Photo Gallery, Τοπικά

Πολεμικό κλίμα στον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού

Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις μελών του Δ.Σ. ενόψει εκλογών
Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις μελών του Δ.Σ. ενόψει εκλογών

Σε «τεντωμένο σχοινί» βαδίζουν οι σχέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού, με αφορμή την επικείμενη προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος του Συλλόγου κ. Δημ. Κωνσταντίνου κατηγορεί τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημ. Καλλέ πως «έπρεπε να παραιτηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο λόγω συνταξιοδότησης» και σε επιστολή του επισημαίνει πως «ο Σύλλογος των Επαγγελματοβιοτεχνών δεν είναι τσιφλίκι κανενός και υπάρχει με μοναδικό σκοπό να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου». Από την πλευρά του ο κ. Καλλές απαντώντας στα προαναφερόμενα «πυρά» τονίζει πως «εντός των ημερών θα γίνει οικονομικός- διοικητικός απολογισμός και στη συνέχεια θα παραιτηθεί για να προκηρυχθούν εκλογές».

Σκληρά λόγια κατά του προέδρου της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού κ. Δημ. Καλλέ χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος κ. Δημ. Κωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πέρασε και ο μήνας Μάρτιος και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών επαρχίας Αλμυρού ακόμη παραιτείται. Ο πρώτος από τους οικονομικούς επόπτες του Συλλόγου δεν κατάφερε μετά από μήνες να ασχοληθεί μία ώρα για να ελέγξει την οικονομική κατάσταση και εν συνεχεία να πάμε σε Γενική Συνέλευση. Οι έμποροι και οι βιοτέχνες της επαρχίας Αλμυρού στις δύσκολες εποχές λόγω οικονομικής κρίσης περνούν το δικό τους «Γολγοθά» και αγωνιούν για την τύχη του Συλλόγου τους. Κύριοι, είναι ώρα να αφήσετε τη συντεχνία, να κοιτάξετε τα συμφέροντα των επαγγελματιών της περιοχής και να παραιτηθείτε το συντομότερο δυνατόν με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής αγοράς.

Αναγκάζομαι να επανέλθω και να ζητήσω άμεσα την παραίτηση του προέδρου γιατί δυστυχώς ό,τι και αν έλεγε δεν το τήρησε. Όμως τα προβλήματα για τα μέλη του Συλλόγου μας περιμένουν. Είναι στο χέρι του να τελειώσει αυτή η θνησιγενής κατάσταση και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην εκλογή της νέας διοίκησης του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών επαρχίας Αλμυρού. Το μόνο που κατάλαβα αυτά τα δυο χρόνια που υπηρέτησα το Σύλλογο είναι μια διαρκής φασαρία, ένας διχασμός δυο στρατοπέδων και δεν κοιτάμε ότι όταν βγαίνουμε στην αγορά ο κόσμος μάς γυρίζει την πλάτη. Τελειώστε ειδήμονες, γιατί την επόμενη εβδομάδα θα καλέσω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τότε θα δω τις συντεχνίες που κατασκευάζετε, ενώ η αγορά νέκρωσε. Ο Σύλλογος των Επαγγελματοβιοτεχνών δεν είναι τσιφλίκι κανενός και υπάρχει με μοναδικό σκοπό τα συμφέροντα του τόπου».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως «ο κ. Καλλές έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Ο Σύλλογος είναι διαλυμένος και τρεις μήνες τώρα δεν κατάφεραν να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση. Αν αυτό δεν γίνει τις επόμενες ημέρες με την παραίτηση του προεδρείου, τότε θα αναγκαστώ να καταθέσω πρόταση μομφής» προσέθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας στα προαναφερόμενα «πυρά» ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού κ. Δημ. Καλλές τόνισε πως «εντός των επόμενων ημερών ο λογιστής του Συλλόγου θα καλέσει τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής προκειμένου να τα ενημερώσει για την ταμειακή έκθεση, ώστε στη συνέχεια να συγκληθεί Γενική Συνέλευση για διοικητικό- οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης. Ακολούθως θα υποβάλω την παραίτησή μου προκειμένου να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες υποχρεώσεις στο Σύλλογο και δεν είναι το θέμα αυτό. Σχετικά με τα «κατηγορώ» του κ. Κωνσταντίνου αναρωτιέμαι προς τι όλη αυτή η βιασύνη για να υποβάλω την παραίτησή μου, κάτι που θα γινόταν ούτως ή άλλως εντός του Μαρτίου λόγω λήξης θητείες του Δ.Σ. Προφανώς ορισμένοι επιθυμούν διακαώς να καπαρώσουν την προεδρία του Συλλόγου και ακολουθούν αυτή την τακτική» συμπλήρωσε ο κ. Καλλές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το