας Κατ.

10.30 Ν.Ο. Ρεθύμνου-Πετρούπολη

16.00 ΝΟΒΑ-Οξυγόνο

17.30 Νηρέας Κατ.-Ν.Ο. Ρεθύμνου

Σάββατο 4/8

09.00 Ν.Ο. Ρεθύμνου-ΝΟΒΑ

10.30 Πετρούπολη-Νηρέας Κατ.

16.00 Οξυγόνο-Ν.Ο. Ρεθύμνου

17.30 ΝΟΒΑ-Πετρούπολη

Β’ όμιλος

Πέμπτη 2/8

19.00 Βετεράνοι-Νίκη

20.30 Ν.Ο. Καβάλας-Κ.Ο. Καρδίτσας

Παρασκευή 3/8

12.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Βετεράνοι

13.30 Άρης Κάμπου-Ν.Ο. Καβάλας

19.00 Νίκη-Κ.Ο. Καρδίτσας

20.30 Βετεράνοι-Άρης Κάμπου

Σάββατο 4/8

12.00 Άρης Κάμπου-Νίκη

13.30 Ν.Ο. Καβάλας-Βετεράνοι

19.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Άρης Κάμπου

20.30 Νίκη-Ν.Ο. Καβάλας

Αγώνες κατάταξης

Κυριακή 5/8

10.00 Α1-Β2 (Ημιτελικός)

11.30 Β1-Α2 (Ημιτελικός)

13.00 Α4-Β4 (θέσεις 7-8)

14.30 Α3-Β3 (θέσεις 5-6)

18.00 Μικρός τελικός (θέσεις 3-4)

19.15 Τελικός (θέσεις 1-2).

Τα πλέι άουτ

Σ’ ότι αφορά τον όμιλο καθόδου (πλέι άουτ), που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου στην Πάτρα (κολ. «Αντώνης Πεπανός»), μετά την αποχώρηση της Ολυμπιάδας Ιωαννίνων και της Ν.Ε. Λάρισας που υποβιβάζονται στην Δ’ Εθνική κατηγορία, το μοναδικό παιχνίδι που θα γίνει είναι αυτό μεταξύ Νηρέα Πατρών-ΝΑΟ Πόρτο Ράφτη, το Σάββατο (20.30). Ο νικητής του παραμένει στην κατηγορία ενώ ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Δ’ Εθνική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το