Αθλητισμός

Πολιτική στήριξη για τον Ολυμπιακό Β.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρθεί η απόφαση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς την προσεχή Τρίτη 3 Ιουλίου είναι πολύ πιθανό να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Η διοίκηση της ΠΑΕ συνεχίζει να κάνει μεγάλο αγώνα, προκειμένου η ομάδα να παίξει στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν η Ομοσπονδία δικαιώσει, όπως οφείλει, την ομάδα του Βόλου, εφαρμόζοντας στην ουσία την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου 2011.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Είναι γεγονός πως από μόνη της η ΠΑΕ, χωρίς την ανάλογη πολιτική στήριξη, δεν είναι εύκολο να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν επαφές και συζητήσεις των ιθυνόντων του Ολυμπιακού Βόλου με παράγοντες της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, οι πολιτικοί της Μαγνησίας θα πρέπει στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του Ολυμπιακού να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, υλοποιώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Οι οργανωμένο σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου (πλην των Austrian Boys) παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Παρκ», στέλνοντας μήνυμα, τόσο προς τους πολιτικούς του νομού, όσο και προς τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ζήτησαν από τους βουλευτές – και ιδιαίτερα από το κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση – να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για αποκατάσταση του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ.

Επίσης, ζήτησαν από τη διοίκηση του κ. Μποτσιβάλη να σεβαστεί την επιθυμία του κόσμου του Ολυμπιακού και να προβεί σε αγωγές, μηνύσεις και καταγγελία προς τη ΦΙΦΑ, στην περίπτωση που η ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

«Ο Ολυμπιακός Β.

στη Σούπερ Λιγκ

και μόνο»

Ο πρόεδρος του ΣΦΟΒ, κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος, στην τοποθέτησή του τόνισε:

«Δώδεκα μήνες κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα με τον κόσμο να πιστεύει στη δικαίωση της ομάδας και στην αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία όπου αγωνιζόταν. Είναι το νόμιμο, το δίκαιο, το ηθικό. Η ομάδα μας ποτέ δεν υποβιβάστηκε με απόφαση αθλητικού δικαστηρίου και δικαιούται να παίξει στη Σούπερ Λιγκ.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς μας, αλλά και στη διοίκηση της ΠΑΕ και στον πρόεδρό μας κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη. Το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου έχει μπει στην τελική ευθεία και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της ΕΠΟ. Οι πολιτικοί της Μαγνησίας – και ειδικά αυτοί των κομμάτων της οικουμενικής κυβέρνησης – δεσμεύτηκαν προεκλογικά για την αποκατάσταση της ομάδας, ενώ όλοι τους έχουν παραδεχθεί πως ο Ολυμπιακός διώχθηκε με πολιτική απόφαση.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο Βόλου δεσμεύτηκε για την άρση της αδικίας που υπέστη ο Ολυμπιακός Βόλου, τόσο στην αντιπροσωπεία οπαδών που τον επισκέφτηκαν, όσο και στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του. Ο Θανάσης Νάκος έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου. Έχουμε, επίσης, τις δηλώσεις της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, η οποία παραδέχεται όλο αυτό το διάστημα την πολιτική δίωξη που υπέστη ο Ολυμπιακός Βόλου.

Εκπρόσωποι των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου είχαμε την τύχη να μιλήσουμε προεκλογικά με τον κ. Ανδρέα Λομβέρδο, ένα σοβαρό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, του δεύτερου κόμματος της οικουμενικής κυβέρνησης. Είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση του κ. Λομβέρδου, πως στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην κυβέρνηση θα συνέβαλε για την αποκατάσταση της αδικίες που υπέστη ο Ολυμπιακός Βόλου.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και από τον βουλευτή Μαγνησίας του κόμματος, κ. Πάρι Μουτσινά. Καλούμε και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Να μην προκαλέσουν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ο κόσμος θα πρέπει να ξεχυθεί στους δρόμους για να πανηγυρίσει την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και για κανέναν άλλο λόγο. Το μήνυμα που τους στέλνουμε είναι ξεκάθαρο. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο, παρά να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Τα μηνύματα που παίρνουμε μέχρι σήμερα είναι θετικά.

