Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πολυπληθής η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

 

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και την πορεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Μετά την Πλατεία Πανεπιστημίου ακολούθησε πορεία

 

Ανθρώπινο τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αντέταξαν χθες το πρωί συγκεντρωθέντες στην Πλατεία Πανεπιστημίου, συντασσόμενοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.

 


 

Ως μεγάλο αγωνιστικό σταθμό και ηχηρή απάντηση στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, η τρόικα και η ΕΕ στα δικαιώματα του λαού, χαρακτήρισαν μέσα από ομιλίες και ψηφίσματα που διαβάστηκαν στη συγκέντρωση, μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που είδαν την Πλατεία και τη Δημητριάδος από Ιωλκού έως Κοραή, να γεμίζουν από αγανακτισμένους πολίτες.

Στη συγκέντρωση, διαβάστηκαν και μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ, την εργατική τάξη της Ελλάδας και όλο τον ελληνικό λαό που υπογράφουν δεκάδες συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες και συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο τονίζοντας πως ο αγώνας του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δικού τους αγώνα.

Κεντρικός ομιλητής το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Κων. Στεργίου που ανέφερε: «Απαντάμε με λαϊκή αφύπνιση, οργάνωση και ανυποχώρητο αγώνα που πρέπει να δυναμώσει και να αντιστοιχηθεί στη σφοδρότητα της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου. Μαζί με το ΠΑΜΕ με τα ταξικά σωματεία, με τη λαϊκή συμμαχία να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου στα χέρια μας. Δεν τους φοβόμαστε. Τους παλεύουμε, θα τους νικήσουμε. Ετσι κι αλλιώς θα νικήσουμε».

Επίσης ψηφίσματα ανέγνωσε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Μιχ. Τσώνας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ζωτική ανάγκη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρωματά να παρεμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, να αντεπιτεθούμε και να ανατρέψουμε συθέμελα το ξεπερασμένο και αντιδραστικό αυτό καπιταλιστικό σύστημα…».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στη Δημητριάδος, ανέβηκαν την Κοραή, έστριψαν αριστερά στην Αναλήψεως και μέσω Παγασών και 2ας Νοεμβρίου έφτασαν στην Πλατεία Δημαρχείου ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα στις 10 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου ενώ νωρίτερα θα αρχίσει η 24ωρη κατάληψη της γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας στο Βόλο (Δημητριάδος – Π. Μελά).

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Χαρ. Ζάχος για τις Αχιλλοπούλειες Υποτροφίες

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του δήμου Βόλου Χαρ. Ζάχος σχετικά με τις Αχιλλοπούλειες Υποτροφίες…

20 Σεπτεμβρίου 2024

CineDoc Volos – Προβολή Ντοκιμαντέρ ”Οι Αζήτητοι” στο ”Αχίλλειον”

Για την Πρεμιέρα της κινηματογραφικής περιόδου 2024-2025 το CineDoc Βόλου παρουσιάζει το καινούριο και βραβευμένο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Εντεταλμένοι Κληρικοί στα σχολεία της επαρχίας μας – Ευχέλαιο για τους Εκπαιδευτικούς στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Δεκάδες Κληρικοί ορίστηκαν από την Ιερά μας Μητρόπολη, ως εντεταλμένοι στα σχολεία της περιοχής μας,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Φρεάτια

  Σπασμένα είναι δύο φρεάτια στο πεζοδρόμιο της οδού Ιωλκού κάτω από τα δικαστήρια από…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος: Είχε καταδικαστεί για παρεμπόριο

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 74χρονος ,…

20 Σεπτεμβρίου 2024