Photo Gallery, Τοπικά

Πορεία μαθητών και γονιών για κενά εκπαιδευτικών στη Σκιάθο

 

Πραγματοποίησαν χθες μαθητές και γονείς και προειδοποιούν με κατάληψη από την ερχόμενη Δευτέρα

Πορεία διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις καθηγητών που παρατηρούνται από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σκιάθου πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στο νησί μαθητές και γονείς. Οι ίδιοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και με κατάληψη του σχολείου από την ερχόμενη Δευτέρα στην περίπτωση κατά την οποία δεν καλυφτούν άμεσα τα κενά των καθηγητών. Στο μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις μαθητών και γονέων και στη Σκόπελο με αφορμή τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

«Εξαγριωμένοι» δηλώνουν μαθητές και γονείς στη Σκιάθο εξαιτίας των κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών που παρατηρούνται από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού.

Μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το σχολείο και κατάληξη το Δημαρχείο Σκιάθου.

Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία κοινοποίησαν στη Δημοτική Αρχή, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η έλλειψη εκπαιδευτικών στο σχολείο μας και ο εμπαιγμός των αρμοδίων φορέων μάς αναγκάζει δυστυχώς να βγούμε στους δρόμους.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους αρμόδιους για την αδιαφορία που δείχνουν χρόνια τώρα στο να στελεχώσουν έγκαιρα με εκπαιδευτικό προσωπικό τα σχολεία του νησιού μας.

Σε μία Ελλάδα που βογκά, η Κεντρική Διοίκηση κοιμάται. Επειδή ξέρουμε πως η κατάσταση αυτή δεν επικρατεί μόνο στη Σκιάθο, αλλά και στην υπόλοιπη περιφέρεια, θα θέλαμε να καταγγείλουμε την αναλγησία των υπεύθυνων σε Υπουργεία, Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις κ.λπ., οι οποίοι μάλλον θα αισθάνονται ικανοποιημένοι που κατάφεραν να στείλουν όσο το δυνατόν λιγότερους καθηγητές στο νησί μας. Να επισημανθεί πως υπάρχει κενή θέση φιλολόγου μετά από απόσπασή της (η θέση της είναι στη Σκιάθο) σε Γραφείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (υπάρχουν σχετικά έγγραφα), ενώ αντίθετα μουσικός δεν έχει έρθει στη Σκιάθο (με απόσπαση) γιατί δεν μπορεί να φύγει χωρίς να καλυφθεί το κενό του. Αλήθεια ποιος θα μας απαντήσει υπεύθυνα για το πώς αποφασίζεται τελικά η κάθε απόσπαση; Μήπως να μαζέψουμε τα παιδιά μας να τα στείλουμε στα Γραφεία Διοίκησης να κάνουν μάθημα; Προσπαθούμε να βγούμε από τα λάθη του παρελθόντος και πάλι μπροστά μας τα βρίσκουμε… Όποιος έχει το πιο «γερό» μέσο.

Γι’ αυτούς τους λόγους, διοργανώνουμε πορεία διαμαρτυρίας. Γνωρίζουμε πως μπορεί να «φαινόμαστε» λίγοι, αλλά πιστέψτε μας το μήνυμά μας θα φανεί πολύ δυνατό.

Θα θέλαμε πολύ να δημοσιοποιηθεί το θέμα της έλλειψης καθηγητών, καθώς και μία επίσημη απάντηση από το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ημερομηνίες και όχι απαντήσεις στο περίπου, αν, όταν και μπορεί… Θα κάνουν φέτος τα παιδιά μάθημα ή όχι;» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Σε δύο Τμήματα» επισημαίνει η ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Έρικα Παπακυριακού «λείπει φιλόλογος από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Μέχρι σήμερα τα παιδιά δεν έχουν κάνει φιλολογικά μαθήματα και σε ένα μήνα θα πάρουν βαθμούς. Επίσης, λείπουν μουσικός και γυμναστής. Μαθητές και γονείς είμαστε εξαγριωμένοι και στην περίπτωση κατά την οποία δεν καλυφτούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών προειδοποιούμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας και από την ερχόμενη Δευτέρα με κατάληψη του σχολείου» υπογραμμίζει η κ. Έρικα Παπακυριακού.

Στη Σκόπελο

Κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών παρατηρούνται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκοπέλου, με το γεγονός να προκαλεί την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προχθές αποφασίστηκε να σταλεί  επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και το Δήμο Σκοπέλου.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα τμήματα είναι μεγάλα: 27 παιδιά στην Α΄, 25 στη Β΄ Γυμνασίου και 27 στη Β΄ Λυκείου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο.

Επιπλέον, λείπουν ακόμη καθηγητές: Μαθηματικός στο Γυμνάσιο και φυσικός στο Λύκειο. Μια σειρά αποσπασμένοι καθηγητές δεν μετακινούνται στις θέσεις που αποσπάστηκαν γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμη αναπληρωτές, με αποτέλεσμα είναι να χάνονται ατέλειωτες ώρες μαθημάτων. Έτσι οι γονείς – όσοι ακόμη έχουν την οικονομική δυνατότητα – αναγκάζονται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια.

Μετά από την κατάληψη των διαμαρτυρόμενων, για τα χάλια της Παιδείας και των σχολείων τους, μαθητών ζητείται – και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας – να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Κανείς όμως δεν μας λέει πώς και πότε θα αναπληρωθούν οι ώρες που έχουν χαθεί λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε κακή κατάσταση – παράθυρα σάπια και πόρτες χαλασμένες που δεν προσφέρουν προστασία ούτε ασφάλεια, προβληματικές εγκαταστάσεις κ.λπ. Πληροφορούμαστε ότι μέσα στο Νοέμβριο πρόκειται να αρχίσει το βάψιμο των σχολείων!

Η Σχολική Επιτροπή δεν λειτουργεί επαρκώς με αποτέλεσμα να μην έχει προσληφθεί ακόμη καθαρίστρια στο Γυμνάσιο.

Σύσσωμοι οι γονείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και προειδοποιούμε ότι εφόσον δεν καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά, ο αγώνας μας θα πάρει δυναμικότερη μορφή» τονίζεται στην επιστολή.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το