Όσον αφορά τη διοίκηση του κ. Μποτσιβάλη την έχουμε στηρίξει και είμαστε πραγματικά δίπλα της. Ο κ. Μποτσιβάλης έκανε ένα τεράστιο αγώνα, τον εκτιμούμε ως άνθρωπο και ως επιχειρηματία, αλλά ζητούμε και απ’ αυτόν να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Έχει τονίσει πως, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ, θα σεβαστεί την επιθυμία του κόσμου του Ολυμπιακού και θα προβεί σε αγωγές, μηνύσεις και καταγγελία στη ΦΙΦΑ. Στην περίπτωση που η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι αυτή που επιθυμούμε, θέλουμε να «ξεπαγώσει» η καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ που είχε γίνει από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπάρχουν οι δηλώσεις του κ. Μιχάλη Μιτζικού, νομικού εκπροσώπου του Ολυμπιακού Βόλου, στις οποίες αναφέρονται όλες οι παρανομίες της ΕΠΟ και ότι ο Ολυμπιακός, βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ και σε καμία άλλη κατηγορία.

Σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς, θα υπάρξει εσωστρέφεια και διχασμός μέσα στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, με τη διοίκηση να εισπράττει την αγανάκτηση, την οργή και το θυμό του κόσμου».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του ΣΦΟΒ, κ. Βασίλης Κούδας, ο οποίος τόνισε: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως όσοι δεσμεύτηκαν για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου έχουν πολιτικό λόγο. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι ψεύτες πολιτικοί. Η ομάδα μας τιμωρήθηκε με πολιτική απόφαση και με πολιτική απόφαση θα πρέπει να αποκατασταθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του τέως προέδρου του ΣΦΟΒ, κ. Δημήτρη Πέγιου, ο οποίος υποστήριξε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα φανεί αν οι πιέσεις των πολιτικών προς την ΕΠΟ θα πιάσουν τόπο: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία τιμώρησε τους πολιτικούς εκείνους που έθαψαν τα όνειρα και τις ελπίδες του Ολυμπιακού Βόλου. Έδειξε την αγανάκτηση και την απέχθειά του. Δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης σε καινούργια πρόσωπα, σε νέους πολιτικούς που είχαν εκφραστεί θετικά για τον Ολυμπιακό στην περίπτωση που θα εκλεγόντουσαν. Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα πάρει απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου, ανάλογα με την ετυμηγορία θα φανεί, αν οι πιέσεις των πολιτικών …έπιασαν τόπο ή όχι».

Ο πρόεδρος των «Αργοναυτών», κ. Παναγιώτης Ρούμπος, από την πλευρά του ανέφερε:

«Μετά από ένα χρόνο ποδοσφαιρικής ξηρασίας για τον Ολυμπιακό Βόλου, εξαιτίας κάποιων που στο βωμό της «κάθαρσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου τιμώρησαν την ομάδα μας, αλλά και μια πόλη ολόκληρη, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Την ερχόμενη εβδομάδα, πιστεύω, πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα πάρει την απόφαση εκείνη που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ και τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση θα στηρίξουν πολιτικά το δίκαιο αίτημα της ομάδας του Βόλου».

Τέλος, η εκπρόσωπος του Lady’s Club, κ. Κατερίνα Καββαδία τόνισε πως το δίκιο του Ολυμπιακού Βόλου δεν είναι μόνο ηθικό, άλλα και νόμιμο:

«Έναν χρόνο τώρα η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, οι νομικοί και οι φίλαθλοι της ομάδας κάνουν μεγάλο αγώνα για να αρθεί η αδικία που υπέστη ο σύλλογος. Κανένα αθλητικό δικαστήριο δεν τιμώρησε τον Ολυμπιακό. Η θέση της ομάδα μας είναι στη Σούπερ Λιγκ, το δίκιο είναι με το μέρος μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Οι πολιτικοί οφείλουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα πρέπει η απόφαση που θα πάρει η ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα να δικαιώνει τον Ολυμπιακό Βόλου. Το δίκιο του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο ηθικό, αλλά και νόμιμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το