Πρακτική άσκηση φοιτητών σε επιχειρήσεις

Πρόγραμμα υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρά στην εφαρμογή του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007-2013).

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στηρίζει την δράση του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, καθώς ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει το θεσμό της Πρακτικής Άσκησης, συνδέοντας το Πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες πρόσβασης των φοιτητών σε εργασιακά περιβάλλοντα σχετικά με το αντικείμενο σπουδών τους.  Στόχος του  Προγράμματος είναι η δημιουργία μιας διευρυμένης Πρακτικής Άσκησης με απασχόληση των φοιτητών  σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις, προκειμένου να αφομοιώσουν την επιστημονική γνώση και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, αναδεικνύοντας τις δεξιότητές τους και αναπτύσσοντας επαγγελματική συνείδηση. Η διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών  έχει προκαθοριστεί από ένα έως τρεις μήνες. Η διαδικασία της τοποθέτησής τους στους φορείς-επιχειρήσεις ολοκληρώνεται από το Γραφείο της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο σε συνεργασία με τους υπευθύνους των φορέων-επιχειρηματίες ορίζουν τον ακριβή χρόνο άσκησής τους.

Το αντικείμενο απασχόλησης των φοιτητών καθορίζεται από το πρόγραμμα του φορέα-επιχείρηση, στο οποίο πραγματοποιείται η Πρακτική Άσκηση. Παρόλα αυτά, προτείνεται η απασχόλησή τους να έχει συνάφεια με το αντικείμενο σπουδών τους.  Επίσης, σημαντικό είναι, ο φοιτητής  που ασκείται σε φορέα-επιχείρηση, να έχει όσο είναι δυνατό, τις ίδιες υποχρεώσεις και να απολαμβάνει ίσης μεταχείρισης με τους άλλους εργαζόμενους.  Επιπλέον, όλοι οι φοιτητές  έχουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι ατυχημάτων κατά την περίοδο της άσκησής τους, την οποία καλύπτει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το κόστος της κάλυψης αυτής ανέρχεται στο 1% επί της 12ης ασφαλιστικής κλάσης (βασικό ημερομίσθιο εργάτη). Την επιστημονική ευθύνη για την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης έχει η κα Αγγελική Αναγνώστου  Λέκτορας του ΤΟΕ  (24210-74596, aganag@uth.gr) και τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος η κα.Νατάσσα Δουλοπούλου διοικητική υπάλληλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (24210-74641 ndoulopoulou@uth.gr). Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της Πρακτικής παρέχεται εποπτεία στον ασκούμενο  από τον  αρμόδιο Επόπτη  Καθηγητή.  Από την πλευρά των Φορέων που θα μετάσχουν, προβλέπεται:

α) η υπογραφή τετραμερούς σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και β) η συμπλήρωση ενός εντύπου σχετικού με την αξιολόγηση της Πρακτικής Άσκησης. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ζητεί από τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν μαζί του για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία  θα αποτελέσει την αρχή μιας αποτελεσματικής και ουσιαστικής συνεργασίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

100 χρόνια Νέα Ιωνία – Δήμος Νέας Ιωνίας

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΣΤΑΘΑΡΑ 2ο δημοσίευμα  Στο προηγούμενο δημοσίευμα διαβάσαμε τα έργα των δημάρχων της…

6 Οκτωβρίου 2024

100 χρόνια από τον θάνατο του Εμίλ Κλάους: Ο Βέλγος Ιμπρεσιονιστής που ζωντάνευσε το φως και το συναίσθημα

Της Ράνιας Γάτου, ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του…

6 Οκτωβρίου 2024

Σιδηρόδρομος: Πώς θα λειτουργήσει ο νέος φορέας – Τι προβλέπεται για συστήματα ασφαλείας και εργαζομένους

Έμφασή στην ασφάλεια, έναν τομέα στον οποίο πάσχει αδιαμφισβήτητα ο ελληνικός σιδηρόδρομος με βαρύ κόστος…

6 Οκτωβρίου 2024

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 7 Οκτωβρίου

Συνολικά 71.700.000 ευρώ σε 69.835 δικαιούχους, θα καταβληθούν στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ…

6 Οκτωβρίου 2024

Φώτισε την ψυχή μας Κύριε

Της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΣΑΚΟΥΡΙΔΟΥ Ο πιο πλατύς δρόμος είναι ο συνάνθρωπός μας ο ανώτερος ευρύτερος Εαυτός…

6 Οκτωβρίου 2024

Φοβερό τροχαίο στα Φάρσαλα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Στο νοσοκομείο τραυματισμένος ο 62χρονος οδηγός του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, το πρωί της Κυριακής, στην επαρχιακή οδό Δενδροχωρίου – Σκοπιάς…

6 Οκτωβρίου 2024