Πραγματοποιούνται οι εγγραφές των πρωτοετών στα Πανεπιστήμια

Παρέμβαση προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων τους έκανε σήμερα το υπουργείο Παιδείας για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.
Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με εντολή του προς τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ ζητεί να μεριμνήσουν άμεσα και στο πλαίσιο της ευθύνης τους για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών.
«Εξαιτίας δυσχερειών που ανέκυψαν κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών παρακαλείστε να μεριμνήσετε άμεσα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας και της εξ αυτής ευθύνης, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών αυτών στα Ιδρύματα και τις Ακαδημίες σας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπουργός Παιδείας αναθέτει στις ίδιες τις διοικήσεις των ΑΕΙ να παρατείνουν την προθεσμία των εγγραφών.

Παράλληλα, ανοιχτά μένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πτυχιούχοι φοιτητές που έχουν κανονίσει διδακτορικά στο εξωτερικό, οι τελειόφοιτοι του Πολυτεχνείου που εκπονούν τις διπλωματικές τους εργασίες και έχουν εργαστήρια καθώς και όλες οι περιπτώσεις φοιτητών που χρειάζονται έγγραφα από τις γραμματείες τους.

Η απάντηση της Συνόδου των Πρυτάνεων

Θετική ήταν η ανταπόκριση από το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για παράταση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.:

«Στο έγγραφο ζητείται από τα Πανεπιστήμια να μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Τα Πανεπιστήμια πράγματι, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης τους, και προκειμένου να διευκολύνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών και για τον ορισμό νέων ημερομηνιών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Παρατείνονται ως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 οι εγγραφές των πρωτοετών για όλα τα Τμήματα του Παναπιστημίου Αιγαίου. Σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος υπενθυμίζει ότι το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει στις 7.10.2013 και ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σίτισης και στέγασης παλαιών και νέων φοιτητών έχει επίσης παραταθεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιλογή από νέα ποιητικά βιβλία για τις γιορτές

  Επιμέλεια Χαριτίνη Μαλισσόβα «Όπου και αν με πήγαν οι θεωρίες μου, βρήκα ότι ένας…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ευάγγελος Βογιατζής, σκηνοθέτης της παράστασης «Το Μαύρο Κύμα» – Ο κόσμος να ξεχαστεί, αλλά όχι να ξεχάσει…

Ένα έργο από την πόλη του Βόλου για την πόλη του Βόλου, με πολύ μεράκι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Κουτσιαρής:Είναι ανάγκη όλων μας να επιστρέψουμε στο μέρος που μεγαλώσαμε, καθώς είναι γεμάτο αναμνήσεις

  Ο Βασίλης φέρνει πάντα μαζί του ένα χαμόγελο. Η αγκαλιά του είναι γεμάτη με…

24 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη βραδιά στα Κ. Νερά

    Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει χοροεσπερίδα ανήμερα των Χριστουγέννων,…

24 Δεκεμβρίου 2023

«Τα Φώτα και τα Καρκαντζούλια» στο «Αχίλλειον»

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας συνδιοργανώνει με το ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, Διεύθυνση Πολιτισμού,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου – photos

Στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου…

24 Δεκεμβρίου 2023